[...] g tych żelków dostarczy 332 kcal, w tym: 0,1 g tłuszczu 77,1 g węglowodanów (w tym 56 g cukrów) 5,9 g białka 0,05 g soli. Plusy: żelki są ogólnodostępne, w dobrej cenie, w smaku są bardzo słodkie, przyjemne kształty serduszka od razu wprawiają człowieka w uśmiech, miękkie, soczyste, po ugryzieniu w środku wypływa słodkie nadzienie. Minusy: duży [...]
[...] pochodzenia naturalnego, bez dodatku konserwantów i aromatów, 100% koncentrat białka serwatki z mleka, w opakowaniu aż 23 porcje, bardzo dobra rozpuszczalność, świetny smak, naturalny smak, bez dodatku słodzików, co ma znaczenie dla sporej części osób, szybka kinetyka przyswajania białka w naszym organizmie, brak piany w czasie mieszania, [...]
Wegańska dieta oparta na roślinnych produktach i wykluczająca wszelkie składniki pochodzenia zwierzęcego zyskuje coraz większą popularność na całym świecie. Robiąc zakupy weganie uważnie czytają składy produktów, by mieć pewność, że zakupiona żywność spełnia ich wymagania. Czy Guinness jest wegański? Jeśli jesteś weganinem i zarazem miłośnikiem [...]
Migrena pojawia się niespodziewanie, często wtedy, gdy po okresie długiego stresu mamy okazję się zrelaksować, czyli w czasie weekendu, w czasie świąt, w czasie wakacji. Potrafi zepsuć nawet najpiękniejsze momenty. Wraz z pulsującym bólem głowy pojawiają się nudności, światłowstręt, nadwrażliwość na zapachy i dźwięki. Pistacje, granat, ser [...]
Nasz mózg i ciało są zaprojektowane tak, aby czuć potrzebę spożywania soli i cieszyć się słonym smakiem, ponieważ zawiera ona niezbędny do przeżycia sód. W historii ludzkości znalezienie soli było trudne, więc jej pragnienie było mechanizmem przetrwania. Jednak w dzisiejszych czasach jest łatwo dostępna i często nadmiernie używana do [...]
[...] suplementów diety często ma znaczenie dla konsekwencji w dostarczaniu pewnych substancji odżywczych do organizmu. Nie każdy bowiem lubi przełykanie kapsułek i tabletek, czy smak produktów w postaci proszku. Nie każdy jest również w stanie dostarczyć witaminy i składniki mineralne oraz inne substancje odżywcze wraz ze spożywaną dietą. [...]
Pistacje to jedne z najsmaczniejszych orzechów! Mimo tego, że pistacje kupimy niemalże w każdym sklepie, nie są to orzechy cieszące się ogromną popularnością. Czego nie wiesz o pistacjach? I dlaczego warto włączyć je do diety? Wybieraj pistacje bez soli Na rynku dostępne są zarówno pistacje w łupinach, jak i bez, jak również pistacje naturalne [...]
[...] składowych słodyczy, można wymienić dość pokaźną ilość skutków negatywnych działania cukru, tłuszczy trans czy pozostałych dodatków konserwujących, barwników i wzmacniaczy smaku. Do tego typu działań należą m.in.: uszkodzenie układu nerwowego powodowanie wzmożonej aktywności u dzieci dotkniętych padaczką wzrost cholesterolu i trójglicerydów [...]
[...] spośród dwóch zestawów: Dziki Chicken z sosem słodko-kwaśnym z ryżem, Dziki Chicken z sosem śródziemnomorskim z kaszą bulgur i warzywami. Oba dania zapowiadają się bardzo smakowicie, przekonują składem oraz wartościami odżywczymi. Dzięki takim gotowym posiłkom mamy możliwość wykorzystania naszego czasu w inny, bardziej atrakcyjny dla nas [...]
[...] na diecie, dbających o sylwetkę, czy też zdrowie. Grupę takich właśnie łakoci tworzą kremy z linii NUTLOVE. NUTLOVE to między innymi gęste, pyszne, słodkie kremy nieustające smakiem komercyjnym konkurentom. Przygotowane z myślą o najbardziej wymagających łasuchach, którym nie jest obojętne zdrowie i którzy potrafią i chcą dbać o swoją sylwetkę. [...]
[...] pokazują, że napoje zawierające kofeinę, takie jak kawa czy herbata, również nawadniają, to mimo wszystko woda jest lepszym rozwiązaniem. Jeśli lubisz pić płyny mające smak, przygotuj własną wodę z owocami. Po prostu dodaj ulubione zioła i plasterki owoców do szklanego słoika wypełnionego wodą. Postaw go w lodówce na kilka godzin, aby smaki [...]
Spotkaliście się czasem z opiniami, że białko ma działać, a nie smakować? Zazwyczaj tego typu kwestia bardziej powinna dotyczyć suplementów bardziej wyspecjalizowanych niż komponent białkowy diety, który dość często zdarza się nam spożywać. Tym bardziej że obecnie białko w diecie sportowca, jest elementem stałym. Firma SFD na rynku suplementacji [...]
[...] o linię. Oba rodzaje wafli cieszą się popularnością ze względu na swoją chrupkość, lekkość i łatwość zastosowania. Jednak istnieje kilka różnic, zarówno pod względem smaku, jak i wartości odżywczej, które warto poznać przed podjęciem decyzji. Podsumowanie Wybór między waflami ryżowymi a kukurydzianymi zależy od osobistych preferencji [...]
[...] W czym przydatne jest masło orzechowe oraz jakie wybrać do codziennej diety? Podsumowanie Dodatek masła orzechowego w diecie sportowca pełni obecnie funkcję głównie smakową. Wcześniej bazowano na maśle z orzechów ziemnych jako źródle zdrowych tłuszczy, które miały wspomóc codzienną dietę osoby trenującej, uzupełniając ją w tłuszcze. [...]
Bardzo często zastanawiamy się co na talerzu położyć obok mięsa, ziemniaki czy ryż? Co jest bardziej wartościowe? Jakie witaminy spotkamy w ziemniakach, a jakie w ryżu? Jakie potrawy wykonamy z ich udziałem? Poniżej zestawienie ziemniaki vs. ryż. Ponadto ziemniaki zawierają więcej kwasu foliowego, który niezbędny jest do rozwoju wszystkich [...]
[...] rodzaj mięsa wśród osób dbających o swoją sylwetkę. Chociażby ze względu na cenę, dostępność i łatwość przygotowania. Większości osób odpowiada również dość neutralny smak mięsa. Jak wybrać odpowiednią pierś z kurczaka? Mięso to nie powinno różnić się znacznie w zależności od danego sklepu czy dostawcy. Kierować warto się swoim [...]
[...] jest fakt, że jest ona po prostu smaczna, słodka i nadaje się jako element deserów dietetycznych, jak i sama w sobie potrafi być "nagrodą" dla naszego mózgu. Słodki, owocowy smak lub mleczny typu czekolada, wanilia, dostarczą wrażeń smakowych, których na redukcji jesteśmy mocno spragnieni. Nic nie stoi również na przeszkodzie, aby z pomocą białka [...]
[...] wegetarian. Wyróżniamy tutaj głównie izolat białka sojowego, hydrolizat białka pszenicznego, jak i białka na bazie grochu czy też ryżu. Charakteryzują się one tym, że ich smak nie jest taki delikatny, jak w przypadku WPC, jak i rozpuszczalność pozostawia wiele do życzenia. Kolejną grupą są białka jajeczne i białka wołowe. O ile białka jajeczne [...]
[...] bezgłową, jego liście są dość długie, o nierównych zarysach, mają karbowaną strukturę. Dostępnych jest wiele jego odmian, które różnią się od siebie kolorem liści oraz smakiem. Jak jeść jarmuż? Jarmuż to warzywo niskokaloryczne, idealnie wpasuje się w dietę redukcyjną, ale nie tylko. Jest nie tylko smaczny, ale również niezwykle odżywczy. [...]
W dzisiejszym świecie pełnym gotowych produktów spożywczych umiejętność czytania etykiet żywności staje się coraz bardziej istotna. Etykiety to nie tylko informacje na temat zawartości kalorii czy składników odżywczych, ale także kluczowe źródło informacji o jakości i bezpieczeństwie produktów. Podsumowanie Czytanie etykiet żywności to kluczowy [...]