SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

UWAGA!!!-Ocena jakości odżywek wysokobiałkowych na rynku polskim

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 208499

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 434 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 38661
Martainn
...Czym dłużej Ciebie czytam, tym bardziej myślę, że żyjesz w jakimś innym, alternatywnym świecie.
Zmieniony przez - Martainn w dniu 2013-05-19 21:45:58

Nie wiem w jakim ty świecie żyjesz, ale pewnie w takim gdzie wszyscy kradną i oszukują, a ludzie pewnie dzielą się na dwa rodzaje k***ę lub złodzieja, chyba że dojdzie do przypadku połączenia tych dwóch czynników.Jaki świat jest, tym prawdziwym na pewno nie taki gdzie każdy producent naraża życie i zdrowie klientów na szwank i w tajnych schowkach z zakładzie chowa psujące się mięso, niezdatne do spożycia.

sorry za offtop ale musiałem odpowiedzieć na ataki ad persona
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ambroziak
Biniu, wcale tak bardzo nie odbiegamy od tematu, bo wciąż kręcimy się wokół jakości rynkowych źródeł białka.



+1
Mnie nie chodzi o odbieganie od tematu - ale zastanowienie się.
Czy zwykłego szarego człowieka stać aby wydawać +200zł za marne 2kg białka?
Skoro mięso też jest 'niezdrowe' to co jeść? Jakbym podał przykład jajek,twarogu pewnie też jest zły...?

Super, że wasze odżywki białkowe etc są 'najlepsze' ale co z tego?
Ludzie nadal będa kupować to co będzie tańsze bo nawet jeśli w niektórych produktach będzie połowa czystego WPC to nadale będzie się to bardziej opłacało..

Z resztą każdy pimpuje miche przede wszystkim - ale kiedy porównamy je z waszymi białkami to wychodzi na to, że nawet normalne jedzenie jest złe.
Gdyby wasze białko było w zakresie do 45-50zł za i nie było białkiem sojowym to nawet może bym się pokusił.
Ale p. Pudzianowskiego trzeba opłacić z czegoś



Zmieniony przez - IneTheEnd w dniu 2013-05-19 23:20:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
kanap
Biniu jest najlepszy z tym wykryciem afery z woda w mięsie z kurczaka, Człowiek składa się w ponad 50% z wody, a prawdziwy kurak z opowieści co nie których jest suchy jak wiórek, nie ma w sobie wody i zawiera 100% białka inaczej jest wałowany i bardzo prosto to stwierdzić jak na tackę nie leci tłuszcz tylko woda, można mówić o skandalu.


really ....?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
IneTheEnd

Skoro mięso też jest 'niezdrowe' to co jeść? Jakbym podał przykład jajek,twarogu pewnie też jest zły...?


no wlasnie okazuje sie pomyslowosc ludzi nie zna granic ...
wiec podobne pytanie zadaje sobie prawie codziennie

niestety nie zyjemy w Edenie - juz nie te czasy

nieco swiatla na techniki, mozliwosci oraz praktyki przemyslu rzuca artykul w archiwalnym juz numerze Perfect Body nr 18

WEDLINY Z FABRKYKI SMIERCI


http://www.olimp-supplements.com/?p=3&m=az&id=371 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Panowie, nie ma się co zacietrzewiać... Wielokrotnie w tym dziale liczyliśmy, że czyste białko z produktów pokarmowych i odżywek wychodzi cenowo podobnie. Białko jest generalnie deficytowym składnikiem Przyrody i jego produkcja zawsze będzie najdroższa; obojętne - czy producentem będzie hodowca drobiu, czy producent odzywek.

Jeżeli chodzi więc o odzywki białkowe - na pierwszym miejscu trzeba ważyć więc wygodę stosowania i kalkulowania diety pod względem udziału białka.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1899 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7576
różni producenci, różne technologie produkcji, tak samo jak z np. łożyskami nie jedna firma je produkuje i każde na innym procesie technologicznym. nie można wszystkich mięs z kur wsadzić do jednego worka jedna będzie z większa ilością wody druga z mniejsza, jak i z innymi składnikami wchodzącymi w ich skład

flat beat

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
nei mozna
tym bardziej sie zdziwilem jak po raz pierwszy w zeszlym tygodniu mnie to dotknelo ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 572 Wiek 39 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28013
Dyskusja trochę zbacza na niewłaściwy tor. Chętniej bym się więcej dowiedział o odżywkach białkowych konkurencyjnych firm. Jeżeli kogoś stać i ma apetyt to na pewno zrobi świetną formę na dobrej jakości mięsie. Tu bardziej o to chodzi, że czasem ciężko tę ilość białka pochłonąć.
Obecnie ważę 105 kg i jestem na LC. Mimo, że tyle ważę, nie mam jakiegoś wielkiego apetytu. 1 kg mięsa dziennie plus jajka, takie żarcie zaczyna męczyć.
Jem więc 0,5 kg dziennie, 5 jaj a reszta proch.
Dlatego chyba wymyślono odżywki białkowe, nie zawsze jest ochota wciskać w siebie monstrualne ilości jedzenia, nie mówiąc już o czasie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
wiele razy slusznie :)

przypomne zatem, ze

UWAGA!!!-Ocena jakości odżywek wysokobiałkowych na rynku polskim

kolejne osoby zapoznaly sie przez weekend z publikacja w Perfect Body ?
jakies wlasne przemyslenia ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 203 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1571
Camel007

Obecnie ważę 105 kg i jestem na LC. Mimo, że tyle ważę, nie mam jakiegoś wielkiego apetytu. 1 kg mięsa dziennie plus jajka, takie żarcie zaczyna męczyć.

Kontynuując offtopa to 1kg mięsa to około 200g białka, 5 jajek to kolejne ~50g białka. Nie wiem jaki masz BF%, ale zakładając że ~20% to na 1 kg beztłuszczowej masy ciała dostarczasz ponad 3g białka. Nie jesteś na LC, jesteś na HC. Nadmiar białka zamienia się w cukier. Sensowny max białka to 1.7g góra 2.0g na 1kg _beztłuszczowej_ masy ciała.
Wiec jak widzisz nie masz potrzeba posypywania się prochem; )
W LC głównym paliwem musi być tłuszcz nasycony. Powinien dostarczać ponad 60% energii.

A wracając do sedna, to mnie by najbardziej interesowały wyniki tanich białek np UNSa i tych forumowych. Białka K** są b. tanie o b.smaczne. Aż za smaczne jak na tę cene. Bierzecie je na tapetę?
Nastepny numer dopiero za 2 miechy wiec to jeszcze kawał czasu...


Zmieniony przez - Malcerz w dniu 2013-05-20 09:17:14
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

STEFAN HAVLIK – PRZYSZŁOŚĆ KULTURYSTYKI

Następny temat

Trening 5x5 Bill Starr ilość serii zasadniczych - do Binia

WHEY premium