SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

groch

  • SUPER MASA I SUPER SIŁA wg Arnolda Schwarzeneggera

    Temat
    Z archiwum kulturystyki
    PRO

    [...] od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One powinny być mieszane z białkiem zwierzęcym w celu osiągnięcia najlepszych rezultatów. Białko zwierzęce są znacznie łatwiej od roślinnych zmieniane w [...]

    Odpowiedzi: 360 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-01-20 20:50:43 Szacuny postu: 4,75 (cały temat: 0)
  • [...] - poty - nudności - duszność Źródła witaminy B1: Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-01-29 14:20:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta zgodna z grupą krwi - podstawowe informacje

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] dyni. Unikać: orzecha brazylijskiego, orzechów nerkowca, pistacjowych. Fasole i inne rośliny strączkowe Wskazane: czerwona soja, fasola aduke, azuki, czarna, pinto, zielona, groch "czarne oczko", strączkowe czerwone, zielone. Unikać: fasoli copper, navy, czerwonej, nerkowatej, tamaryndowej. Zboża Wskazane: amarant, gryka, kasza. Unikać: kiełków [...]

    Odpowiedzi: 65 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-09 11:57:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] poty nudności duszność Źródła witaminy B1 Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. ,Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-03-02 10:17:32 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • groch ?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    czesc. mógłbym zamienic mieso piersi kurczaka na groch ?

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1188 Data: 2012-08-09 15:52:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Groch - Kolagen

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam chciałęm was zapytac co sadzicie na temat grochu w diecie czy dobre sa po nim przyrosty i czy zawiera kolagen i jesli tak to czy duzo cz malo?

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1438 Data: 2004-06-12 10:03:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Groch łuskany

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam, co o nim myślicie, B,T,W - 24g,2g,62g w 100g a torebeczka waży 0,5kg i kosztuje niecałego zeta. Pytam dlatego bo niemogę wciągać dużo nabiału i muszę coś innego wymyśleć...

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3290 Data: 2003-10-08 13:39:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Groch's Gym -Na podobie Gold's Gym. Moja Siłka

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    Witam Moja Domowa Siłka Groch's Gym Na Podobie Amerykańskiej Sieci Siłowni Gold's Gym :D Hehe. Zapraszam do oceniania. zamieszczam foty prosze nie komentowac narazie

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 4974 Data: 2011-08-05 20:22:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Groch źródło białka

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dzisiaj moja mama robiła kapuste z grochem i z ciekawości spojrzałem na opakowanie po grochu i tam zobaczyłem że jest 25 G białaka w 100g produktu , również 65G weglodanów i nikła cześć tłuczu , czy nie mozna dla omiany zamiast kaszy jesć groch ? Sogi czekają Pozdrawiam

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 6228 Data: 2008-12-29 22:29:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Groch

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Przeczytałem już chyba wszystko co się dało z podwieszonych rzeczy i zastanawia mnie brak w tych wszystkich rozważaniach grochu. Wydaje się być idealny ze względu na dużą zawartość białka i węgli o indeksie 22!!! Poprawcie mnie jeśli się mylę ale czy to nie idealny materiał na pożywne śniadanie, które zapewni energię na długo i minimalizuje ryzyko [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 4281 Data: 2010-03-11 11:37:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko z grochu jest ostatnio niezwykle popularnym dodatkiem dietetycznym w gronie osób trenujących, które bazują na produktach pochodzenia roślinnego. Naukowcy postanowili zbadać zagadnienie dotyczące efektu stosowania odżywki białkowej z grochu, w porównaniu do białka serwatkowego u sportowców uprawiających CrossFit. Białko grochu, czy tylko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2518 Data: 2020-08-03 08:29:52
  • Proteineo Bread - chrupkie pieczywo FIT

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Zmieniając swoje nawyki żywieniowe, pierwsze, o czym często słyszymy to konieczność wyeliminowania z naszej diety pieczywa. Powodów ku temu znaleźć można kilka i bez wątpienia mają one sens. Podsumowanie Bez wątpienia pieczywo białkowe Allnutrition Proteinoeo Bread jest ciekawym wyborem dla osób, które niekoniecznie chcą lub mogą z różnych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2765 Data: 2018-06-03 11:09:43
  • [...] posiłek.  Choć na rynku dominuje białko serwatkowe i sojowe, to producenci nadal poszukują alternatyw. Pojawia się coraz więcej propozycji, a jedną z nich jest białko z grochu. Czym jest białko z grochu? Jak można się spodziewać, białko to pochodzi z grochu. Proces produkcji polega m.in. na suszeniu mąki grochowej, a następnie ponownym jej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3437 Data: 2021-08-20 13:24:40
  • [...] zabezpieczającymi zapotrzebowanie organizmu na białka u wegan są nasiona roślin strączkowych. Flagowymi reprezentantami tej grupy są: soja, soczewica, ciecierzyca i groch. Pod względem całkowitej zawartości białka w 100 g produktu dorównują one niektórym mięsom, a niekiedy nawet są od nich lepsze. Z reguły dostarczają 12 – 30 g białka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1955 Data: 2022-10-04 11:51:21
  • [...] więc niech poniosą cię wodze kulinarnej fantazji! Na diecie wegańskiej możesz spożywać pokarmy pochodzenia roślinnego, w tym: owoce i warzywa rośliny strączkowe, takie jak groch, fasola i soczewica orzechy i nasiona chleby, ryż i makaron mleko roślinne takie jak mleko sojowe, kokosowe, owsiane i migdałowe oleje roślinne grzyby tofu Korzyści [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2124 Data: 2022-03-13 18:57:48
  • Potas zmniejsza szkodliwość diety ketogenicznej?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Diety ketogeniczne charakteryzuje niewielka podaż węglowodanów tj. od 30 do 50 g dziennie (5-10% energii), duży udział tłuszczów (65-80%) i niewielka lub standardowa białka (15-25%). Ogólnie tego rodzaju diety nie są uważane za niezdrowe, przynajmniej w krótkim okresie czasu. Ogólnie naukowcy sądzą, że kamienie nerkowe występują u około 1 na 20 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1250 Data: 2021-06-04 08:06:57
  • Naukowcy chcieli ustalić, czy podawanie klasycznego białka serwatkowego WPC ma przewagę nad suplementacją protein grochu z dodatkami (groch, drożdże, wzbogacone BCAA). Pięćdziesięciu mężczyzn grających w futsal obserwowano przez 8 tygodni suplementacji, z czego 40 ukończyło badanie, 20 stosowało proteiny roślinne, 20 białko serwatkowe. Co oceniano [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1318 Data: 2022-11-18 18:35:23
  • [...] zawartości alergenów, wegańskie lub bezglutenowe, mogą kierować swoją uwagę w stronę suplementacji białkami roślinnymi. Powszechnymi źródłami protein są soja, konopie, ryż i groch. Dlaczego warto postawić na rośliny? Wiele osób z przyczyn zdrowotnych i światopoglądowych rezygnuje z jedzenia mięsa, inni idą o krok dalej, zupełnie eliminując z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1444 Data: 2021-12-27 10:00:53
  • Błonnik - dlaczego warto go jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Błonnik, inaczej włókno pokarmowe, należy do grupy węglowodanów o złożonej budowie. Są to substancje pochodzenia roślinnego, które są nieprzyswajalne przez organizm człowieka, a prościej mówiąc, nie są one ani trawione, ani wchłaniane. Jednak w wyniku konsensusu dietetyków światowej klasy przyjęto, że 1 g błonnika jest w stanie dostarczyć 2,5 kcal [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4431 Data: 2017-06-30 23:43:28
  • Poznaj cudowny świat fasoli i soczewicy

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Jak często dodajesz fasolę lub inne rośliny strączkowe do swojego menu? I dlaczego tak rzadko? Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z różnorodności, jakie dają nam do wyboru strączki. Rośliny strączkowe są bogate w składniki odżywcze, a jednocześnie są stosunkowo niskokaloryczne. Co zrobić, by strączki były łatwiejsze do strawienia? Pomimo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1833 Data: 2019-03-23 09:53:50