[...] dwie truskawki i nacieramy sokiem twarz i szyję, zwilżając również lekko powieki. Po 20 min zmywamy maseczkę zimną wodą. Taką maseczkę robimy także z poziomek: rozgniatamy jagody na miazgę i nakładamy. Obie maseczki odżywiają skórę, polecam je zwłaszcza dla cery suchej i zwiotczałej. MASECZKA WINOGRONOWA Aksamitną gładkość uzyska twoja skóra, [...]
[...] cześcią diety obydwu grup. Karibu, które żywią się głównie trawą strzałkową, zawierającą ok. 15.000 mg na kg nitriloside, pierwszorzędnego źródła witaminy B 17. Łososiowe jagody, suszone i spożywane zarówno przez Eskimosów, jak i Indian na równi, zawierają ogromne ilości witaminy B 17. Te znacznie różniące się społeczności, wegetariańskie i [...]
[...] chińskiej stosuje się ją w kaszlu i bólach głowy. Przy przeziębieniu należy dodać szczyptę mięty do herbaty, najlepiej jeszcze z czarnym bzem i krwawnikiem. Bez czarny - jagody czarnego bzu od wieków były wykorzystywane do produkcji wina, które podawano przy grypie i przeziębieniu. Szeroki wachlarz stosowania sprawia, że wykorzystuje się [...]
[...] łatwo dostępnych preparatów zawierających flawonoidy (paraleki, odżywki z owoców cytrusowych DOBRA JEST ACEROLA, wyciągi ze skórek i nasion winogron, grejpfrutów, z czarnej jagody i aronii). Soki owocowe dostarczają ok. 25% flawonoidów spożywanych przez człowieka. Flawonoidy wykazują wiele cennych dla zdrowia właściwości farmakologicznych i [...]
[...] chińskiej stosuje się ją w kaszlu i bólach głowy. Przy przeziębieniu należy dodać szczyptę mięty do herbaty, najlepiej jeszcze z czarnym bzem i krwawnikiem. Bez czarny - jagody czarnego bzu od wieków były wykorzystywane do produkcji wina, które podawano przy grypie i przeziębieniu. Szeroki wachlarz stosowania sprawia, że wykorzystuje się [...]
[...] są szczególnie zalecane i które bezwzględnie w dużych ilościach powinny znajdować się w codziennym jadłospisie, obejmuje: czarne winogrona i grapefruity, pomarańcze; jagody leśne-borówki, czarne jagody, jeżyny, żurawiny; marchew, dynię, kapustę, kalafiora, brokuły, czosnek, czerwoną cebulę, rzeżuchę; warzywa strączkowe; oliwę z oliwek; [...]
[...] marchew/szpinak woda/mleko POSIŁEK PRZED TRENINGIEM Wersja 1 mięso- najczęściej pierś z kurczaka ziemniaki i buraczki z chrzanem orzechy- najczęściej włoskie borówki/jagody/porzeczki Wersja 2 Pizza z dużą ilością szynki, sera, papryki, cebuli Sos czosnkowy własnej roboty (jogurt naturalny i czosnek) borówki/jagody/porzeczki Wersja 3 [...]
[...] plamce żółtej która odpowiada za ostrość widzenia. Można ją znaleźć również w warzywach i owocach. Ekstrakt z owocu borówki czarnej (Vaccinium myrtillus) czyli owoc czarnej jagody zawierający wiele cennych wartości odżywczych jak witamin i minerałów a także przeciwutlaniaczy. Przeciwutleniacze neutralizują wolne rodniki, dzięki czemu jagody [...]
[...] bardzo dobrze w alkoholach. Jest on używany w wielu preparatach stosowanych do leczenia trądziku. Naturalnym źródłem kwasu salicylowego są owoce i warzywa, z których jagody zawierają go najwięcej. Dość duże ilości kwasu salicylowego znajdują się również w niektórych ziołach i przyprawach, w przeciwieństwie do mięsa, drobiu, ryb, jaj i [...]
[...] spalacz, którego skład opiera się na składnikach, które zwiększają termogenezę, poprawiają przemianę tłuszczy w energie oraz przyśpieszają metabolizm. Jagody acai – są to jagody palmy brazylijskiej bogate w witaminy z grupy B, witaminę E, witaminę C, fosfor, wapń, potas, błonnik, żelazo oraz kwasy tłuszczowe Omega 6 i Omega 9. Wzmacniają one [...]
[...] układu nerwowego, osteoporozą i rakiem. Jedyną wspólną cechą wszystkich wymienionych diet są pełnowartościowe pokarmy o minimalnym stopniu przetworzenia. Orzechy, jagody, fasolka, surowe mleko, mięso zwierząt karmionych naturalną paszą. Pełnowartościowe, nieprzetworzone pokarmy są zawsze zdrowe, niezależnie od tego ile zawierają [...]