[...] w diecie ale masz ja codzinnie inna, nie jestem w stanie odkryć co moze powodować ten skok wagi. Za duzo zmiennych, normalnie powinny byc tylko ww a u ciebie jest i bailko i tluszcz inaczej. Przecież weszłaś na cykl odchudzający mialas stala ilosc tłuszczu i bialka i rotacje węglami, to wszytsko sie rozjechało teraz, nie mam czym manewrować
[...] bo mam dostęp do taniego, ale czy z grochu, soi, ryżu czy coś tam, to nie istotne - trochę orzechów (najczęściej włoskie) lub nasion konopi - surowe warzywa, DUŻO!!!, czym więcej się żre warzyw i owoców, tym większa szansa na lepsze zdrowie, w stanie surowym polecane, a co nie da rady na surowo, to gotować - kreatyna, witaminy B12, D3 D3 [...]
[...] sprawa, bo niektóre produkty które mają niezbędne elementy, mają też sporo minusów, które powodują również ich wchłanianie (jak np. mięso). Teraz opisze jak to działa...: - czym większe spożycie białka, tym większe zapotrzebowanie na witamine B6 - z witaminą B6 nie ma co przeginać, bo nadmiar i tak jest wydalany z organizmem, a na dodatek może [...]
[...] BIALKA LATWIEJ I SZYBCIEJ JAK IG CZY KCAL SIE SUGEROWAC Nich mi ktos pomoze z ulozeniem tego wszystkiego bo nie bardzo daje sobie rane PYTAJ O KONKRETNIE O CO CHODZI Bo czym mam calkiem zrezygnowac z makaronu i ryzu NIE GDZIES GO DO OBIADU CZY COS MOZESZ DODAC RYZ LEPIEJ CIEMNY NIELUPANY ZE WZGLEDU NA JEGO DLUGI OKRES WCHLANIANIA, MAKARONY [...]
[...] błonnika ile potrzebuje, za to wegetarianie nie mogą kożystać z lekkostrawnosci mięsa ze tak powiem "W tym sęk , że niema." tak a przez kilka poprzednich stron o czym pisaliśmy? to ze ty sie nie dajesz przekonać to inna sprawa "A poco soja , o wiele lepiej dostarczyć białka niepełnowartościowe z dwóch źródeł (jakieś zboże + jakaś [...]
[...] dalej i Justin bieber z seleną gomez i jakoś to zapamiętałem choć bym wolał nie, bo to teraz moja słabość, przypominam to sobie i myślę, że jestem gorszy.. albo jak coś o czym bym nie chciał pamiętać z przeszłości wraca ... Dobra tyle smutów ode mnie, idę pograć w fifę 11 robię 2 posiłki; jeden przed snem a drugi jak się obudzę w nocy i do [...]
[...] instricja obslugi: np.robisz sobie pomiary w sobote rano - dzien off/czy dzien DT - nie wazne robisz pomiary - od tego momentu jesz co chcesz!! raz na dwa tygodnie!! zobaczymy jak bedziesz reagowal na to jak jesz? troche bialka - nie tyle co zawsze ale tak zebys ~2g mial gdzies w kazdym poislku odrobine bialka (po ~20g) jesli to treningowy - [...]
[...] czy tłuszcze jako główne źródło energii i nie znalazłem odpowiedzi, ogólnie uznałem że w dietetyce do dziś tego nie wiadomo, wybrałem więc to co mi bardziej smakuje i po czym lepiej się czuję czyli prawie same tłuszcze. Podobno najsilniejsza reakcja anaboliczna jest właśnie jak się połącze tłuszcze i węglowodany, z niewielką ilością białka. A [...]
[...] to się tyczy nie tylko białek (aminokwasów) ale także chleba, mięsa, aby to zrozumieć musisz poczytać trochę o reakcji Maillarda w procesach przetwarzania żywności i na czym to polega, ja się tego nie uczyłem na pamięć bo to nie ma sensu poczytałem parę razy zrozumiałem i wyciągnąłem wnioski, poza tym laktalbumina zachowuje się jak piasek a [...]
[...] ze nalezy jest takie "niedzielne desery" i ze od dzis wtryniasz je nawet jak nie masz treningu :D A twoja propozycja obiera sie glownie na suplach ja napisalem czym latwo je zastapic z identycznym efektem. ZWYCZAJNIE NIE UZNAJE POSILKOW BEZ BIALKA - CO DO WLICZANIA BIALKA Z RYZU TO Z KOLEI JA SIE USMIALEM. Ty rozpisales suple po [...]
wkleje wam wypowieć kolegi na temat, czemu BCAA lepsze od wpc jako antykatabolik. dodam od siebie że sam chce kupić bcaa i doszłem do pewnych wnioskow: Na allegro najczęściej kupują BIO TECH USA Amino Fuel ale jakoś te tebletki mnie nie przekonują bo mają małą zawartość w składzie BCAA ( jeśli dobrze zrozumiałem najważniejsze są aminki [...]
[...] nieco poważniejszego. Jak już pisałem, pirogronian to węzłowy związek chemiczny w metabolizmie wewnątrzkomórkowym. Jest on końcowym etapem wstępnego spalania glukozy oraz (o czym się dowiemy na jednym z kolejnych wykładów) większości aminokwasów. Jest on tym związkiem, który swobodnie przenika z cytoplazmy do mitichondrium, by tam ulec dalszym [...]
[...] WW, ZA TO SA BRADZIEJ TLUSTE, JA OPTUJE ZA KABANOSAMI ZE WZGLEDU NA TO IZ Z REGULY ROBIONE SA Z LEPSZYCH MIES NIZ SMIECIOWE PAROWKI I czy mięsko które smażę na maśle ( i na czym jeszcze mogę???) SMALEC, OLEJ KOKOSOWY mogę otoczyć w jajku do smażenia? (bo wiem że one są dozwolone) - oczywiście bez bułki! JASNE ZE TAK Czy przyprawy mogę [...]
[...] są aldehyd bursztynowy, który jest przekształcany do kwasu gamma-hydroksymasłowego lub kwasu bursztynowego. Kwas bursztynowy podlega przemianie do kwasu szczawiooctowego, po czym jest metabolizowany do glutaminy, kwasu glutaminowego, a ten do GABA. Hamowanie rozkładu GABA jest wykorzystywane w lecznictwie i prowadzi do działania [...]
[...] bo białko to ... samo białko i nie moze w zaden spsob zaszkodzic, a cała mitologia szkodliwości jajek opiera sie na tym ze zawieraja relatywnie dużo cholesterolu, przy czym co by nie mówić (a zdania sa podzielone, według jednych pewna ilośc jajek boniza cholesterol, wedlug innych zawsze podwyzsza) cholesterol to nie tylko ten zly tluszcz w [...]
[...] są aldehyd bursztynowy, który jest przekształcany do kwasu gamma-hydroksymasłowego lub kwasu bursztynowego. Kwas bursztynowy podlega przemianie do kwasu szczawiooctowego, po czym jest metabolizowany do glutaminy, kwasu glutaminowego, a ten do GABA. Hamowanie rozkładu GABA jest wykorzystywane w lecznictwie i prowadzi do działania [...]
[...] wiecie co tam naprawde jest a w tych droższych białkach są też jakieś enzymy itp więc nie wiadomo jak stoi sprawa z wykorzystywaniem tego białka" Jakość jest dobra o czym przekonuje nas wiadomość administratora: http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe_wyniki_test%C3%B3w-t535163.html] Co do smaków truskawka jest do zniesienia, banan [...]
[...] :) 150g na porcję sobie daj. Tłuszczu zdecydowanie za dużo, ciężko stwierdzić jakim typem jesteś, więc zacząłbym od ilości 0,8g/kg mc lub do 20% kaloryczności diety, przy czym 20% to jest max. jeśli zamierzasz bazować na węglowodanach. Wiórki kokosowe i olej kokosowy to nie są zdrowe źródła tłuszczu, jeśli nie musisz nie używaj ich. Gainer Ci [...]
[...] mnie zatruł. Nie wiem czy to możliwe. Przypomniały mi się dwa fakty. Wieczorem w sobotę Pani rzekła, że mam strasznie żółte białka w oczach (objaw wątrobowy?). No i - o czym nie pisałem - obudziłem się grubo przed 3 i nie mogłem zasnąć. Miałem taki dziwny ból głowy. Podobny do tego z przechodzenia w ketozę + bardzo cuchnący oddech (on na [...]
[...] to (dla 100 g) 18,8 / 34,1 / 4,9 więc chyba jak najbardziej spoko. W każdym poście jest zaznaczone, żeby dokładać tłuszcze do posiłku. 4) czym zastąpić wafle kukurydziane? wystarczy chleb 100% żytni? 5) co do białka, czasem po prostu nie mam czasu na posiłek więc idę na łatwiznę -> robię białko (dlaczego [...]