SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] MissInvincible w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 239386

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Malinowa
Miss, kocham Cię

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Noodle z wołowinką

1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Oszukana lazania - przekładana dynią

Składniki:

-500g szynki wieprzowej mielonej
-300-400g passaty pomidorowej
-szpinak swieży 1-2 garscie
-trzy ząbki czosnku
-papryka wędzona, sól, pieprz, łyżka musztardy, oregano
-170g mozzarelli
- pomidory marynowane i oliwki (opcjonalnie)
-plastry dyni (ja kupiłam gotowe plastry dyni do lazanii, można kupić dynię piżmową i samemu pokroić)

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucić drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Przesmażyć, dodać przyprawy oraz passatę pomidorową. Dodać szpinak i smażyć chwilę, aż szpinak zmięknie. Mozzarellę posiekać drobno lub zetrzeć na tarce. W naczyniu do lazanii lub odpowiedniej foremce (ja zrobiłam w formie do pieczenia chleba i była idealna!) ułożyć kolejno : plastry dyni, mięso, znowu dynię, mięso, mozzarellę, dynię, mięso, pomidory marynowane, oliwki, mozzarellę, dynię, sos pomidorowy i mozzarellę. Piec ok 40minut (formę ustawić na dolnych widełkach piekarnika) aż góra będzie złoto brązowa.

Voila






Zmieniony przez - missInvincible w dniu 10/04/2017 16:45:59
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Sniadanko - jajecznica na chorizo

1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
Obiad w knajpie - pod ziołami i pieczoną papryką ok 200g krwistego chargrilled steka + hummus + pita

2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
Uwielbiam chorizo ale krwisteka steka bym nie zjadła, mam jakąś blokadę



Zmieniony przez - cod123 w dniu 2017-04-10 17:12:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
chorizo jest swietne, zupełnie zmienia charakter dania; a co do steczka to max medium rare, inaczej nie ma sensu jesć moje pierwsze zetknięcie ze stekiem było w knajpie, gdzie zaserwowali mi wysmażonego i pamiętam, że było to dla mnie bardzo przeciętne danie. Ale od kiedy posmakowałam medium to później już tylko coraz bardziej krwiste zaczęłam jesć a już jka w porządnej knajpie podadzą steka, że tylko sika na czerwono, to niebo w gębie - najlepszy jaki do tej pory jadłam to w argentyńskiej knajpie z marynatą chimichurri. Najlepsza marynata jaką w życiu jadłam tak btw.

**ale oczywiscie rozumiem, że można się wzdrygiwać na mysl o krwistym mięsie ja to jak zwykle tylko o walorach smakowych myslę


Zmieniony przez - missInvincible w dniu 10/04/2017 17:43:37

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
A ja za to uwielbiam wszystko co krwiste i surowe , mniam ! I już ubolewam że nie mogę

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
może jeszcze ewoluuje kto wie wino też kiedyś tylko słodkie, a teraz już półwytrawne. Ale faktycznie wysmażone jest przeciętne, dlatego jem rzadko, moze się kiedyś przełamie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4514 Napisanych postów 35792 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263115
Na prawde warto sie przełamać

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki

Następny temat

Jajka ze wsi czy z supermarketu cena-jakość?

WHEY premium