...
Napisał(a)
Grzesiu jak kasa nie jest problemem to mozesz kupic mieso na zamowienie z krow Wagyu Te sa regularnie masowane i w diecie maja piwo Podobno mieso samo rozplywa sie w ustach i kosztuje jedynie ok. 250 euro za 0,5 kg !! Satysfakcja gwarantowana
...
Napisał(a)
za tyle to już można z 10 razy iść do restauracji i zjeść porządny stek ;)
Zmieniony przez - dawidm w dniu 2009-12-19 16:54:34
Zmieniony przez - dawidm w dniu 2009-12-19 16:54:34
...
Napisał(a)
Chlopaki a probowaliscie marynowac i odstawiac na jakis czas zeby miesko skruszalo i sie rozplywalo w ustach?
Sprobujcie zrobic marynate, odrobine na jednego steka mysle pol malej lyzeczki musztardy + te przyprawy co lubicie + lyzka oleju, wymieszac dobrze, wsmarowac w stek, zostawic na pare h... Smacznego
Zmieniony przez - dr.buch w dniu 2009-12-19 20:49:19
Sprobujcie zrobic marynate, odrobine na jednego steka mysle pol malej lyzeczki musztardy + te przyprawy co lubicie + lyzka oleju, wymieszac dobrze, wsmarowac w stek, zostawic na pare h... Smacznego
Zmieniony przez - dr.buch w dniu 2009-12-19 20:49:19
...
Napisał(a)
Myslisz czy wiesz?
Bo myslec to mozna o niebieskich migdalach.
U mnie, w rodzinnym domu zawsze sie zaprawialo niewielka iloscia musztardy wolownike i zawsze byla krucha, a w smaku nie byla wyczuwalna musztarda.
Bo myslec to mozna o niebieskich migdalach.
U mnie, w rodzinnym domu zawsze sie zaprawialo niewielka iloscia musztardy wolownike i zawsze byla krucha, a w smaku nie byla wyczuwalna musztarda.
...
Napisał(a)
Dobry stek to chyba tylko krwisty (przynajmniej taki nie przypomina podeszwy) to 1/1,5cm kawałek wołowiny (jak wyzej pisali polędwica antrykot) troche rozbity (jak na schabowe ale nie zabity jak one ) smażony bez żadnych przypraw 1-2 min na strone i dopiero na talerzu posypany świeżo zmielonym/tłuczonym pieprzem. smacznego
...
Napisał(a)
Grzechu nikt Ci nie powie lepiej niz ja, nie licz na to
Raw ,Blue rare or very rare ,Rare ,Medium rare,Medium ,Medium well done ,Well done to wszytsko nie ma znaczenie w kontekscie bycia podeszwa lub nie podeszwa to hooyowe mieso, dobre mieso zawsze pozostanie wystarczajaco miekkie zeby dalo sie zjesc
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
...
Napisał(a)
Zdecydowanie poledwica, zeby nie byla twarda to poprostu nei mozna jej przesmazac ani rozbijac. Z obu stron po kilka minut az sie zarumieni i to wszystko Innym sposobem jest poprostu przez dluzszy czas udusic wol z cebulka, wtedy wychodzi mega miekki az rozchodzi sie na kawalki ale to juz nie stek
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Malinka a moze Ty bys ten steak dla mnie zrobila a ja bym wpadl z Bukietem roz i Perfumami w przencie
Polecane artykuły