Ile tłuszczu dodatkowo mogło wchłonąć mięso smażone na oleju, który następnie został odlany i został stworzony na tej bazie sos? Doliczyć z 15g oleju? Wiem, że to głupie pytanie ale chciałbym przynajmniej oszacować ile zjem w te święta, a odmówić nie wypada.
Witam Słyszałem że smażenie na smalcu (świni) jest dobrym rozwiązaniem. Co o tym myślicie? Jeśli powiedzmy na patelnie wrzucę 20g smalcu to Te 20g wliczac w zapotrzebowanie? Pozdrawiam
witam jest tyle opini na temat smazenia, ale praktycznie kazdy ma inna zdanie . Jakie jest wasze ? smazenie na oliwie z oliwek np piersi z kurczaka to zły pomysł ? gotowana mi zbrzydła i szukam innego wyjscia na przyzarzenie
Czy jeżeli chciałbym sobie usmażyć mięso na patelni ale bez dodawania oliwy z oliwek, oleju kokosowego itp tylko samo usmażenie tego mięsa powoduje dodatkowe kalorie? Czy działa to tylko wtedy gdy dodajemy m.i.n jakiś olej ?
1. czy smazenie na teflonie na lyzeczce max lyzce oliwy jest tez niezdrowe ? bo tylko w taki sposob najsmaczniej potrafie zrobic piers a gotowana wogle mi nie smakuje 2. czy koszyk brzoskwin dziennie mozna zjesc czy za duzo fruktozy ?
Witam. Mam pytanie na temat przyrządzania jedzenia, mianowicie: dlaczego poleca się gotowac a nie smażyć? Domyślam się, że to ze względu na tłuszcze, ale je przecież trzeba jeść, ma ktoś jakieś pomysły?
Witam mam pytanie, oczywiste jest ze jezeli moj obiad wyglada tak:piers z kurczaka, warzywa, ryz,30gram oliwy z oiwek i powinno sie to wszystko ugotowac. A jezeli wrzuce to wszystko na patelnie, piers usmaze na oliwie, dodam warzywa i ugotowany ryz bardzo to wszystko straci swoje wartosci ??
witam Chciałbym zapytać o smażenie na tłuszczu piersi z kurczaka... "Najwygodniej" mi się je i przyrządza. Tłuszczu używam naprawdę niewiele (czasem się przypala ;p)... Lepiej zrezygnować z tej praktyki czy mogę jeść smażone... Dieta jest na masę wszystko ok. pozdrawiam
Witam,ile np. taka piers z kurczaka moze przybrac tlusczu jesli bedzie smazona na oleju ? z 10 g ? PS.wiem ze gotowac/piec zdrowiej no ale , jakos tak wyszlo :> Przynajmniej smaze na oliwie z oliwek.
smazenie(czy jakakolwiek obrobka termiczna) twarogu zle wplywa na jego wartosci (odzywcze i zdrowotne) czy nie robi na nim zadnego wrazenia? chodzi mi o wykorzsytanie go w roznych rodzajach omletach/sernikach. czy to samo sie tyczy mleka?
Witam, może mi ktoś powiedzieć jak to jest ze smażeniem? Codziennie jem około 700g kurczaka i zawsze jest on smażony, używam do tego masła klarowanego. Jestem teraz na redukcji i sie zastanawiam czy można tak codziennie jeść czy lepiej zacząć gotować pierś? Czy jezeli smażę na maśle klarowanym to dodawać go rownież do makro?
witam wiem ze smazenie nie jest dobre, ale od czasu do czasu można sobię np makaron ugotowany z serem podsmazyc? Probuję jakos zmniejszyc ilosc spozywania ryzu, wiec wybralem makaron, ale nie lubuię samego makaronu, a bardzo dobry jest z serem smazony, z tym że ma dużo tłuszczu... pzdr
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam narazie nie mam jeszcze patelni taflonowej ani grilla ale pod koniec wakacji mam zamiar zakupić a mam ochotę na schabowego lub jajecznicę czy moge usmażyć na maśle 82%?>
Czesc mam pare pytan odnosnie smazenia. Wiem, ze to jest ostatnia opcja jaka powinnismy stosowac. Ale jezeli sa takie specjalne patelnio-garnki, do ktorych nie dodajemy NIC tluszczu i na tym smazymy piers z kurczaka przykladowo to czy ona sie rozni czyms od np kurczaka na parze (ktory jest uznawany za najdrozwszy chyba tak? ) ? pozdr
Jak najlepiej przygotowac piers z kurczaka? od pewnego czasu jem smazona piers z kurczaka i zauwazylem ze przytylem nie wiem czy to wina tego ze smaze czy przez to ze masuje ale przyrostow miesni za bardzo nei widze
cześć chodzi mi o to czy jak smaże jedzenie na oliwie i np. powinienem dodawać do tego posiłku łyże oliwy to to co wlałem do smażenia starcza? czy potem jeszcze zimnej dolać na posiłek.? dokładnie chodzi mi o to czy ta oliwa smażona zostaje w tym posiłku usmażonym czy sie jakoś ulatnia ;] ?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam Prawie dziennie w diecie mam kurczaka którego smażę na patelni, robię to tak, kurczaka kroje w kostkę około 300 g dodaje 2 łyżki oliwy i przyprawy i mieszam, później wrzucam na patelnie. I mam pytanie w związku z tym czy takie takie przyrządzanie posiłku może mieć negatywny wpływ przy redukcji?
Prosze nie odsylac do wyszukiwarki poniewaz internet mam do dyspozycji przez chwile co jakis czas. Jakie negatywne skutki moze powodowac smazenie piersi z kurczaka. Duzo lepiej jest gotowac czy upiec? Z góry dziękuje za fachowe wypowiedzi.