1. Omlet jako najprostszy sposób na szybkie śniadanie 2. Możliwości doboru makroskładników do swojego bilansu dietetycznego Omlet to chyba najprostsza i najszybsza a jednocześnie bardzo smaczna opcja na pełnowartościowe śniadanie. Jest to o tyle wdzięczne danie, że mogą je zrobić osoby będące na różnych rozkładach makroskładników w swojej diecie. [...]
Mięta jest ok. Do tego możesz zakupić sobie mieszankę ziołową wspomagającą pracę wątroby i nerek. Do kupienia w sklepach zielarskich, jest trochę takich mieszanek, niekótre całkiem znośne w smaku tylko trzeba popróbować różnych. Krótkie smażenie jest ok. Co do gainera, to luzik. Białko w towarzystwie węgli jest ok. Mi chodziło o białko całkiem [...]
No tak, to w takim razie równie dobrze mógłbym położyć mięso na suchą patelnię... myślę, że jednak szybko by się zwęgliło, nawet z przewracaniem... Jeśli grill niczym by się nie różnił to też mogłyby się w mięsie wytwarzać rakotwórcze związki i wtedy nie byłoby ono już zdrowe, a według opinii na forum tak nie jest. Może tajemnica tkwi w jakimś [...]
Jak to bezsensu ;) Czasu się zaoszczędza KUPE. DLa kogoś kto pracuje po 13h jak ja to jest zbawienie. Nie ma szans, żebym wstawał rano i sobie robił pierś codziennie. Na wieczór po ćwiczeniu też już nie mam siły na pichcenie. A tak to wolną niedzielę poświęcę na smażenie/gotowanie na parze na cały tydzień i potem tylko na gibko w pracy sobie można [...]
Nie jedz w koło Macieju piersi z kuraka: http://potreningu.pl/articles/4805/drob-czy-wieprzowina Drób ma nie tylko zalety, ale i wady , np. dużą zawartość fosforu - który w nadmiarze osłabia kości. Jedząc go 2-3 razy dziennie przez dłuższy czas, wyrządziłbyś sobie szkodę... Wieprzowina ma też więcej witamin. Mięsa powinny być urozmaicone - czasem [...]
witam, przeczytalem temat i mam takie pytanie, bark boli mnie od 7 miesiecy, mam pelny zakres ruchu, na usg wyszlo ze wszystko jest ok, bol to moze za duzo powiedziane - jest to taki uciazliwy dyskomfort, ktory pojawia sie jak bark jest w pozycji statycznej np siedzenie przed komputerem badz tez pojawia sie przy takich czynnosciach jak mycie zebow [...]
Tłuszczyca jest chorobą pochodzenia autoimmunologicznego, na którą choruje coraz więcej osób. Problem z jej występowaniem objawia się poprzez pojawienie na skórze: - miejscowej egzemy, - tłuszczącej i suchej skóry na całym ciele, - swędzenia i pieczenia, - trudno gojących się zmian skórnych. Niestety jest to choroba nieuleczalna. Można jednak [...]
Przede wszystkim powinniśmy unikać słabej jakości wędlin ze względu na zdrowie, ale składniki w nich zawarte mogą też utrudniać pracę nad sylwetką. Wędliny zawierające konserwanty, polepszacze, wzmacniacze smaku (azotany, fosforany, glutaminian sodu itp.itd.) to jeden z najbardziej trujących produktów dostępnych w sklepach. Wiele składników ma [...]
Ogólnie rzecz biorąc z dwojga złego jedzenie w restauracjach jest zdecydowanie lepsze niż typowy fast food, tym bardziej, że możesz sobie zażyczyć potrawy przyrządzonej np poprzez gotowanie, a nie smażenie. Po prostu trzeab uważnie wybierać żarcie w takich miejscach i nie będzie tak źle smoczek mod(ka) działu odżywianie
będę starał się, jak mogę wcielać inne mięsa rownież, ale z tym z własnego doswiadczenia wiem, że będzie trudno - mimo, że dla chcącego nic trudnego }:-( pisałem już wcześniej, że jem na ogół piersi z kury, indyka, podudzia,wołowina, wieprzowina - trzeba sie rozejrzeć za tym, najgorzej, że to tłuste - jedyna myśl, co z tego zrobić to smażenie ? [...]
bark zaczal bolec pod koniec czerwca na skutek zbyt intensywnych cwiczen na silce ( cala wiosne bardzo ostro pakowalem ), postanowilem zrobic przerwe od silki na wakacje a bark smarowalem na poczatek takim zelem chlodzacym a potem ketanolem, do wrzesnia zadenj poprawy, we wrzesniu udalem sie do fizjoterapeuty, ktory stwierdzil ze powiezi [...]
najlepsza to by była gotowana na parze bo nie traci wtedy tylu cennych kalorii co po innej obróbce cieplnej np: gotowanie, smażenie, pieczenie,najlepiej to ugotuj sobie ryż i pierś z kurczaka(odzielnie) i zjedz to, do ryżu można tez dodać przyprawę curry wtedy zmieni on kolor na żółto !!!!!!! pzdr
Osoby trenujące oraz dbające o dietę zwykle liczą kalorie, wartości odżywcze, ważą każdy produkt przed przyrządzeniem i zjedzeniem. Zasada jest taka, że wszystkie produkty ważymy zawsze przed obróbką (przed gotowaniem, smażeniem, pieczeniem, grillowaniem, duszeniem). Wynika to z tego, że podczas obróbki zmienia nam się waga produktów. Np. [...]
ja polecam cos takiego: piers z kurczaka mąka czosnek granulowany przyprawa grilowa pikantna olej woda kostka rosolowe (warzywne lub drobiowe ew. grzybowe) sól i pieprz ryz Zaczynamy Pierwsza rzecza jaka trzeba zrobic to dokladnie umyć pierś z kurczaka Faza druga Pierś tniemy w kostkeczkę o wielkosci 2cm x 2cm x 2cm lub w paseczki o grubosci ok [...]
Pierś z kurczaka jest mięsem, które można przygotować na wiele sposobów. 1. Gotowanie Wg Twojej mamy jest niesmaczne, a gotowanie na parze? Przy umiejętności dobrego przyprawienia może wyjść na prawdę dobry posiłek. Np: 1. Umytą i osuszoną pierś kurczaka oprószyć solą, natrzeć czosnkiem i posypać łagodną papryką. Odwróć na drugą stronę i zrób [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
To wychodzi raczej duszony ;-) Ja tak czasem robię, szybko kurczak z dwóch stron, dorzucę trochę pokrojonej papryki i cukini, nakrywam pokrywką i wyłączam kuchnie (mam elektryczną). W przypadku gazowej minimalizujesz gaz i po 10-15 minutach masz fajne mięso z porcją warzyw na półtwardo. Osobiście nie widzę problemu. Problemem jest długie smażenie, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
"Problemem jest długie smażenie, mocne przyrumienianie mięsa" dlaczego problemem?Źle jak się aż zarumieni, mimo że żaden olej ani żadne panierki nie były dodawane?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Ale chodzi mi to smażenie na patelni teflonowej, no bo smażonego nie powinno się jeść ALE ja go smażę na małym ogniu bez oleju, bez panierki tylko że w ten sposób go smarze aż się zarumieni, to jest ok czy źle?
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze dwa pytania: 1. Dlaczego smazenie na teflonie (bez tluszczy) jest bardziej szkodliwe niz pieczenie? Pytam bo mam w domu takie ustrojstwo, ktore nazywa sie grill elektryczny: jest to po prostu teflonowa taca ('pofalowana') podlaczana do elektrycznosci. I tak sie zastanawiam, czy rozbita piers z kurczaka [...]