[...] dwie pierwsze opcje. By jeszcze bardziej zoptymalizować tłuszcz możesz użyć białek w płynie (na przykład Dzikie jaja z SFD). Dla podbicia smaku do jajka można dać łyżeczkę musztardy. A jeśli chcesz je zjeść raz na jakiś czas to w kwestii smaku polecam gotowe stripsy z biedronki, mają dobre makro. Skład wiadomo.. jak to przetworzone żarcie, [...]
[...] kuchnia na Potreningu.pl i ten sos do kurczaka tika masala z naszego działu kuchnia, dobre też na zimno, ale jak ktoś na diecie to zamiast śmietany niech da jogurtu greckiego. Można też zmieszać grecki, przecier w równych proporcjach i odrobinę musztardy - zmodyfikowany przepis Shitmana;) Zmieniony przez - Gats 2 w dniu 2013-02-25 19:48:49
cukier nie bardzo, ale możesz dodać do twarogu troche cebuli lub rzodkiewki. Jest to jakieś urozmaicenie A ziemniaków nie jadam, ale np do ryżu czy kaszy dodaje troche keczupu lub musztardy oczywiście wszystko z umiarem. Zmieniony przez - Nani20 w dniu 2008-07-07 00:28:55
[...] mieszasz ;) i gotowe podawac z ryzem gotowanym w jednej kostce rosolowej ( rosol warzywny ) smacznego ..... a i jeszcze jedno, bardzo proste .... gotujesz ryż bez soli ... na talerz na to puszka tunczyka w sosie wlasnym + 2 lyżeczki musztardy .... mieszamy i jemy smacznego ...... Zmieniony przez - antonio w dniu 2001-12-05 05:02:16
[...] sałata ogórek szczypior jogurt naturalny kilka kropel octu sól kapusta pekińska papryka kukurydza sos winegret (3 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie łyżeczka musztardy) oprócz tego jakieś ogórasy kiszone, korniszony, papryka marynowana to tak na szybko sosy z joguru nat. np czosnkowy mógłbym zrobić usmażyć rybę ale zimnej ryby [...]
Jak dla mnie, szczypta soli wystarcza na taką ilość. Z musztardą też bym uważała, bo może wyjść gorzkawy (zależy od rodzaju i smaku musztardy). Można na początek dać mniej i później doprawić. Świetna sprawa, taki domowy majonez - jak raz zrobiłam, to już zawsze musi być w lodówce :-P.
[...] spoleczenstwo azjatoow tam jedza duzo ostrych przypraw i odsetek chorych na wrzody jest maly...poza tym zyja tez dluzej (ale tego nie przypisywalbym przyprawa;) ketchupu czy musztardy nie polecalbym za wiele...jest tam duzo skladnikow ktore szkodza organizmowi...lepiej uzyc pomidoroow z puszki albo swiezych...usmazyc z jakas portawa i likopen tak [...]
A co nie tak jest w przyprawach?? Pewnie, że nie ma jeść słoika musztardy na 2 dni, ale pieprz czy sól, albo czosnek?? Co do kuskusa to jest wporządku, tym bardziej po treningu.
ostre przyprawy są jeszcze okej bo na poczatku przyspieszają metabolizm (ale jak zaczniemy ładować systematycznie ich duże dawki to organizm się przyzwyczai), natomiast musztardy ketchupy - raz na jakiś czas moga być ale na redukcji są nie wskazane!!! dlaczego akuratna musztarda o którą pytasz- cukier albo syrop glukozowo-fruktozowy pozatym w [...]
[...] migdaly -> orzehcy pecan i włoskie (mają duzo tłuszczu) / oliwa z oliwek/olej lniany/kokosowy/z pestek winogron... rozne warzywa -> przede wszsytkim zielone (sałata, szpinak, ogórek, brokuły, seler, szparagi) Jeśli chodzi o sosy, to rób 'domowe', możesz tez dodawac musztardy do potraw, ale nie za duzo, niektóre zawierają cukier.
[...] dietki, po prostu stram sie jesc bardziej uwazniej i wybieram lepsze produkty z gorszych. Faktem jest, ze ograniczylem do minimum sol, cukier, keczupy, majonezy, musztardy, slodycze itp. Wszystkie te 3 produkty wciagam zamiennie tzn. raz ryz, raz ziemniaki, makaron jem np. z twarogiem. Hm? Co by tu ci polecic jem jeszcze rybki(np. [...]
Chciałbym jeszcze dodać ,że zrezygnowałem z majonezu,masła,ketchupu i musztardy.Jem 4 posiłki dziennie.Mięso jem wyłącznie bardzo chude z kurczaka i indyka, chleb staram się jeść rzadko,przeszedłem na chleb orkiszowy.A jakie byście aeroby polecili i ile razy w tygodniu.To by było na tyle.Thx