na pierwszy rzut oka, bez rozpisywania, mogę Ci powiedzieć, że: - pestki dynii oraz słonecznik są do wywalenia - nie unikaj masła, to dobre źródło tłuszczy, w moim mniemaniu lepiej posmarować tę bułę masłem, niż jakimś bieluchem tysiąc razy przetworzonym - ogólnie wyznaję zasadę, że pieczywo spoko, ale tylko na zakwasie i bez pszenicy. jeżeli [...]
[...] wymień na mięso, ryby,. RYby w puszkach od czasu do czasu i jak już to wybieraj te w sosie własnym/ w wodzie. Sosy sobie daruj, nabijaj Ci tylko węgli niepotrzebnie, w dziel kuchnia znajdziesz mnóstwo przepisów na proste i szybkie do zrobienia dipy, sosy. Jajecznica na maśle, to gotowiec. Wprowadz ilosć jaj jakiej użyłeś i ilość tłuszczu jakiego [...]
Podstawą każdej diety jest przede wszystkim RÓŻNORODNOŚĆ. Pamiętaj o tym, żeby nie jeść cały czas tego samego. Kombinuj, eksperymentuj, stosuj zamienniki. Zamiast kury daj rybę, zamiast razowca kaszę itp. itd. Do tego znikoma ilość zieleniny, a jedyne warzywko, jakie sobie upodobałeś posiada niewielką wartość odżywczą... Jedz dziennie 1-2 kg [...]
Ale mi chodziło o duszenie bez obsmażenia. Wiem, że warzywa można w ten sposób przyrządzić. A mięso ? O coś takiego chodzi jak w tym przepisie: http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-4859_brokuy-duszone-na-patelni.html Zmieniony przez - Honoriusz w dniu 2011-07-10 20:23:57
Serek wiejski możesz zastąpić np. jakimś kawałkiem piersi z kurczaka z warzywami do tego chleba. Jeśli trenujesz o 18 to przedtreningowy posiłek tak 1,5h-2h przed treningiem i powienien się składać z samego białka i węglowodanów czyli przykładowo kura+ryż. Następny posiłek masz dopiero o 21:00, a powinieneś mieć godzinę po zakończeniu treningu [...]
[...] no tak ja lubie kombinowac z potrawami na okragło jem cos innego stale przyrzadzam na inne sposoby poprostu lubie eksperymentowac. zawikox nie pisalem tego do Ciebie tylko tak ogólnie. cykliki jak chcesz jakies przepisy to dzial kuchnia sfd, tuatj nie bede zasmiecal. Tam sa podobne przepisy do moich niektore choc ja i tak robie po swojemu POZDRO
Ciecierzyca musi być sucha - ziarna - nie z puszki. Praktycznie wszędzie jest. Przepis znajdziesz na blogu jadłonomia. Robiłam, wychodzi. Smażyłam na patelni, nie na głębokim tłuszczu, osączałam na ręczniku papierowym Aczkolwiek moje niewielkie doświadczenie z kuchnią wegetariańską wskazuje na to, że tam raczej tłuszczu się nie da uniknąć ;-) [...]
[...] nie mozna wykluczac wszystkiego i sie katowac.. poza tym mozna potraktowac jako cheat meal ale nikt nie odpowiedzial co z tym kakaem np lub cynamonem? widzialam w dziale kuchnia, ze niektorzy dodaja kakao ale nie wiem czy wtedy tez slodzik? ja nie jestem za slodzikami za bardzo.. i ten dzem slodzony fruktoza (w maalej dawce). ujdzie do [...]