[...] i kurczaka będziesz miała porównanie do tego co jest na tym talerzu z chińczyka. Warzyw to nawet moim zdaniem nie ma co wliczać bo kalorii to one za wiele nie mają. No chyba że jesz po 500 gram na porcję :D Sos i oleje to już totalna zagadka. Nie wiadomo ile tego oleju, ani co w tym sosie jest Zmieniony przez - B$K w dniu 2019-10-25 15:02:43
[...] czy raczej fake? Jeśli temat był poruszany to z góry przepraszam ale nie znalazłem odpowiedzi. Pozdrawiam. myslisz ze co jest rozcienczalnikiem soków ???? tak właśnie to oleje a uzywaja różne a jezykiem to ty chlopie nie sprawdzisz co tam siedzi ..zrob badania przed wbij kilka i po kilku idz na badania ...potem podziel sie wynikiem a [...]
HAHAHAHAHAHA czytajac teksty co poniektorych mam wrazenie, ze sa tu ludzie chorzy psychicznie albo co najmniej z powznymi problemami...o czym niektorzy z Was pisza??? srednia wzrostu realna mezczyzn w Polsce wynosi 177,5 cm ( dane z WKU), srednia wzrostu sie juz nie zwiekszy nawet przez setki lat (jezeli tak to najwyzej o milimetry albo 1 do 2 cm- [...]
[...] pil lniany z biedronki w celu zbicia zlego a podwyższenie dobrego cholesterolu i po badaniach wyszlo ze sie to udało, wiec do końca nie wiadomo jak z tym jest. Na pewno te oleje co są tloczone na zimno itp i są trzymane w lodowkach maja cenniejsze wlasciwosci od tych trzymanch q temp pokojowej. Żeby nie bylo spamu to napisze ze, w intermarshe [...]
Z tym również się zgodzę. Miałem swego czasu bardzo dobrze działający mix DAX. Ja biłem w tricepsy, nogi, barki i nic. Kumpel jak wbił w nogę to nie mógł stanąć na niej przez kilka dni. Indywidualna sprawa. Odpowiedź organizmu na rozpuszczalnik, oleje itp. :-) Przepraszam za off top :-))
audofil nie pisz glupot Do smazenia stale(maslo lub smalec) ALbo olej kokosowy lub rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Te oleje plasuja sie na 1-wszym meijscu. Smazyc wogole nie mzona na wielonienasyconych....Czyli np.olej z pestek winogron. Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2007-04-27 10:37:01
Zdecydowanie lepszą opcją jest różnicowanie źródeł substancji odzywczych, jak wprowadzenie do diety swoistej monotonni i uparte czerpanie wyłącznie z jednego produktu. To tak, jakby odrzucić tłuste mięso na rzecz kurczaka, bo "jest chudszy", co niekoniecznie jest argumentem świadczącym o jego wyższości nad np. wieprzowiną. Oleje to nie tylko [...]
[...] w formie surowej np z ziemniakami czy rybą. Do smażenia dłuższego jak mięso zalecam smalec, jest to tłuszcz który używają wykwintni kucharze aczkolwiek do smalcu trzeba przyzwyczaić kubki smakowe gdyż pozostawia posmak. Dla niektórych może być z początku nie do przyjęcia. Innymi olejami do smażenia długotrwałego są oleje które wytrzymują >200C.
Często moze się zdarzyć że osoba trenowana jest lepiej obyta od instruktora i oleje takiego typka co ma papier, przyjdzie do Ciebie i że ona wyczytała to i to w internecie i musisz jej teraz wytłumaczyć co i jak, a tu nie wiesz i zonk.
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] jest wartość biologiczna pokarmu, zwłaszcza białka i tłuszczu. Za najwartościowsze uważa się produkty zwierzęce mające jak najwięcej cholesterolu na 100g, to skąd tu jakieś oleje kokosowe, jakieś mąki, słodziki i białko w prochu? Litości. Albo inne idiotyzmy, jak zaburzanie homeostazy głupotami typu ładowania węglami, jakieś "urozmaicanie" [...]
[...] jest wartość biologiczna pokarmu, zwłaszcza białka i tłuszczu. Za najwartościowsze uważa się produkty zwierzęce mające jak najwięcej cholesterolu na 100g, to skąd tu jakieś oleje kokosowe, jakieś mąki, słodziki i białko w prochu? Litości. Albo inne idiotyzmy, jak zaburzanie homeostazy głupotami typu ładowania węglami, jakieś "urozmaicanie" [...]
Że tak powiem mamy okres wakacji do tego weekend, ktoś może z rodziną czy z kolegami nad wodę jedzie, odpoczywa itp. To tyle twarogu jeszcze ok, w jakimś posiłku bym zrezygnował np z orzechów a dał jakieś oleje roślinne no oliwe z oliwek.
[...] do tego weekend, ktoś może z rodziną czy z kolegami nad wodę jedzie, odpoczywa itp. To tyle twarogu jeszcze ok, w jakimś posiłku bym zrezygnował np z orzechów a dał jakieś oleje roślinne no oliwe z oliwek. oczywiscie to rozumiem, jednak jak widze ze ktos kto wypowoadal sie w moim temacie wczesniej wypowiada sie dzisiaj w innym tematach a moj [...]
No tak ale to co dalej mam robic z tymi wynikami ? czy po prostu odpoczac z 2 tyg i tyle ?? Na pewno włączyłbym więcej tłuszczów do diety - tych zdrowych, oleje tłoczone na zimno Na pewno równocześnie zaszedłbym trochę z węglowodanów - jelita odpoczną - organizm będzie inaczej się zachowywał Na pewno włączyłbym więcej warzyw - świeżych, nie [...]
Zgoda, olej rzepakowy to akurat w większości jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które rzeczywiście można "od biedy" podgrzewać, ale do niezbyt wysokiej temperatury i niezbyt długo. W większości sklepów brak jednak pożądnego oleju rzepakowego - zdecydowana większość to rafinowane przemysłowe oleje.
[...] ma więcej witamin które się dodaje podczas tego procesu, natomiast rafinacja też zmienia łańcuchy wiązań i niszczy wiele kwasów więc nie jestem przekonany co do jakości olejów rafinowanych. Wg niektórych źródeł zmieniły się technologie i teraz oleje mają o wiele wyższe restrykcje unijne, natomiast nie znalazłem jeszcze wiarygodnych badań.