Weź aplikacje do liczenia kalorii, wagę kuchenna. I przez tydzień waż, i wpisuj produkty które jesz (produkty ważymy przed obróbka termiczna czyli gotowanie smażenie duszenie grillowanie itd). Każdego dnia jedz te 4tys kalorii w górę. Jak przez tydzień waga nie pójdzie w górę to mi prędzej kaktus na dłoni wyrośnie. Tylko nie oszukuj bo na to Twoje [...]
w przypadku mononukleozy, warto aby ta osoba stosowała zalecenia diety wątrobowej. Na pewno wykluczony jest jakikolwiek alkohol, smażenie potraw. Jaja jak najbardziej mozesz spożywac, natomiast jesli chodzi o żoltka to generalnie zaleca sie max 2-3x tygodniowo, ale z tego co kiedys czytałam niewskazane jest jedzenie zoltek w formie "na twardo". za [...]
nie marze o pieknej sylwetce i moge miec nadmiar tluszczu chodzi o to zeby bialka bylo 200g dziennie, smazenie ma jakis wiekszy wplyw na bialko z takiej piersi kurczaka przykladowo?
Kolega pisal o smazenie a nie pieczeniu to dwa rozne procesy obrobki cieplnej;) potrawy smazone sa pyszne ze wzgledu na to ze to wlasnie tluszcz daje im smak, mniej smaczne gotowane badz gotowane na parze lecz bardziej odzywcze, spróbuj kombinowac sobie eksperymentuj polecam gotowanego na prze kurczaka z sosem vinegret na bazie oliwy z oliwek jak [...]
1) Jeśli chodzi o smażenie polecam olej kokosowy lub smalec. 2. Jeśli już musisz jeść chleb to polecam albo chleb żytni razowy lub najlepszą opcją jest chleb żytni na zakwasie najlepiej własnej roboty :D 3) Sosy zero myślę, że od czasu do czasu możesz sobie wrzucić jednak nie polecałbym tego robić codziennie wcale nie są takie zdrowe często [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ja przepraszam, że się wtrącę, ale... Nie każdy posiłek musi obfitować w kilkadziesiąt gramów pięknego, czystego białka. Tym samym kurczak to jest białko, a szynka - też - choć w nie tak wielkiej ilości jakby tego chcieć. Posiłek ostatni (kolacja) nie tyle może, co powinien mieć węglowodany - czyli z powodzeniem może być podobny do każdego innego [...]
Ok rozumiem.. Jestem zmuszony trzymac sie takich posilkow na jakie mnie stac.. Przeczytalem cale forum,pare ksiazek.. W jednej z nich autor podaje taki przyklad diety redukcyjnej: 1 4jajka,cebulakromka chleba 2 2serki wiejskie 3 schabowwy,zielenina,ziemniaki/ryz 4 polowa kurczaka 5 2schabowe/2pierski z kurczaka 6 twarog200/250g,smietana,cebula 7 [...]
Wiek 15 Wzrost 173/175 Waga 68,5 "Moja waga nie jest zbyt wysoka do wzrostu, ale niektore miejsca mam naprawde zatłuszczone ( szczegolnie boczki :P , dolna partie brzucha i troche na łopatkach ) W takim razie co proponujesz zamiast sera twarogowego półtłustego ? Zapotrzebowanie wyliczyłem z dziennika posiłków ktory jest w pierwszym [...]
1. pierwsza opcja jest lepsza, bo w drugiej przeprowadzając ciężki trening aerobowy po intensywnym treningu siłowym możesz łatwo spalić mięsień. 2. tak, mniej więcej po 30-40 minutach, bo wtedy dochodzi do wyczerpania glikogenu i zaczyna zachodzić utlenianie kwasów tłuszczowych. 2a. Tak, ale dobrze byłoby między treningiem siłowym a jazdą na [...]
Jest to kwestia sporna. Są białka przeznaczone do obróbki cieplnej ( specjalne zastosowanie do wypieków, smażenia ) i tylko takie widziałbym jako dodatek do placków, ciast itp. Oczywiście, niektórzy używają normalnych białek. Z tego co mi wiadomo, obróbka termiczna ma wpływ na obniżenie wartości biologicznej białka i gorsze przyswojenie. Z tego co [...]
faktycznie nie doczytałem 2 odpowiedzi twojej ... tułuszcze jedna sprawa ale smażenie na tranie daj spokój jeszcze tego chyba nikt nie wymyślił co Ci z wartości zostanie ? NIC
Chciałem zapytać jeszcze o obróbkę produktów np. kurczak - smażenie na oleju kokosowym (odjęcie tłuszczy jeśli smażymy) gotowanie w wodzie czy na parze?
Głodzisz i jesz najmniej sprzyjające ładnej sylwetce jedzenie. Aktualnie u ciebie pełno węglowodanów prostych z owoców zajadanych najróżniejszymi produktami mlecznymi. No i widoczne uwielbienie do produktów chudych, light (czyli przetworzonych). Zamiast łykać thermo speed extreme musisz dokręcić dietę. Przede wszystkim jeść więcej, bo z tego [...]
"Smażenie na oliwie z oliwek. Oliwa zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom cholesterolu. Jednak pod wpływem wysokiej temperatury zamieniają się one w szkodliwe kwasy nasycone. Warto więc zastąpić ją olejem rzepakowym, ponieważ w trakcie smażenia obecne w nim nienasycone kwasy tłuszczowe nie ulegają przekształceniu." [...]
smażenie ne jest złe gdy smażymy na smalcu i nie trwa to długo tkaiego rozbitego kuraka co się smaży niecłae 10 minut to na smalcu będzie git nie smaży się na oliwie z oliwek i wogule na roślinnych tłuszczach szybko sie przekształacaja w szkodliwe tłuszcze trans niby oliwa z wytłoków do smażenia ale tez nei zbyt długo
1 2 3 uzywaj wyszukiwarki!! on ale tak na powaznie 1. wszystkie produkty waz przed obrobka(gotowanie, smazenie, pazenie itp) 2. heh temat w ostatnim czasie czesto poruszany jest wszystko ok jesli mas zjakies watpliwosci idz na badania do lekaza ale jesli stolec nie jest za bardzo rozwodniony to wszystko ok 3 nie za bardzo rozumiem ale chyba [...]
1 Każda obróbka czy to smażenie czy mrożenie powoduje jakieś straty,, ale one są na tyle małe ze nawet głowy tym sobie nie zawracaj, sam kupuje jak jest promocja, jeszcze mam w zamrażalniku kuraka z przed 3 tygodni jak był w promocji. 2 w rozsądnych ilościach jak najbardziej, twaróg rzadko jadam, ale zółty do kanapki z kurakiem i do pieca ok. 3 [...]
1. Chleb razowy poprostu. Patrzysz na sklad i wybierasz ten, ktory ma malo dodatkow (sklad jest dosc krotki: np. maka zytnia, woda, drozdze, sol). Wegle z razowca sa lepsze niz z bialego pieczywa. 2. Ryby to bardziej gotowane, bez panierki. 3. - 4. Najzdrowiej gotowac, parowac. Smazenie to ostatnia opcja, bo jest najmniej zdrowa. 5. Piersi [...]