Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
tak tak tak ,ty wiesz dobrze czyli tak : najlepszy jest izolat potem mieso potem odzywki bialkowe zwykle a bialko z twarogu licz sie tylko w 50% myhm. to ze ty wierzysz w bzdury gloszone przez zawodnikow którzy sa sponsorowanie przez firmy zajmujace sie sprzedaza odzywek i supli to nie znaczy ze kazdy musi.
Tak jeszcze o białku - Fung nic nie pisze, że zmienia się w glukozę (nadmiar białka) - nie dementuje też tego. Pisze, że białko podnosi insulinę. Białko z nabiału podnosi ją bardziej niż białko z mięsa. Jednak twarogu jednorazowo zjemy mniej niż mięsa, więc efekt jest podobny. Istotny jest współczynnik sytości - 200g twarogu mnie nasyci (nawet [...]
Kreatyna jest kwasem wystepujacym w czerwonym miesie. Bialko to podstawowy budulec miesni, wystepuja takze w nabiale i miesie. Bialko z odzywek nie daje jakiejs "magicznej" sily, to po prostu latwe zrodlo budulca rownorzedne (a zdaniem niektorych nawet podrzedne) wzgledem miesa, bialek jaj, twarogu etc. Z odzywek ktorych wymieniles nie [...]
miseczka pilnowana i reverse pełną parą :) 1. 2. Kurczak kasza warzywa Pierwszy raz w życiu (co mnie zdziwiło) zepsuł mi się shake białko z wodą :O przez to po treningu nie zjadłem ale po powrocie powstało spontaniczne fajne połączenie składu shake z tym co wjeżdza na kolację i muszę przyznać, że dość przyjemne połączenie twarogu z płatkami [...]
Producent opisuje produkt jako „mleczny napój wysoko proteinowy, bogaty w naturalne białko przyczyniające się do wzrostu oraz utrzymania masy mięśniowej i zdrowych kości. Pod względem odżywczym, stanowi materiał budulcowy oraz źródło niezbędnych aminokwasów.” Producent zapewnia, że produkt nie zawiera dodatku cukru, konserwantów, dostarcza 20g [...]
[...] żeby kalorie się zgadzały i makroskładniki) Na śniadanie głównie jajka, w postaci jajecznicy smażonej na oleju kokosowym lub gotowane na miękko. W posiłku drugim i trzecim białko z mięsa lub ryby. Zamiennie mięso z piersi kurczaka, piersi indyka, ryby (mintaj, dorsz, tilapia), chuda wołowina. Smażone na oleju kokosowym lub gotowane - wtedy [...]
[...] wielkie oczy... Zresztą kilka już razy pisano o tym na tym forum. A co do porównania, to wlasnie zalezy jakie bialko sie porównuje... Najlepiej chyba było by porownac jakies białko z kazeina.. np. ProCas. Kiedyś robilem sobie porownanie z ostrowią i wypadało delikatnie na korzyśc ostrowii cenowo. Mimo to twaróg to zawsze twaróg, dużo wapnia... [...]
Hmmm.. przeczytałem całe ale dalej nie wiem to co wkońcu lepiej białko z odżywki czy twarogu?? które jest lepiej przyswajalne?? A i jeszcze jedno chyba lepiej jest jednak odżywke bo w twarogu jest to 2,5 kg bialka no ale reszta czyli 10 kg to co jest?? Węgle i tłuszcz Zmieniony przez - Armstrong w dniu 2006-09-16 14:31:17
białko z płatków owsianych na niską wartość biologiczną ( BV ) i ogólnie jest niepełnowartościowe jeżeli chodzi o aminokwasy. To zależy od Ciebie, zapotrzebowania i ogólnej struktury diety / jako który posiłek miałyby być te placki. Zależy też czy wliczasz białka roślinne do diety. Gdy robię je na śniadanie, stosuje większą ilość jajek. Twarogu [...]
[...] a tak to do 12 zł u mnie można spokojnie dostać więc 100g to 1,2zł a 250g twarogu to czasem ponad 3zł więc nie ma różnicy za dużej a co do jakości białka to wiadomo że białko z mięsa nadaje się dużo lepiej w ciagu dnia niż z sera gdyż w serzse jest kazeina która długo się wchłania... więc kurczak, jaja najtańsze źródło białka w ciagu dnia [...]
Jestem nowy na tym forum i mam pytanko ;p Co jeść przed snem, aby przybrać na masie? WOLNO WCHŁANIANE BIAŁKO NP. Z TWAROGU NAJLEPIEJ PÓŁTŁUSTEGO Z DODATKIEM OLIWY I WARZYW ABY JESZCZE BARDZIEJ SPOWOLNIĆ WCHŁANIANIE BIAŁKA ;)
[...] wlezie i nie szalej z węglowodanami a będzie dobrze.Chyba że jesteś chudy i ekto to wtedy faktycznie zbyt forsowny trening może spowodować że wyschniesz na wiór. Po co ci białko dodatkowe ? twarogu i mięsa w sklepie nie ma ? Dodatkowe białko to jest potrzebne koksom ważącym po stopare kilo wtedy trudno tyle białka z normalnego jedzenia [...]
a realne zagrożenie?? nie jem mięsa, białko pełnowart. dostarczam z twarogu i odżywek serwatkowych. do tego oczywiście roślinne. jakieś realne zagrożenie niedoborem tauryny?? nie wydaje mi się niestety wegetarianizm się wielu kojarzy z jedzeniem trawy i głodowaniem. a to g**** prawda Zmieniony przez - wylliam w dniu 2006-02-27 10:33:45
zawartość aminokwasów lepsza niż w twarogu, jednak ogólnie białko z nabiału traktowałbym jako dodatek, nie codzienny element diety. W sensie chodzi Ci o to, że lepiej wcianać mięsko? Jeżeli o to chodzi to jasna sprawa. Ale czasami ma się już go dość, a ser mozzarella może być ciekawą alternatywą. Czyli uważanie, że pod względem "jakości białka" [...]