[...] ze spaceru zimą a w plecaku mam świeży chleb }:-(. Trzeba będzie się również przeprosić z chudszym mięsem, bo u mnie póki co to królują same tłuste. - rezygnacja z keczupu i musztardy na rzecz większej ilości warzyw Oczywiście w moim przypadku nie będą to jakieś ogromne restrykcje, bo na to nie jest teraz czas. Chciałabym wytrwać miesiąc. [...]
jak Ty jesz piersi z kurczaka po 500g to kurczaki musza byc chyba z Czarnobyla. wiadra musztardy tez lubisz? coz, Twoja dieta. podalem opakowanie bo opakowanie jak normalny myslacy czlowiek sie domysli jest to słoik. typowy Kamisu lub inny. wiec po co te Twoje glupie pytania i hejtowanie
To masz dosyć płytką wiedzę na temat serów ;) Sam robiłem ten ser %-) kupiłem se krowe i se robie taki jak mi się podoba. A i zapomniałem. Musztardy dałem bo zima idzie, mase trzeba robić Z resztą to jest posiłek na konkurs sylwestrowy, a jak wiadomo na sylwestra tłuszcz niezbędny :-} Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-12-03 18:02:55
[...] marynowac i odstawiac na jakis czas zeby miesko skruszalo i sie rozplywalo w ustach? Sprobujcie zrobic marynate, odrobine na jednego steka mysle pol malej lyzeczki musztardy + te przyprawy co lubicie + lyzka oleju, wymieszac dobrze, wsmarowac w stek, zostawic na pare h... Smacznego Zmieniony przez - dr.buch w dniu 2009-12-19 20:49:19
Tatar mam na drugie! Oczywiście najlepszy z polędwicy wołowej, ale czasem też skuszę się na wersję tanią i szybką czyli marketowy gotowy z sokołowa, morlin czy olejnika. Do tego żółtko, ogórek, cebula, łyżeczka musztardy dijon i duuużo świeżo mielonego pieprzu. Jadłem też kiedyś tatar z sarniny - pyyyycha!
[...] kapusta, grzyby, selery, cykoria, wszystkie sałaty, cukinia. Nie wolno jeść ziemniaków, ryżu, kukurydzy, groszku, soczewicy, fasoli ani avocado. Do sosu można użyć oleju, musztardy, octu, albo jogurtu czy sera białego. Jarzyn też można jeść dużo, ale lepiej nie przesadzać. Po rozpoczęciu drugiego etapu (proteiny + jarzyny) waga może wzrosnąć, [...]
W sumie nie jestem fanem mięs w takiej mącznej panierce. Mój ulubiony kurczak jest bardzo podobny do twojego, tylko że bez mąki. Dorzucam musztardę na patelnię + ostra papryka i tak smażę. Musztardy daję niewiele, chodzi raczej o aromat, niż o zrobienie sosu.
[...] kukurydzą, groszkiem, ogórkami konserwowymi, słonecznikiem, dynią itp; albo sałata z ogórkiem, pomidorem, papryką, rzodkiewką, szczypiorkiem, fetą, i sosem z octu, oliwy i musztardy; jest to też często makaron/kasza z ww. warzywami i smażonym tofu i np. jarmużem, rukolą, brokułem, fasolką, soczewicą, ciecierzycą, pesto, szpinakiem itp. w sosie [...]
[...] małej żółtej papryki 2 pomidory 3 rzodkiewki Cebula 200 g kapusty pekińskiej 25 g sera typu feta Na sos: 1,5 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek Pół małej łyżeczki musztardy Przyprawy (bazylia, pieprz ) Odrobina miodu (mniej więcej połowa łyżeczki) Przygotowanie: Pierś z kurczaka gotujemy wcześniej na parze, dodając ulubionych przypraw. [...]
[...] daje plaska lyzeczke (taka wieksza lycha, nie od herbaty ) a musztarda zawiera w sobie majonez ktory jest zrodlem nasyconych tluszczy, wiec tych raczej niezdrowych... 100g musztardy ma 200 kcal...W kazdym razie, jak sobie miecho posmarujesz msztarda to nie zaszkodzi, byleby nie jesc jej lyzkami ----------------------------- Empty your mind, be [...]
ok , a wiec wędlina będzie zamieniona na upieczona pierś kurczaka w sznity odrobina musztardy może byc do tego ? jeżeli chodzi o ryby to bede manipulował by nie bylo to codziennie taka sama rybka. Staram się jeść średnio 500-700 g dziennie warzyw , rano jakiś pomidorek , do obiadku sałata rzodkiew ogórek zielony kalafiorek pomidorek, a do kolacji [...]
nie spozywa takich produktow jak: wedlin, kielbas, parowek, majonezu, musztardy xD, jogurtow, kefirow, musli, serow wiejskich itp... pasztetow, Super! Byliby z niej ludzie, bo dziewczę g.wna nie tyka :-))
[...] sok z pomidora, wymieszane, do tego odrobina sosu czosnkowego, 2 jajka dorzucone, usmażone i wymieszane, na koniec polane odrobiną czerwonego wina, a na teleżu dodane troche musztardy do smaku. porcja nie duża, bo jak wbijałem jaja, to miałem 2/3 patelni wolnej. Zjadłem o 9.30. Na trening wziełem 2 tymbarki do picia te małe i wafelka (dobrze [...]
[...] nie warzywa strączkowe! A jajek też jem mnóstwo. Gotuję sobie kilka na twardo, kroję taką kratką (mama twierdzi, że to do jajek, więc wierzę jej na słowo), dodaję trochę musztardy i świeżego szczypiorku i się tym zajadam, bo pyszne. To tyllko jedna opcja, bo jem też w tradycyjny sposób:) Co najdziwniejsze, ciągle za mało białka. O wiele za [...]
[...] moj ulubiony. dodaje go zarowno do drobiu, jak i wołowiny czy wieprza. wszystkie mięsa grilluje elektrycznie, potem tne na kostki i dodaje owe dipy: mieszam łyzke lub dwie musztardy dijon (dobra, ostra, francuska nigdy nie powinna miec cukru w skladzie. szukaj albo z develey, kamisa, albo oryginalne importowane z Francji- tyle ze te są drozsze, [...]