- 1 jajo
- 250g twarogu półtłustego
- 80g mąki z brązowego ryżu
- sól
- 10g oleju kokosowego
- 100g borówek
- 150g jogurtu naturalnego
Zmiksować twaróg z jajkiem, dodać szczyptę soli, mąkę i ugnieść ciasto. Będzie dosyć lepkie, więc warto posypać blat mąką, żeby nic się nie przyklejało. Uformować długi rulonik, pokroić na kawałki (ja jeszcze zrobiłam na nich kratkę nożem ) i wrzucać do garnka z gotującą wodą. Pierożki wyjmować chwilę po wypłynięciu na wierzch.
Na patelni rozgrzać 10g oleju kokosowego i obsmażyć pierożki z obu stron. Podawać z borówkami i jogurtem , lub wedle uznania
BTW :
B: 68g
T: 31,8g
W: 92,8g
930kcal
(wartości dla całości, na zdjęciu połowa pierożków)
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-01-13 11:23:08
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html