Dieta jak poprzednik napisal tragiczna, do tego brak ankiety. Ile ważysz? Jeśli mniej niż 80, to trzymaj białko na poziomie 150-170g, czyli 1,8-2,3g/kg masy ciała. Smażenie wywalić, raz na jakiś czas ok, ale nie w codziennej diecie. Gotuj kurczaka tradycyjnie bądź na parze, uwzględnij w rozpisie wtedy "gotowaną pierś z kurczaka", ma inne makro. [...]
Thx za sugestie. 1. Odzywka bialkowa najlepiej mi wchodzi z mlekiem, sprobuje je czesciowo wyeliminowac, moze 50/50, zobaczymy. Jeśli nie masz problemów żołądkowych to zostaw 2. Mowiac podroby masz na mysli np watrobke? tak , serca dość tanie i dobre 3. Orzechy OK, a rzepakowy i oliwe wyeliminowac calkowicie? Rzepak byl uzywany do smazenia. [...]
Witaj! Można : Gotować Piec Smażyć ( na ostatnim miejscu, smażyć na małej ilości smalcu, oliwy z oliwek, oleju kokosowym, tak zwane płytkie smażenie, a raczej obsmażanie delikatne ). Osobiście wrzucam pokrojonego kuraka do rondla teflonowego, wytapia się z niego tłuszczyk. Dorzucam następnie marchewkę/brokuły/cebulę/paprykę itp itd. można [...]
Wskazówki na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
pisałem, że jem intuicyjnie gdzies mi umknęło, ograniczylbym smazenie na oliwie do minimum i spozywał ją na zimno, z podjadaniem orzechow bym uwazal, bo łatwo orzechami podbic kalorie pozdr
Sorry Sorge...to nie było do Ciebie ale do poprzedniej odpowiedzi Mariana. A co do diety. W moim odczuciu większość osób tutaj, popełnia błąd biorąc sobie zbyt serio założenia dietetyczne. Jak można człowiekowi, który zjadał codziennie tony słodyczy powiedzieć, weź się ,,porządnie za dietę,, i wywal wszystkie słodycze. Na krótką metę może i [...]
Smażenie na tłuszczu jest nieporozumieniem. Olej MCT spożywamy na zimno, tak samo inne oleje roslinne jezeli tylko uważamy że sa potrzebne (ja uwazam że nie). Porównywanie gainera i posiłku ze sporą zawartości tłuszczu jest pomyleniem pojęć. Żródłem weglowodanów w gainerach są maltodekstryny a białka najczesciej białko serwatkowe. Jest to [...]
krótkie smażenie(powiedzmy ~10min) będzie dopuszczalne na oliwie Aczkolwiek do smażenia staraj się wybierać masło klarowane,olej kokosowy,smalec Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-01-13 20:43:01
no wiem ze smażenie nie jest zbyt dobre ale profesjonalista to ja nie jestem i nie bede a smaży sie chyba najszybciej. Pozatym ta ryba z foli z piekarnika zawsze mi jakas wodnista wychodzi i wogole lipna. chyba ze bym ja rzeczywiscie na grillu robil. hmm pokombinuje. dzieki chłopaki sogi poszły lysool - brzmi dobrze ale duzo z tym roboty hehe [...]
Uwzględnij posiłek po treningu. Nie musisz bawić się w gotowanie na parze tz fajnie ale jak się znudzi to smażenie na maśle klarowanym czy oleju kokosowym nie zaszkodzi w redukcji. Chleb, słonecznik i miód raczej out.
No ja tez bym sie zastanwial czy to zjesc bo pasozyty sa naprawde rozne i sa o wiele grozniejsze niz te co znamy z ksiazek od biologii ale smazenie na glebokim oleju powinno zalatawic sprawe w 99%
NIe mówimy o smażeniu ale o olejach roślinnych jedzonydh na surowo. Poza tym smażenie na oliwie to samobojstwo - ma niską temp sumienia i zamiast subst odżywczych dostajesz syf.
Ok rozumiem wszystko co mówicie, ale nie chciałbym zmieniać dietę o 100%. I posiłek: o jakie białko konkretnie ci chodzi?? czy mogą być białka jajka? Może pieczywo pelnoziarniste? VI posiłek: ok moge zamienić na makaron. Tylko z czym ten makaron i ile g? Ja wcześniej w tym posiłku jadłem omlet z 2 jajek + mąka + ok 50g owsianki. Może bedzie [...]
Tyje się z nadmiaru kcal a nie z ze zdrowych tłuszczów w diecie. Poza tym mam nadzieję, że masz jakiś konkretny plan treningowy. Nawiasem mówiąc właśnie smażenie może przyczynić się do wzrostu fatu. Nie wolno rezygnować z tłuszczów, bo są one w diecie każdego człowieka niezbędne - jeżeli je ograniczysz, to organizm zacznie sam je syntezować i [...]