Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Malinowa w Luizjanie nie byłam, ale zapiszę sobie i przy następnej okazji może uda się tam wybrać, skoro polecasz chociaż Toruń kusi wieloma fajnymi miejscami. U mnie na pierwszy miejscu są właśnie pierogi z pieca w Pierogarni Stary Toruń albo Stary Młyn. Ale też burgery w Widelcu są świetne i naleśniki w Manekinie niczego sobie. No a na deser lody u Lenkiewicza
Wczoraj na kolację wciągnęłam kanapki z tatarem.
Dziś do pracy przygotowałam sobie kawałek pieczeni i makaron z brązowego ryżu z podsmażoną na oleju kokosowym cebulką, marchewką, pietruszką i zielonym groszkiem.
A tu zestaw przypraw, w które zaopatrzyłam się na urlopie Przyprawy z suszonymi pomidorami królują
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-02-02 10:48:31
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Takie ciacho wczoraj wykombinowałam.
Czekoladowe ciasto cukiniowe z malinami i borówkami (bezglutenowe)
Składniki:
- 3 jaja
- 60g mąki gryczanej
- 30g mąki z brązowego ryżu
- 20g kakao
- 20g wheya ciasteczkowego
- 20g mąki kokosowej
- 1 starta na drobnych oczkach i odsączona cukinia
- 50g malin
- 20g borówek
- płaska łyżeczka sody
- stevia do smaku
Jajka zmiksować, wymieszać z cukinią. Wszystkie suche składniki połączyć ze sobą, dosypać do masy cukiniowej i dobrze wymieszać. Wylać na małą tortownicę (wyłozoną papierem do pieczenia), posypać malinami i borówkami i piec w 160-170 stopniach przez około 30min. Gotowe.
BTW
B 51g
T 38g
W 90g
905 kcal
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-02-03 10:14:12
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
A gdzie te przyprawy wynalazłaś?
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-02-03 10:17:53
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Przyprawy kupiłam w lokalnym sklepie zielarskim. Widziałam te ''przyprawy bez chemii'' też w Rossmannie
A z nagrody bardzo się cieszę
Ja tu się dopiero rozkręcam a tu już taka niespodzianka
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Z jednego jaja, 50g kaszy jaglanej, 10g wheya, 100g zblendowanego ananasa, 20g mąki kokosowej. Malinki do dekoracji
Dość specyficzny smak.
Do pracy schab ze śliwką, ziemniaki i warzywa.
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-02-04 09:43:08
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Zaserwowałam sobie coś, co przypomina mi smaki z dzieciństwa (gdyby tylko makaron podmienić na szare kluchy ziemniaczane). Czyli:
Makaron żytni z cebulką, boczkiem i twarogiem wędzonym
U babci to była potrawa numer 1 szare kluchy ze skwarkami i twarogiem. Co jakiś czas robię sobie podróbki, wiadomo, że to nie to samo ale też bardzo smakuje.
A do pracy na szybko coś a la dyniowe kaszotto i schab ze śliwką.
Podsmażyłam drobno posiekaną dynię, czerwoną cebulę i papryczkę chilli w dużym garnku. Wsypałam kaszę pęczak i zalałam sporą ilością wody. Gdy już kasza prawie się zredukowała posoliłam, popieprzyłam i dodałam mieszankę przypraw zawierającą czosnek, suszone warzywa, kurkumę, curry, liść laurowy i natkę pietruszki.
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-02-05 09:14:01
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Batony 'chałwowe' bez pieczenia
- 40g kaszy jaglanej preparowanej
- 30g wheya ciasteczkowego
- 50g tahini
- 100g banana
Dekoracja wedle uznania. U mnie polewa z wheya, płatki migdałowe i jagody goji.
Zblendowałam tahini, banana i wheya na gładką masę. Kaszę podprażyłam na patelni, dodałam do masy i zmieszałam. Wlałam masę do prostokątnego ceramicznego naczynia.
Udekorowałam po swojemu, podzieliłam nożem na cztery części i wstawiłam do lodówki na parę godzin.
BTW dla całości (4 batonów)
658kcal
B 35
T 32
W 55
Czyli jeden baton:
164kcal B 8,7g T 8g W 13,7g
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
ze 130g wołowiny
z 300g pieczonych batatów
W bułce LC z mikrofali:
- 1 jajo
- 20g lnu mielonego
- łyżka jogurtu naturalnego
- pół łyżeczki sody
- mieszanka ziół, pieprz, papryka ostra, czarnuszka do posypania
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-02-08 09:24:06
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- ...
- 159