Nawet nie biorę osobiście pod uwagę długich sesji smażenia, bo to samo w sobie jest bardzo niezdrowe ze względu na ilość substancji szkodliwych/toksycznych jakie się w trakcje tego wytwarzają - niezależnie od rodzaju tłuszczu :) Smażenie tak, można sobie na nie pozwolić w 1 posiłku dziennie, najlepiej w ogóle wyposażyć się w patelnię z tzw. [...]
Reakcja Maillarda powstaje przy każdym ogrzewaniu produktu, ale wiadomo że gotowaniu na parze dużo mniej. Ma znaczenie czy tłuszczu smażysz czy nie ale to osobna kwestia ( i na jakim wiadomo ) np. WWA powstają tylko przy smażeniu, pieczeniu i grliiowaniu na ostrym ogniu przy gotowaniu juś nie Po prostu smażenie zawsze będzie mniej dietetyczne od [...]
jest to trudne do określenia gdyż : 1. różna zawartość tłuszczu jest w różnych karkówkach, może być to różnica nawet 10-15 % 2. smażenie smażeniu nie równe, i w związku z tym, odpowiednio dłuższe i ''intensywniejsze'' smażenie zmniejsza proporcje makroskładników najlepiej jest po po prostu liczyć mięso przed obróbką, i najlepiej, żeby [...]
Bardzo fajna sylwetka startowa, przy dobrej motywacji, odpowiednim treningu i czystej misce osiagniesz na prawde fajne cialko. Dziewczyny wypowiedza sie w kwesti treningu bo mozna powiedziec ze ja jeszcze zaliczam sie do laikow. Ale miska !!!! Wywal natychmiast te ,,szybkie sniadania" na prawde zmieszanie jajka z platkami owsianymi nie zajmuje [...]
1. Bezkaloryczny olej do smażenia PAM Jeżeli się martwisz, że oliwa się nie nadaje skorzystaj z tego oleju. Sprawdzony przez wielu kulturystów http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Bezkaloryczny_olej_do_smażenia-opis914.html Teraz 2 artykuły na temat smażenia, które dużo uświadamiają: 1. D.Szukała-smażenie [...]
Malcerz - glikoalkaloidy sa takze w pomidorach, wiec je również należałoby wykluczyć z diety albo smazyć przemysłowo idąc za twoim tokiem rozumowania. Poza tym dlaczego polecasz smalec skoro jeszcze niedawno przestrzegałeś przed rakotworczym kwasem oleinowym, który jest dominujacym KT w smalcu: [...]
Smażenie na patelni grillowej czy zwykłej to ciągle smażenie, gotowanie czy duszenie zawsze pozostanie zdrowsze. MCMVIII Kto się przejmuje tym ile wartości straci mięso przy smażeniu? śmieszny argument
Czy smażenie na smalcu / maśle klarowanym / oleju kokosowym jest mniej zdrowe niż smażenie na PAM lub w ogóle bez tłuszczu ? Dopiero co się naczytałem, że te 3 powyższe są super do smażenia i każdy ich używa.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Przepraszam, że się w trące. Czemu nie można smażyć ?? To ma aż tak duży wpływ na redukcji ? W takim razie jak przygotowujecie np. pierś z kurczaka ? Gotuje? To nie jest trudne. I mnie smakuje jak potrafisz sobie zrobić sos do tego. A czemu nie można smażyć? Bo większość osób smaży na gównianym oleju tworząc w ten sposób tłuszcze trans. A btw [...]
W praktyce beztłuszczowe smażenie piersi na patelni nie jest wcale takie przyjemne. Po raz kolejny polecam olej PAM, jeżeli już zdecydujemy się na smażenie to imho jest to najlepsze rozwiązanie.
A ja zalecam smażenie na niewielkiej ilości tłuszczu (w trakcie cyklu masowego) bo raz, że gotowanego mięsa to ma się dość po dwóch dniach a dwa że na cyklu masowym nie ma co tak znowu liczyć każdej kalorii i odmawiać sobie wszystkiego bo w koncu o nadwyżke kaloryczną tutaj chodzi, co innego na redukcji - tam faktycznie dobrze by było odpuścić [...]
Generalnie kokosowy to fajny produkt kosmetyczny, pewnie ma też jeszcze kilka innych zastosowań, ale niekoniecznie ma jakieś plusy, które sprawiałyby, że warto go włączyć do diety. No może jak ktoś bardzo lubi jego smak, ale w tym przypadku też warto wybrać bardziej wartościowy miąższ z kokosa, aniżeli sam olej. ;-) A jego popularność, czy też [...]
Świetna sprawa :D Ja jem tylko w mcdonaldzie i w ogóle nie patrzę co jem, a się nie kuję wcale tak często więc już nie popadajcie w paranoje, pozdrawiam :) Kolega pytał się o smażenie i olej, więc powiedziałem jaki olej jest dobry do smażenia, zaznaczając że smażenie nie jest najlepszą formą przygotowywania posiłków. Jeśli chcesz zbudować swoją [...]
tu nie chodzi o to że na diecie redukcyjnej smażyć nie można a np na masówce już tak. chodzi o to że smażenie jest nie zdrowe i powinniśmy się go wystrzegać. jeżeli jednak zdarzy się nam coś smażyć od czasu do czasu, to niech najlepiej będzie to olej bądz smalec - produkty te nie utleniają się zbyt szybko i nie tworzą rakotwórczych związków. [...]
od dawna smażę tylko na smalcu, oczywiście wycieram nadmiar papierowym ręcznikiem, myślę że smażenie na smalcu jest dużo lepszą opcją niż smażenie na oliwie.Oliwa szybciej zaczyna się palić na patelni, wydzielają się szkodliwe substancję itd. Do krótkiego czasu obróbki się nadaję, ale do dłuższego już absolutnie nie.
2013-06-23 niedziela - DNT cykl 7 - dzień 15 waga - 88,1kg waga tłuszczu 12,1kg wczorajszy trening dzwonnika na barki zrobił super robotę, nigdy nie czułem tak dobrze dotrenowanych barków - ta metoda będzie częściej gościć w moim treningu mała modyfikacja planu treningu od soboty dodałem do treningu poranne aeroby na czczo w formie biegu na [...]
Proszę bardzo tu jest dalszy ciąg do poszczególnych punktów mam nadzieję że teraz będzie lepiej. Dalszy ciąg do punktów: Ad.1 Tłuszcz- przyjaciel czy wróg? Nie wolno nam zapominać o tym, że podobnie jak białka, węglowodany i masę innych składników tak i tłuszcze niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu, gdyż biorą aktywny udział w [...]
Strumyku, podglądam, bo widzę dość duże podobieństwo do siebie i spory potencjał :-)) tu naprawde brakuje tej emotki oblewajacej sie rumiencem :) DZIEKUJE BARDZO! 8-) ja Twoj to juz dawno obserwuje :) ba, nawet plany treningowe ukradlam i mysle nad nimi dosc intensywnie :) Dobicie węgli, to żaden problem - dodaj owoc do posiłku lub większą porcję [...]