...
Napisał(a)
A jak sprawa ma się z ziemniakami? W kalkulatorach wartości od 13 do 20g ww.
"Nie głaskało mnie życie po głowie
Nie pijałem ptasiego mleka
No, i dobrze! No - i na zdrowie!
Tak wyrasta się na człowieka!"
DZIENNIK http://www.sfd.pl/DT__Chudzi_moga_iśc_na_ryby__by_pilkaPN-t1006905.html
...
Napisał(a)
to zależy czy są młode czy stare. dodatkowo jedne masz w środku bardzo mokre, inne z kolei są wysuszone już w trakcie obierania.
ogólnie ja spotkałem się z wartościami w przedziałach 12 (młode)-16(stare)
ogólnie ja spotkałem się z wartościami w przedziałach 12 (młode)-16(stare)
...
Napisał(a)
Młode-stare tzn. zależy jak długo leżały w ziemi? A co z obróbką termiczną? Podczas gotowania ubywa wody? Trochę się dziwię, bo czytałem, że przed i po gotowaniu zazwyczaj ważą tyle samo, a w surowych wartości widziałem tak jak mówisz 12-16g, a w gotowanych 20g...
"Nie głaskało mnie życie po głowie
Nie pijałem ptasiego mleka
No, i dobrze! No - i na zdrowie!
Tak wyrasta się na człowieka!"
DZIENNIK http://www.sfd.pl/DT__Chudzi_moga_iśc_na_ryby__by_pilkaPN-t1006905.html
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
wszystkie produkty wazymy przed obróbką termiczną - mieso, skrobiowe, warzywa i inne cuda
Co do ziemniaków - najoptymalniej wziac wartosc "srednią" jesli nie macie pewnosci
Co do ziemniaków - najoptymalniej wziac wartosc "srednią" jesli nie macie pewnosci
...
Napisał(a)
ja schab ważę po obróbce, bo dostaje go już upieczonego
...
Napisał(a)
z masarni od kumpla ojca od "wujka"
Poprzedni temat
Czy mogę jednocześnie brać cały zestaw?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- ...
- 88
Następny temat
Gawlak Bench Press
Polecane artykuły