SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie o Steak

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 13022

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 382 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2978
narobiliscie mi panowie smaka jutro lece do sklepu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2749 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 45388
Grzesiu jak kasa nie jest problemem to mozesz kupic mieso na zamowienie z krow Wagyu Te sa regularnie masowane i w diecie maja piwo Podobno mieso samo rozplywa sie w ustach i kosztuje jedynie ok. 250 euro za 0,5 kg !! Satysfakcja gwarantowana
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 713 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28603
za tyle to już można z 10 razy iść do restauracji i zjeść porządny stek ;)

Zmieniony przez - dawidm w dniu 2009-12-19 16:54:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 341
Chlopaki a probowaliscie marynowac i odstawiac na jakis czas zeby miesko skruszalo i sie rozplywalo w ustach?

Sprobujcie zrobic marynate, odrobine na jednego steka mysle pol malej lyzeczki musztardy + te przyprawy co lubicie + lyzka oleju, wymieszac dobrze, wsmarowac w stek, zostawic na pare h... Smacznego

Zmieniony przez - dr.buch w dniu 2009-12-19 20:49:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 750
mysle ze ta musztarda jedynie mozna go zje****c
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 341
Myslisz czy wiesz?
Bo myslec to mozna o niebieskich migdalach.
U mnie, w rodzinnym domu zawsze sie zaprawialo niewielka iloscia musztardy wolownike i zawsze byla krucha, a w smaku nie byla wyczuwalna musztarda.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 186 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 23967
Dobry stek to chyba tylko krwisty (przynajmniej taki nie przypomina podeszwy) to 1/1,5cm kawałek wołowiny (jak wyzej pisali polędwica antrykot) troche rozbity (jak na schabowe ale nie zabity jak one ) smażony bez żadnych przypraw 1-2 min na strone i dopiero na talerzu posypany świeżo zmielonym/tłuczonym pieprzem. smacznego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700




Grzechu nikt Ci nie powie lepiej niz ja, nie licz na to

Raw ,Blue rare or very rare ,Rare ,Medium rare,Medium ,Medium well done ,Well done to wszytsko nie ma znaczenie w kontekscie bycia podeszwa lub nie podeszwa to hooyowe mieso, dobre mieso zawsze pozostanie wystarczajaco miekkie zeby dalo sie zjesc

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Zdecydowanie poledwica, zeby nie byla twarda to poprostu nei mozna jej przesmazac ani rozbijac. Z obu stron po kilka minut az sie zarumieni i to wszystko Innym sposobem jest poprostu przez dluzszy czas udusic wol z cebulka, wtedy wychodzi mega miekki az rozchodzi sie na kawalki ale to juz nie stek

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Malinka a moze Ty bys ten steak dla mnie zrobila a ja bym wpadl z Bukietem roz i Perfumami w przencie
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sałata z kurczakiem

Następny temat

Swiateczne migdalowe pierniczki

WHEY premium