[...] podczas reudkcji. Startowałem z bf ok 20%. Gadanie że wyższe węgle tylko dla chudzielców z dużymi miesniami jest wyssane z palca. Powinny być - jajka, nabiał, tłuste mięsa, smalec, morskie ryby itp - bazowanie na samych źrodłach zwierzęcych to nie najlepszy pomysł. Oliwa, olej kokosowy, orzechy - to niezwykle dobre źródła tłuszczu. Tłuszcze [...]
Ja używam głównie olej kokosowy, ale wyżej wymienione; smalec, masło klarowane również będą dobre. PAM jest ok, jednak smakowo ten usmażony produkt nie jest taki jak przy większej ilości tłuszczu.
twaróg chudy zamień na półtłusty - jest mniej przetworzony. nie smaż na oliwie, smaż na: smalec/ olej kokosowy / masło klarowane / ew. olej rzepakowy całokształt diety może być :-)
Ad.1 Jeśli masz rafinowany olej kokosowy to spokojnie możes smażyć na nim lecz jeśli masz nierafinowany starałbym się nie smażyć na nim a używać do tego masła klarowanego i smalec. Ad.2 Olej rafinowany do smażenia , olej nierafinowany do jedzenia .. :) Ad. 3 Jak najbardziej a olej nierafinowany do kawy na przykład : : [...]
[...] tłuszcz z ryb i mies. jak masz sporo kasy to mozesz kupic olej lniany(tłoczony na zimno wysokolinolenowy) olej z orzechów włoskich, olej MTC olej kokosowy(do smarzenia) no i smalec tez do smazenia(wbrew pozorom ok tłuszcz) tylko nie przeginaj z tymi olejami bo np o6 w nadmiarze szkodzi... zamim kupisz to poczytaj o nich troche na sfd. nie chec mi [...]
Świetna robota. Najlepsze źródła t. nasyconych to masło, olej kokosowy, smalec i różnego rodzaju mięsa. Jeśli obwody i waga stoją w miejscu to zwiększ kalorykę o 100/200 i obserwuj. Natomiast jesli dalej rośniesz na obecnych kaloriach to tego nie ruszaj. Szymon pompa pozdrawia
Z tego co mozna dowiedziec sie na forum to oliwy z oliwek do smazenia sie raczej nie uzywa. Polecane do tego sa najlepiej olej kokosowy, moze byc tez maslo klarowane albo smalec. Poczytaj: http://potreningu.pl/diety/artykuly/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
Ser twarogowy - półtłusty. Do jajecznicy - smalec, olej kokosowy. :) Później napiszę więcej o tej Twojej diecie, jeżeli nikt w międzyczasie jej nie podsumuje.
[...] jedz rozne, a ryby najzdrowsze są tłuste. chudą rybke tez mozesz zrobic, a tłuszcze dodac oddzielnie, np. oliwe, awokado, etc..co do smazenia: jesli juz, to najlepsze są do tego maslo klarowane, smalec, olej kokosowy. jak masz patelnie teflonową to w ogole nie musisz uzywac tluszczu do obróbki i wyjdzie smaczniejsze, bo sie delikatnie przypiecze
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Najlepiej unikać smażenia ale jeśli już musisz to masło smalec olej kokosowy olej rzepakowy czy olej pam- podobno on jest najlepszy Czytałem także o spreju którym się pryska patelnie Zmieniony przez - nowy_K_D w dniu 2012-01-06 11:03:56
[...] tanszy :D -czy moge smazyc piers z kurczka na oliwie z oliwek?? NIE smazymy na tlsuzczach nasyconych jak myslisz dlaczego wlasnie one przewazaja w miesach ? :D czyli smalec olej kokosowy i ew maslo (uwaga na przypalenie) czy smazenie calkowiecie odpuscic?? jak lubisz i cierpialbys bez tego to nie odpuszczaj Co myslisz o PAMie(chodzi o [...]
[...] w każdym posiłku.. Po prostu naleciało mnie najeść się i tyle. Czy to takie dziwne?! Po trzecie jem tylko sam tłuszcz i białko - dieta paleo i jakoś od roku nic z wątroba nie mam. To węgle bardziej oddziałują na nią a głównie zboża. Miałam na myśli tutaj ser żółty, smalec, okej kokosowy, boczek i te inne sprawy. Nic nie ma tu nie zdrowego.
[...] jem tylko sam tłuszcz i białko - dieta paleo i jakoś od roku nic z wątroba nie mam. To węgle bardziej oddziałują na nią a głównie zboża. Miałam na myśli tutaj ser żółty, smalec, okej kokosowy, boczek i te inne sprawy. Nic nie ma tu nie zdrowego. Po prostu naleciało mnie najeść się i tyle. Czy to takie dziwne?! Owszem, dla mnie jest dziwne, [...]
[...] o oliwach light- mają delikatny smak, bądź kupic chocby carapelli nobile, monini, basso, etc. Cena/jakosc- bardzo dobra dodając tluszcz na koniec jest on zdatny do spozycia, natomiast smazyc powinno sie generalnie na tł nasyconych: smalec, maslo/klarowane, olej kokosowy, tluszcz kaczy/gęsi Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2013-10-03 17:30:02
Dzięki Domer, i ostatnie pytanie bo kokosowy jest drogi i niebawem uruchomię smalec. Jak wygląda kwesta dlugosci smazenia na smalcu, jak dlugo wolno smażyć ? Bo tu już znaczenie jest prawda? Nasycone i wielonienasycone, dobrze pisze?