Nie całkowicie zero kcal ale bez cukry budyń chyba nowość, pierwszy raz widzę...może się komuś przyda.... /SFD/2021/3/6/f85b8a4d3d0d42508c9a94746cdad01f.jpg
Panowie ten ksantan rządzi!! troche kakao, woda, słodzik, ksantan i wychodzi taki mega dobry budyń że palce lizać! chyba będę wszystko tym zagęszczał :D
[...] do garnka i na gaz aż się wszystko rozpuści w 150ml gorącej wody rozpuszczamy 15g żelatyny całość przelewamy do wysokiego naczynia i dodajemy ulubiony smak odżywki białkowej (mi wystarcza 40g), blendujemy na jednolitą masę. czekamy aż ostygnie i do lodówki. wychodzi coś jakby gęsty budyń- pycha%-) makro: b-48g t-273g w-16g 2719kcal smacznego
Mr Jingles a jak gotujesz pierś z kurczaka/robisz jajecznicę to też traci wartość? niszczona jest struktura 3/4to rzędowa, stąd ścięcie. budyń - jak każdy syf, raz na jakiś czas. pzdr/
A mnie strasznie ciekawi jak to jest z tym budyniem wiadomo , że sama chemia itd ale czy aż tak wpływa na tycie ? Uwielbiam budyń dlatego strasznie ubolewam , że musiałem z niego zrezygnować ciekawe czy jest możliwośc jednak dodać go do bilansu. Oczywiście nie słodze go ani nie dodaje masła , lubie go od tak ;)
[...] węglowodanowe (tzw. gainery) -kreatyny -aminokwasy -kompleksy witaminowe jak i kwasy omega 3 -suplementy przedtreningowe -spalacze tłuszczu -naleśniki białkowe jak i budyń białkowy Jak widac firma ma bardzo szeroką game preparatów i ogromną ilośc pozytywnych opinii w internecie. Chyba lepiej zakupić takie produkty aniżeli coś [...]
[...] chociaż za mało wiśni w tym wszystkim, osobiście uważam, że za słodkie..., po rozpuszczeniu w wodzie smak przypomina płynny kisiel ;], po rozpuszczeniu w mleku smakuje jak budyń... , wyczuwalność chemii umiarkowana, intensywny zapach zarówno przed jak i po rozpuszczeniu. 2. Rozpuszczalność: 10/10 - bardzo dobrze się rozpuszcza w wodzie i mleku, [...]
Trec night protein blend to chyba też ten typ;) Dość drogi, ale po rozpuszczeniu smakuje jak lekko słodki budyń czekoladowy. Zresztą konsystencja też podobna.
tak, mialam creamy coctail we wszystkich smakach. Najlepszy wlasnie czeko i czeko-truskawa. Konsystencja dosc ciekawa, gesty szejk, cos jak pudding/budyn. znakomicie smakuje po kilku godzinach w zamrażarce- gęste lody ;-) ja generalnie wyprobowalam bodajze 90% dobrych bialek z rynku, bo lubie eksperymentowac i nie trzymam sie ciągle tego samego. Z [...]
Albo 120g płatków chocapic z mlekiem 300ml zjadam płatki a z mleka robi mi się takie kakao które wlewam do szejkera i dodaje 30g Gainera 1 i 40g WPC extensora ( robi się taki gęsty prawie budyń) Jeju jakie to dobre Zmieniony przez - Masterice w dniu 2005-05-10 20:30:38
jesz mniej kalorii to bardziej ci się chce jeść, szczególnie słodyczy które są zakazane. ile ważysz i dostarczasz kcal? Rób sobie warzywa i budyń z białka +napoje light Zmieniony przez - kk3 w dniu 2012-09-16 13:11:17
[...] z chleba tostowego pełne ziarno do tego szpinak lub rukola, pomidor, szynką chuda, ser. Obiad: ryż, sos, kurczak. Makaron pełnoziarnisty kurczak, sos. Czasami jakaś ryba wleci. Po treningu: białko wpc 80 sfd do tego jakiś banan. Kolacja:omlet że skyrem, budyń ze skrobi i kakao do tego płatki owsiane. Mam trochę tych swoich dan, które lubię.
Cześć! Na kształtowanie sylwetki ma wpływ wszystko, od tego jaki trening zrobisz oraz jak się będziesz odżywiał. Niestety to na co zwróciłeś uwagę czyli zawartość mikroelementów będzie miała wpływ. Indeks glikemiczny nie będzie miał dużego wpływu, gdyż zakłada spożywanie jednego pokarmu, a z reguły spożywasz ich kilka jednocześnie. Jednak [...]
[...] coś innego to opcji jest naprawdę wiele. Zamiast płatków owsianych możesz użyć płatki jaglane, lub mąkę ryżową. Gdy wykorzystujesz mąkę ryżową robisz "kleik" lub "budyń". Również zamiast skyru możesz wykorzystać serek wiejski, ale gdy chcesz wyeliminować nabiał to zawsze możesz zrobić omleta z 2 jajek + odżywki białkowej. Jeżeli nie [...]
A tu przykladowe zdjecie szejka chyba 220 ml wody wlane :) powstal budyn :D /SFD/2021/4/5/dca820700d514713959ae758df017b54.jpg Zmieniony przez - michals19s w dniu 2021-04-05 19:43:07
Kupiłeś po prostu białka słabej jakości, oparte w sporej mierze na białku roślinnym. Na gęstość białka ma wpływ przede wszystkim skład surowcowy, jeżeli do tej pory stosowałeś białka, które były czystym koncentratem białka serwatki, tzw wpc / whey , czyli na przykład: https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=whey+protein , to białka takie są z reguły [...]