[...] mam wyuczony i bardzo szybko bym sobie wszystko przygotował z gainerem wyjdzie jakieś 5200kcal poniżej JPG aaa i czasem zamienie kurczaka na indyka czy wołowine :) a smalec na olej kokosowy tak żeby to było jakoś urozmaicone choć troszke /SFD/2017/1/16/01fc1340cd7845d8b0160976dc1b93d5.jpg Zmieniony przez - fritzzc w dniu 2017-01-16 [...]
Do smażenia olej kokosowy, smalec lub masło klarowane: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2018-05-11 06:35:15
OK rozumiem dużo teraz. Gdybyśmy ułożyli listę produktów, to co byście umieścili ? Co zdrowo odżywiajacy się człowiek powinien mieć w lodówce... Białko: - Jaja z chowu domowego - Ryby (łosoś, dorsz) - Wołowina (ligawa, polędwica, pieczeń, karkówka) - Drób (piersi z kurczaka, kaczki) - Wieprzowina (polędwica, karkówka ze świni iberyjskiej) [...]
Nie musisz rezygnowac ze smażenia - ważne na czym. Do smażenia nadają się smalec, masło klarowane, olej kokosowy, oliwa jest dyskusyjna. Chodzi o to, żeby smażyć bez panierki, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Jak chcesz jeść kanapki, to upiecz sobie kawałek mięsa i po pokrojeniu na zimno traktuj jak wędlinę. Kiełbasa to najczęściej coś o nieznanym [...]
[...] zjeść posiłek na tyle syty by długo nie zalegał w żołądku ale też taki który zapewni nam energię na treningu. Dobrym wyborem jest tutaj spożywanie mniejszej trochę ilości białka, warto dać węglowodany złożone i tłuszcze nasycone: masło klarowane,smalec,olej kokosowy, spowolnią one uwalnianie energii z ww i także posłużą jako paliwo. Pozdrawiam
najlepsze oleje do smazenia to rafinowana oliwa z oliwek, rafinowany olej rzepakowy, olej z awokado i olej kokosowy. unikalbym smazenia na masle, masle klarowanym oraz smalcu. Zmieniony przez - czellista w dniu 2018-08-30 17:35:22 Smalec i masło klarowane dlaczego wyeliminowałes ?@) Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2018-08-30 20:37:15
[...] i najbezpieczniej będzie ograniczyć maksymalnie smażenie, pójść w inne sposoby obróbki, jeśli już smażyć to na którymś z w.w. źródeł, a jeśli sporadycznie wówczas pojawi się smalec, czy masełko to żadna tragedia też się nie stanie :-) Ashakiel, doppler/na poziomie biochemicznym homocysteina oraz lipidogram są użytecznymi wskaźnikami.
ja bym do smarzenia dal smalec a olej kokosowy dawal do kulo odpornej kawy 100% wykozystania i oczywiscie nie rafinowany :) sam tak robie za drogi zeby dawac na patelnie ;D
polecam olej beztłuszczowy PAM lub Berkley&Jensen. Poza tym do smażenia idealnie nadaje sie olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Mozesz sobie na tych ostatnich przesmażać na niewielkiej ilosci. A jesli masz teflonową patelnie, to zadnego tluszczu nawet nie musisz dodawać
[...] to produkt, którego powinieneś unikać, zawiera wysoką zawartość podatnych na utlenianie kwasów tłuszczowych ( omega 6 ) oraz trans kwasów tłuszczowych. Do smażenia nada się ( oliwa z oliwek/masło klarowane/olej rzepakowy/olej kokosowy/smalec ) W Twojej diecie, są nie odpowiednio zbilansowane posiłki. Brakuje również kwasów tłuszczowych Omega-3.
[...] lubię, więc kupuję mimo to. Gwoli sprawiedliwości, trzeba jednak dodać, że takie same wątpliwości można mieć kupując jakikolwiek inny tłuszcz - olej lniany, oliwę, kokosowy, smalec, masło itd. Jedno to napisy na etykietach, a drugie - z jakich surowców i w jaki sposób (przyjazny wartościom odżywczym bądź nie) został on wyprodukowany... Ile jest [...]
[...] najzdrowsze chodzi o to ze jest to tluszcz w formie stalej, naturalny, bez ingerencji czlowieka alternatywa jest olej kokosowy ktory ma tez wysoki stopien utleniania jak smalec. jednak wydaje mi sie ze to nie bedzie dobre do jajecznicy. a co do oliwy to chodzi o to zebys nie doprowadzil do dymienia jej przed wrzuceniem masy jajcowej bo wtedy [...]
Wszyskto j/w. Ale genralny podzial i dopuszczalne produkty to smazenia to glownie: tluszce stale gł smalec lub maslo(ale tylko w przypadku krotkotrwalego smazenia jak jajecznica czy ryba) oraz dobry olej rzepakowy z 1-wszego tloczenia, lub olej kokosowy. A unikac jak ognia wielonienasyconych jak olej z pestek winogron..
[...] ma żadnych zdrowych tłuszczy mimo, iż ogólny poziom tłuszczu jest spory.- to z tych ukrytych piersi w panierce. Dodaj tłuste mięsa, olej kokosowy, masło klarowane, masło, smalec, oliwę, awokado, orzechy. Dietę opieraj na produktach nieprzetworzonych... a nie serkach wiejskich i waflach ryżowych. Chleba z żurawiną tez się można przyczepić - bo [...]
[...] składniki odżywcze. Panierka to nie najlepszy dodatek do mięsa, proponuję przyprawy. Jeżeli smażysz to jedne z najlepszych źródeł do olej kokosowy, masło klarowane i smalec.. wzbogać swoją dietę o większą ilość warzyw, mogą być różnokolorowe które dostarczają pełnej gamy witamin i minerałów. ( Udaj się do działu Odżywianie ) Systemy [...]
[...] nie jest jedynym dostępnym źródłem tłuszczów. Masz o wyboru wiele innych i przy okazji lepszych np. do smażenia. W tym celu warto wybrać olej kokosowy, masło klarowane, smalec, czy oliwą z oliwek. https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Ryby wędzone okazyjnie jak najbardziej można zjeść. Bazować polecam na świeżych [...]