W grupie kwasów wielonienasyconych wyróżnia się dwie ważne podgrupy, tj. kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Oleje roślinne są bogate w kwasy tłuszczowe omega-6. Natomiast kwasy tłuszczowe omega-3 znajdują się w rybach, skorupiakach, tofu, migdałach, orzechach włoskich, jak również w niektórych olejach roślinnych, takich jak olej lniany, [...]
Powinieneś jeść:mięsa,jajka,nabiał,ryż,kasze,ziemniaki oraz rośliny strączkowe,miód,oleje i oliwę,orzechy,migdały.Po prostu zdrowo się odżywiać.Pozdrawiam.
Polecam ,,Mutant Mass" po tym każdemu dobrze idzie,skład pełen wypas białka dziesięć rodzai,oleje i od ch..a wszystkiego i cena jak za taki towar nawet przystępna
Jakbym miał tyle dostać za barwy Iranu, nie zastanawiałbym się, dziś nie ma sentymentów, a wiadomo że nasza kochana ojczyzna finansowo ...oleje cię ciepłym moczem. BTW zachęciliście mnie opiniami, jak wrócę obejrzę w domu.
[...] od 2 miesięcy używam oleju lnianego ( bogatszy skład kwasów tłuszczowych ) i jest o niebo lepszy w smaku i ma taki orzeszkowy posmak. i najlepiej trzymać oliwe jak i różne oleje w lodówce (dolna półka), by były w ciemnym i chłodnym miejscu, bo z doświadczenia wiem, że im cieplejsza oliwa lub olej lniany tym intensywniej czuć jego smak jak i [...]
[...] aminokwasy to jeden z ostatnich etapow o ktore powinienes sie martwic, najpierw jest miska/trening, pozniej odzywki typu gainer i/lub bulk i/lub bialko i/lub tluszcze (mct, oleje, omega 3), pozniej kreatyny / stacki / witaminy / preparaty mineralne, pozniej rozne dodatkowe ******ly typu aminy. Aminokwasy na poziomie amatorskim sa malopotrzebne.
Zgadza się. Oleje do smażenia (cooking spray) w sprayu/aerozolu mogą być również przydatne. Szczególnie w sytuacji, gdy chcemy dostarczyć jak najmniej tłuszczów w naszej diecie/posiłku. Ilość tłuszczu wydobywająca się z produktu jest na tyle mała w celu nawilżenia patelni, że w zasadzie nie ma nic kalorii. Ewentualnie jakąś śladowa ilość. Poza tym [...]
dieta wygląda ok poza paroma rzeczami - stosuj różnorodne źródła zdrowych tłuszczy (orzechy, oliwy z oliwek, oleje lniane, tłuste ryby) oraz więcej warzyw. Generalnie nie ma się do czego przyczepić
[...] i tak i nie, napewno nie polecał bym opierać swoje diety o nie, jako główne źródło tłuszczy. Wybierał bym tłuszcze pochodzenia roślinnego tj orzechy - migdały, włoskie czy oleje tłoczone na zimno. Takze zwrócił bym uwagę aby dostarczyć w diecie kwasów Omega3, jeśli nie lubisz ryb to z pomocą przychodzi suplement. Zwrócić tylko uwagę na [...]
beztluszczowe oleje do smazenie dostepne chyba tylko do kupienia przez internet, przynajmniej ja nigdzie indziej nie widzialem a reszta wymienionych produktowow zazwyczaj spotkasz w duzych marketach, jesli nie, to najwyzej poszukaj w sklepach ze zdrowa zwynoscia
Jednak jakieś tam znaczenie ma. Sojowa jest ekstrahowana przy udziale rakotwórczych chemikaliów acetonu i heksanu. Słonecznikowa mechanicznie tłoczona na zimno, jak oleje czy oliwy. Do tego dochodzi przy sojowej obawa o GMO. Dodatkowo jest mocno alergenna, itd. Można o jej wadach trochę popisać. Słonecznikowa ma o 25% więcej choliny.
Wszystkie źródła makroskładników, które nie wymagają obróbki. Np nabiał wędzone ryby, mięsa, odżywka białkowa, batony białkowe, płatki owsiane, wafle ryżowe, owoce, orzechy, pestki, oliwa, oleje. Plus do tego ew. jakieś posiłki w barze.
Kanarku, czy lepsze będą oleje wysoko jednonienasycone (oliwa z oliwek), czy też wysoko wielonienasycone (olej winogronowy. lniany). A może tłuszcze zwierzęce? Jak się zapatrujecie na takie zróżnicowanie diety przed balangowej?
[...] . W twoim przypadku powinieneś spożywać produkty takie jak owsianka, ryż, makaron, kasza, owoce. - Tłuszczy w odpowiednich proporcjach, tutaj wiadomo, tłuste mięsa i ryby, oleje, orzechy. - Warzyw (najlepiej głównie zielone) które mają masę pozytywnych funkcji i są _obwiązkowe._ I proszę, nie traktuj tego że masz "szybką przemiane materii" [...]