2014-03-29 sobota - DT Cykl - 12 / dzień - 33 dziś obudziłem się z dość sporą obolałością prostowników - efekt wczorajszych ciężkich ciągów najlepsze to to że największa obolałość potreningowa powinna przyjść do mnie w niedziele rano a dodatkowo na dziś w planach coś ostrego dla prostowników - taka terapia szokowa zamiast [...]
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny Sklad nie jest zbyt dobry. Za duza zawartosc maki pszennej. Slonecznik tez jest zbedny.
[...] skalę piekarniom chciałoby się czekać x godzin, aż chleb sam wyrośnie? Czas to pieniądz. Po 3- nie wiadomo co prawda, jaki typ miała ta mąka, ale możesz się bliżej przyjrzeć przekrojonej kromce- jak będziesz widział otręby, to znaczy, że mąka była wysokiego typu. Ze zdjęcia ciężko mi stwierdzić, ale chyba widać. To chyba tyle, według mnie. ;-)
Jeśli otręby żytnie mają coś ok. 43g błonnika to organizm skorzysta z tego? Czy jak każdy błonnik przeleci przez nas? Czyli zjedzenie szklanki otrąb będzie niezauważalne w bilansie?
zjedzenie szklanki otrębów sprawi, że nie będziesz srał przez tydzień, nic poza tym. ;-) jak jesz wystarczającą liczbę warzyw, produktów pełnoziarnistych otręby są Ci niepotrzebne. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2012-09-14 16:39:10
niee, zayebiście się czuję, jedynie napyerdalam po tych płatkach żytnich %-) one niszczą mnie w chuy. A poza tym te otręby zayebiście wpływają na konsystencję/smak placuszka. Mi wczoraj wyszedł jak ciasto :-D dziś też yebne
[...] sie do 1700 kcal? -jesli to są 3 marchewki to luz, gdybyś jadła ich pół kg to zacznij wliczać -co do wrażeń żołądka, sprawdz skoro podejrzewasz kasze lub ryz. -po co te otręby w śniadaniu? w płatkach i jablku sporo jest błonnika. i problem ww rano się rozwiąże - a chleba nie możesz kupic prawdziwego razowca? zobacz co ten schulstad (i inne [...]
dziękuję spróbuję:-) dziś koleżanka próbowała mnie przekonać do dukana;-) i zapewniała, że każdy człowiek powinien jeść otręby;-) chyba nie skorzystam z jej porad:-D Zmieniony przez - kotszop w dniu 2011-10-19 21:31:12
Siemka mam pytanko piekę chleb z mąki żytniej typ 2000 razowej, czy dodając do niej 50g pestki dyni, 25g siemię lniane, 25g płatków owsianych, 20g sezamu powinno być dobrze? czy sezam jest odpowiednim składnikiem czy raczej go nie dodawać? np. otręby dodać jak tak to jakie ?