1.Ja się doczepiam już do pierwszego, gdzie tu tłuszcze, gdzie tu białko? 2.Jest okej, ale warzyw nie wliczaj. Wliczasz tylko strączkowe(fasola,groch) i ziemniaki,bataty. 3.Kolejna osoba która je prawie kilo gainera tygodniowo. Po co Ci to? Zamień to na posiłek a gainera bierz porcję. Reszta okej, jeżeli to posiłek nie okołotreningowy to [...]
Jako uzupełnienie jest dobry, (sam dziennie wcinam groch lub fasolkę - a później mam fajne bąki ) Lecz niestety to tylko uzupełnienie diety! Leniwy i d****nie eksperymentujący Słabeusz Siła mięśni to 20% całej siły! 80% to wytrwałość i odporność psychiczna!!!
Zgadza sie, dlatego wczesniej fasole trzymamy jakis czas w wodzie Ogolnie groch, bob czy fasola sa bardzo zdrowe, wiec warto je dodac czasmi do posilkow. Zmieniony przez - domer w dniu 2009-07-28 15:34:01
unikaj warzyw strączkowych - groch, kukurydza, bób, biała fasola(szparagowa jest ok). Unikaj także zbyt długo gotowanych warzyw - szczególnie marchewka(wysokie ig). Zbyt długo gotowane tracą wiele witamin i wartości odżywczych. Warzywa surowo, bądź gotuj krótko ale na dużym ogniu. I wrzucaj do gotującej się już wody. Nie kupuj także gotowych [...]
[...] może byc wina diety lub kiepskiej pracy jelit-poszukaj po prostu na googlach jakichs porad dotyczacych wzdetego brzucha.Sam moge ci powiedziec ze napoje gazowane kapusta czy groch i podobne sprawiaja ze brzuch wyataje. Tez mam z tym problem bo miesnie są (choc jeszcze nie dokonca takie jak chciałbym ) a brzuch bywa czasem wywalony. Innym powodem [...]
[...] białko : jaja, podroby, chude i tłuste mięsa (schab, karkówką są dość danie, wątróbka, serduszka itd, ryby z puszki raz na jakiś czas) ryby tłuste, chude. Strączki jak groch, fasola, ciecierzyca, soczewica (to takie ziarna w biedronce dość tanie, ale długo trzeba np. ciecierzycę gotować to minus, wcześniej namaczać...drugi minus, ale [...]
A na opakowaniu pisze 12g białka/100g a ja na jednym posiedzeniu wcinam 250g kus-kus 15g, fasola, groch, słonecznik chyba po 20 biorąc pod uwagę proporcję 1g białka - 5-6 g węglowodanów to produkty zbożowe zawierają więcej białka niż węglowodanów ! Szybciej to kalorii będzie niedobór niż białka - ale można wcinać ryż, banany, rodzynki. Mniam!!!
[...] nasze w tych dniach powinno się składać głównie z białek i tłuszczy. W naszym jadłospisie musimy mieć na uwadze począwszy od mleka i śmietany, twaróg, sery, jajka, fasolę, groch, soję, białe mięso - drób, ryby, chude gatunki kiełbas, parówki itp. Powyższą dietę prowadzimy do około 4-5 dni przed startem. Trenujemy w tym czasie na poziomie [...]
[...] trzymala po 2 godziny tak po ok 2 miechach wiec lipa i popedzilem go. I sluchawki w ipodach to jest tez straszny kicz zaczynaja szeleszczecm, wibrowac tak jak byl by w nich groch w srodku . Teraz mam zwykla mp3 512 mb i jestem zadowolony bateryjka padnie to wkladam nastepnego paluszka. Nie latam juz z ladowarka do szkoly tak jak kiedys Wstaw [...]
Kazde wazrywa sa dobre..I trzeba ich miec sporo w swojej diecie bo to b.wazny element,nie przesazdac tlyko z iloscia straczkowanych: fasola,bob,groch... Z przodujacych to chyba szpinak,brokuly.
[...] jej jest w tkankach aktywnych, jak wątroba i serce, a także w: produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe – groch, fasola oraz drożdże, orzechy, słonecznik, ryby, owoce i warzywa. Jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż, dlatego też procesy technologiczne [...]
Owsianka spróbuję a z mlekiem czy jogurtami jecie ja czy tylko mleko wpi i owsianka? 100g dziennie wystaczy owsianki jeść czy można i w trasie dnia między posiłkami? A próbował ktoś wprowadzać warzywa które maja więcej niż 40g wegli np ciecierzyca, soczewica czy Groch zielony suchy? Warto takie wegle z warzyw dostarczyć czy lepszy ryż?