SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

SMAŻENIE

  • Najlepsze do smażenie termicznie to :olej kokosowy/palmowy, smalec/słonina, i do krótkiego smażenia oliwa z wytłoków Zdrowotnie: Pam, oliwa z oliwek, olej kokosowy

    Odpowiedzi: 66 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-08-06 20:50:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pare pyt. dotyczących diety.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Warzywa dawaj wszędzie z wyjątkiem przed/po treningu. Zapotrzebowanie Ci wyszło prawie idealnie. Nie wielka nadwyżka Podmieniaj białko na białko, wegle na węgle, tłuszcze na tłuszcze. Ogółem ogórek to warzywo, które ma mało kcal. Dawaj je wszędzie. Warzywa jedz zawsze kiedy możesz tylko nie w posiłkach j.w. Posiłki jedz co 2-3 godziny. Posiłek [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1000 Data: 2008-02-27 17:59:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Smażenie niezdrowe? Ale czemu?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    cholesterol z diety to jest ułamek, promil promila. Zresztą ekspertem nie jestem więc się wymądrzać za bardzo nie będę, ale zostało to już nie raz powiedziane na forum. poza tym oliwa czy rzepakowy (ale dobry a nie jakiś kujawskie g****) są zdrowsze niż inne oleje co nie znaczy że są zdrowe (do smażenia). Na zimno jak najbardziej ale do smażenia [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 2781 Data: 2013-07-09 13:59:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • smazenie na redukcji

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Tak jak pisalem, chodzi mi tylko o to czy smazenie na oliwie bedzie mialo wplyw na efekt koncowy redukcji, jezeli bilans BTW bedzie sie zgadzal. Chodzi mi tutaj w ogole o smazenie. W poprzednim poscie napisalem o oliwie z oliwek, ale moge zrobic tak, ze np. polowe zapotrzebowania bede pokrywal z oliwy z oliwek (na zimno, np. w salatkach), a druga [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 10024 Data: 2012-09-24 11:09:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wiek : 22 lata Waga : 82 kg Wzrost : 177 cm Obwód w biuście(1) : 109 Obwód pod biustem : 87 Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 86 Obwód na wysokości pępka : 103 Obwód bioder (3): 111 Obwód uda w najszerszym miejscu: 68 Obwód łydki : 40 W którym miejscu najszybciej tyjesz : listopad W którym miejscu najszybciej chudniesz : czerwiec/lipiec [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 2049 Data: 2016-05-15 21:55:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Spalanie tkanki tłuszowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Spożywaj wszystkie tłuszcze. Bo każdy jest niezbędny organizmowi. Jedyny rodzaj tłuszczu jakiego powinno się unikać to tłuszcz trans który powstaje w procesie utwardzania margaryn oraz w procesie smażenia. Dlatego smażenie powinno być ostatnim sposobem opróbki produktu spożywczego. A jeżeli decydujesz się na smażenie to smaż na tłsuzczach [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 4389 Data: 2007-12-06 11:51:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dieta na mase do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    I posiłek . 100-120 g płatków owsianych wymieszanych z rodzynkami, orzechami włoskimi, bananem zalane wrzatkiem lub z jogurtem naturalnym bez cukru . jajecznica z 6 jajek w tym 1 żółtko + przyprawy . Odżywka białkowa 30g z wodą > czym zastapic ? (czym do jedzenia?) . Preparat witaminowy ( np. Daily Formula Universal) 1 szt . > czym zastapic [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1618 Data: 2008-01-24 14:07:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 18 lat - 75 kg - 3300kcal - malo?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Ok, czyli smazenie - srednio dobre. To moze znacie jakis sposob na przyrzadzenie np. filetów z morszczuka? Czy moze tylko smazenie, innej metody ni ma? I jeszcze jedno - jest sens zapodawania na noc samej mieszanki oliwy z lnianym (ok 20-25g) czy raczej to do ostatniego posilku (jajecznica/twarog) dodac?

    Odpowiedzi: 59 Ilość wyświetleń: 11431 Data: 2005-09-30 19:49:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [BLOG] Dziennik faftaqa Vol. 2

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Dobry wieczór! Śledzę dziennik od paru ładnych dni anonimowo (na razie doszedłem do 68 strony, ale myślę, że w przeciągu najbliższych dwóch tygodni nadrobię zaległości :)), ale pewna kwestia nie pozwoliła mi pozostać w trybie incognito. A mianowicie - obróbka termiczna pokarmu (głównie mięsa). Zastanawia mnie jak wygląda to u Ciebie... Z tego co [...]

    Odpowiedzi: 3599 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-03-29 20:36:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta Wyliczenia Pytania

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    kocio2009 to teraz moje pytanie co do tłuszczy, ogólnie gotowanie, lub smażenie na teflonie jest zdrowsze, ale tłuszcze muszą być, to na przykład smażenie na oleju z pestek winogron jest dopuszczalne? Bo czy jest różnica, między "polaniem" potrawy, wypiciem z łyżeczki, a usmażeniem? Zaintrygowałaś mnie tym olejem kokosowym, poczytałem o nim jest [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1936 Data: 2012-03-06 07:23:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odnośnie wyboru oleju do smażenia Witaj Richard Ogólnie oleje mają niską temperaturę dymienia Najczęściej pomiędzy 150-200 stopni Celcjusza Jak wiadomo podczas smażenia mamy do czynienia z temperaturą powyżej 200 stopni Istotną sprawą jest długość czasu smażenia Jednym słowem im dłużej smażymy tym wyżej podnosi się temperatura tłuszczu (oczywiście [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-12 13:13:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • https://lh4.googleusercontent.com/-hcOKMtakkc4/Uk5vhL3NebI/AAAAAAAADUY/sUEluLdPtGc/s800/dzien30.png wtorek - 01.10 - DT https://lh6.googleusercontent.com/-CVN242yddgg/UiXLewKxbhI/AAAAAAAAC6o/-b57nUg_5e0/s608/dieta.png Czas postu: ~14h Czas uczty: ~10h Rano na czczo: WitaminaC 1000mg I Posiłek: Mięso ~200g chleb ryżowy Warzywa sos Przed [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-04 13:28:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Akurat smażenie jajecznicy to nie jest specjalnie szkodliwe, gdyż jajko ścina się w stosunkowo niskiej temperaturze. Chodzi o długotrwałe smażenie mięs, a jeszcze ,,lepiej,, w panierce

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1470 Data: 2011-08-10 10:00:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Robimy mase - fakty nie mity by qaz

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Smazenie to ostatecznisc, najelpiej gotowac, piec, na parze itp.

    Odpowiedzi: 1759 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-08-06 13:10:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • grilowanie to by było na otwartym ogniu smazenie jest na tluszczu właśnie nie na jeśli już to to jest smazenie tłuszczu, ale nie na tłuszczu zdrówka również życzę

    Odpowiedzi: 173 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-02-26 13:34:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czas zacząć - pytania :)

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    KFC... większość posiłków smażona.... białe pieczywo... za dużo tłuszczu... Mówisz, że przy takim bilansie waga Ci nie idzie? Poczytaj podwieszone tematy nt. odżywiania, bo dieta pozostawia dużo do życzenia...: http://www.sfd.pl/%23%23%23%23%23%23_Najwa%C5%BCniejsze_tematy_dla_JUNIOR_a_%21%21%21%21%21_%23%23%23%23%23%23-t834427.html M.in. trzeba [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 2660 Data: 2014-12-03 07:00:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TŁUSZCZE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Mam pytanie odnosnie tluszczy a konkretnie smazenia - ostrzegasz przed smazeniem na oleju/masle etc. i ogolnie smazenie jest przedstawione w negatywnym swietle - czy moglbys mi powiedziec co natomiast myslisz o smazeniu BEZ UZYCIA jakiegkolwiek oleju, oliwy czy masla? Robie tak od dluzszego czasu z filetami z kurczaka smazac jest na patelni typu [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-11-13 16:15:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dokładnie.masz może namiar na to, ile traci się wartości odżywczch (białka) podczas obróbki termicznej? Interesuje mnie smażenie na oleju, gotowanie w wodzie, gotowanie na parze, pieczenie w piekarniku itd.

    Odpowiedzi: 44 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-23 21:56:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Panowie, wpadłem na pewien pomysł, co prawda oparty jedynie na teoretycznych przemyśleniach, ale może zadziała. Otóż zamiast pieczenia proponuje taki kawałek masy na baton smażyć parę minut w głębokim tłuszczu (np oliwa z oliwek). W przypadku mięs ta metoda skutkuje szybkim wytworzeniem skórki, która chroni substancje odżywcze i jednocześnie [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 7378 Data: 2009-05-30 20:07:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • FBW z priorytetem do oceny

    Post
    Trening dla początkujących

    tutaj masz filmik z mdsa bicepsowego prezentuje trener personalny i jeden z kolegów moderatorów Niwix http://www.youtube.com/user/niwixior#p/u/24/9NzxzCgWH1o Co do pozycji technicznej przy wyciskaniu 1) kładziesz się na ławie 2) mocno spinasz łopatki 3) klata wypięta 4) ławy dotykają 3 miejsca głowa , góra pleców , pośladki. Głowa prosto wbita w [...]

    Odpowiedzi: 167 Ilość wyświetleń: 14365 Data: 2009-11-28 18:56:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)