Koktajle Koktajl 1 (standardowy lekki koktajl spożywany między posiłkami). - Mleko 0,5% (pół szklanki) - Mleko sojowe w proszku (2 łyżki) - Jajo kurze (białko) najbardziej wartościowe białko dla człowieka - Miód (1 łyżka) - Jogurt naturalny 3% (pół szklanki) Wszystko należy dokładnie zmiksować. Wartości odżywcze koktajlu: Białko - ok. 20 g [...]
Zakładam ten temat bo nie wszyscy początkujący i inni wiedzą gdzie znajduje sie najwiecej węglowodanów które są bardzo potrzebne naszemu organiznowi. Nie znalazłem przejżystej tabeli w dziale odżywianie to pozwole sobie na taką własnie rozpiske w cczym znajduje sie ich własnie najwięcej. Mam nadzieje że to przyda sie wszystkim. Tabela zawartości [...]
Dzień dobry, mam straszny problem. Nie moge schudnąć, nie jem dużo albo może jem. Moje śniadanie to płatki ma mleku, drugie dwa jajka na twardo, obiad jagody ze śmietanka 30% 250ml i 3placki z cukinii i garść winogron. Na kolacje już nic nie jadam. Ważę już 90kg biorę też leki które wymagają apetyt, biegam 10min bo więcej nie dam rady, palę paczke [...]
[...] pieczywo chrupkie Warzywa: w dowolnej ilości, ale z wyłączeniem strączkowatych Owoce: w dowolnej ilości grapefruity i arbuzy, typowe polskie- jak jabłka, maliny, czarne jagody, agrest, śliwki, wiśnie - tylko do 250 gram Ryby: tylko chude - leszcz, dorsz, mintaj, pstrąg, sandacz, drenadżer, błękitek - do 100 gram Mięso: kurczak bez skórki, [...]
[...] który jest dla nas ważny. Na przykład, badanie obecności aminokwasów we krwii i tkankowej utylizacji aminokwasów po obfitym steku, warzywach zaraz po których zjemy twaróg i jagody na deser. To spokojnie wyniese 100 gram protein i jest typowym posiłkiem dla tych, którzy podążają podejściem Leangains. Jesteśmy skazani, aby wnosić nasze własne [...]
[...] skórek, jabłka bez skórek, pomarańcze. Pozostałe owoce takie, jak arbuzy, ananasy, czereśnie, agrest, borówki , gruszki, melony, śliwki, poziomki, truskawki, wiśnie, czarne jagody, maliny, porzeczki czarne oraz figi są dozwolone tylko w postaci soków i przecierów. Ponadto deserami dozwolonymi w tej diecie są kisiele owocowe i mleczne, galaretki [...]
[...] Opis. Krzew lub drzewko dorastające do 15 m wys.; kora szarobrunatna, włóknista; igły mrozoodporne, proste, kłujące, ustawione po 3 w okółkach; roślina dwupienna; szyszkojagody czarne z sinym nalotem; żyje do 100 i więcej lat. W Polsce pospolity na niżu i w niższych położeniach górskich. Surowiec. Surowcem jest owoc jałowca - Fructus [...]
[...] tworzenia się kamieni moczanowych. Źródła witaminy C Głównym źródłem witaminy C są kalafiory, kapusta - zwłaszcza kiszona, kiszone ogórki, nać pietruszki, chrzan, pomidory, jagody, owoce dzikiej róży, jabłka, w końcu cytrusy. Witamina D Inne nazwy: witamina D1 (kalcyferol), witamina D2 (ergokalcyferol), witamina D3 (cholekalcyferol) Witamina D [...]
Przeplanowuję sobie odrobinę dietę, i na tą okazję naskrobałem taką prymitywną ściągawkę wartości odżywczych wybranych produktów, bo nie lubię korzystać z często wątpliwej jakości suplementów witaminowo-minerałowych, skoro można z diety. Kolorkami się nie sugerujcie, bo to jedynie info dla mnie w tej konkretnej sytuacji. Może komuś się przyda [...]
[...] - przyśpiesz również oczyszczanie organizmu z resztek niestrawionego pokarmu. Błonnik polecamy osobom cierpiącym na zaparcia oraz odchudzajacym się! Jagody to zdrowie Czarne jagody mają dobroczynny wpływ na naczynia wieńcowe, wzrok i układ pokarmowy. Zawierają witaminy C iPP, nieco witamin z grupy B i sporo witamin A oraz wapno i magnez, fosfor, [...]
[...] chińskiej stosuje się ją w kaszlu i bólach głowy. Przy przeziębieniu należy dodać szczyptę mięty do herbaty, najlepiej jeszcze z czarnym bzem i krwawnikiem. · Bez czarny - jagody czarnego bzu od wieków były wykorzystywane do produkcji wina, które podawano przy grypie i przeziębieniu. Szeroki wachlarz stosowania sprawia, że wykorzystuje się [...]
[...] węglowodanów, to sok pomarańczowy wydaje się najbardziej odżywczym sokiem owocowym. Jedna filiżanka: 105 kalorii, 2 g białka, 24 g węglowodanów, ślad tłuszczu. Czarne jagody Według ostatnich badań czarne jagody mają najsilniejsze własności przeciwutleniające ze wszystkich 40 testowanych owoców i warzyw. Antocyjany (którym czarne jagody [...]