strączkowe (ciecierzyca, fasola, soczewica, groch...), ryż, kasza gryczana i jaglana, bulwy - ziemniaki, buraki, seler kurcze jest tego troche a na bezglutenie w Ladiskach jest sporo dziewczyn i nie głodują ani nie narzekają na brak różnorodności w diecie kombinuj
jaja walnij na maśle jeśli robi jajecznice jeśli je normalnie to niech nie daje masła w po trenigowym daj trochę ryżu, przeczytaj jeszcze raz co pisałem wcześniej ww na redukcji nie musisz się bać przed i po treningu oraz rano w innych porach raczej unikaj ww. A warzyw nie wliczaj, uważaj jedynie na kukurydze bób groch i fasole
[...] budową powala większość osób trenujących pod MATĘ na siłowni . Jak najbardziej młodym ludziom polecam basen , bieganie ! Co do worka , na wsze potrzeby wystarczy wór na groch, jak się nie mylę ogrodniczy odwiedzić trzeba i wypełnić i spróbować , różnych zabaw z workiem - bez przesady to ogromny wysiłek siłowy . proponuje dla eksperymentu , [...]
[...] minimum ugiecia nie bierz duzychg ciezarow tylko takei przy ktorych wykonas zdokladnie trening a z czasem zaczniesz cwiczyc szybciej i jak nedzies zdobrze jadl top bedziesz lapal kilogramy .powodzenia. musisz jesc duzo kalori ryz kasza gryczana makarony polaczone wraz z bialkiem typu jaja twarogi sery mieso soczewica soja groch ryba itd kolagen
[...] 9,2 kcal, 1 g węglowodanów — 3,75 kcal, a 1 g białka — 4,1 kcal. Rozpocznijcie od jedzenia wysokokalorycznych produktów, takich jak orzechy, nasiona, groch i fasola, soki owocowe oraz suszone owoce. Pijcie także dużo mleka! Ale nie opychajcie się jedzeniem podczas każdego posiłku. Radzę spożywać sześć posiłków dziennie, co [...]
[...] w roślinach strączkowych znajdziemy dużo błonnika a także witamin szczególnie z grupy B i minerałów. To bardzo duży plus u większości z nas nie są najlepiej tolerowane dlatego należy moczyć groch i potem dość długo gotować. Około treningowo bym nie polecał ale w innych posiłkach z mięskiem dlaczego nie i tak na codzień nie bedziesz jadł.
Przepraszam, że Wam tak truję, ale mam jeszcze pytanko: Jeżeli chodzi o pieczenie lub gotowanie, to przeczytałem gdzieś, że nie należy jeść nic gorącego, bo ig wzrasta. Nie bardzo rozumiem, jak to się ma do tego, że surowy groch ma niższe ig od ugotowanego. Jeżeli poczekam, aż wystygnie, to będzie taki sam ig, jak np. przed ugotowaniem?
[...] nie napisze, napisze cos co moze cie zaskoczy :D Kazde bialko ma pelny profil aminokwasow. Jedyne troche gorzej wykorzystywane przez organizm (nie jest to pewne) to fasola i groch. Reszta ma mniej wiecej taka sama wartos dla organizmu, prozduje soja, serwatka, kurczaczek, rybki :) JESLI NA GODZINE PRZED TRENINGEIM ZJESZ POSILEM BOGATY W BIALKO I [...]
Nie da się inaczej, pisze ze nie może cwiczyc pleców a w planie sa, nie cwiczy nóg bo jeździ na rowerze, nawet nie ma co przeglądać,i odpowiadać jeśli nie przyjmuje do wiadomości faktów, arty ktore powstały, posty podwieszone jak groch o ściane.
[...] w surówkach... chyba, żeś uczulona. 2. Awokado - kroisz w cienkie paski, mieszasz z pomidorem i cebulą, polewasz całość kapką oliwy, doprawiasz i się zajadasz. 3. Pure - z grochu lub czerwonej soczewicy. Ugotowany groch/soczewicę miksujesz i dodajesz co wolisz: masło, oliwę, skwarki z boczku z cebulką itd. 100 gram suchych strączków wchłania [...]
[...] tamat wiele razy ale postaram się ci pomóc a więc: do worka możesz wsyypać/wsadzić co ci się tylko podoba najlepszymi materiałami są: piach (worek wtedy jest twrdy i ciężki) groch (j/w) mąka (troche tego musisz wsypać, a worek uszczelnić żeby się nie sypało) trociny (często musisz dosypywać bo trociny się ubijają) szmaty pocięte na kawałki (chyba [...]
soja nalezy do wazryw suchych straczkowych o ile pamietam tak jak groch fasola i ma wlasciwosci wzdymajaca ze wzgledu na duze ilosci siarki dla tego masz wzdecia.aby im zapobiec po pierwsze nie wstrzymuj wiatro gsyz wstrzymane wracaja do zoladka mozesz miec klopoty z trawieniem a nawet powazniejsze.a jezeli nie przejda odstaw sojavit byc moze [...]
bnkam skoro uważasz że jedyny iszczerbek na zdrowiu jakiego można doznać uderzając sięw głoe, to złamanie zęba lub nosa, to rzeczywiście widzę, że tłumacznie Ci czegokolwiek to "groch o scianę" Kup sobie co chcesz i się cepuj na żarty z kolegami Nie wiem tylko jaki był cel założenia tego posta...
[...] węglowodanów powinny być dla Ciebie głównie: produkty zbożowe szczególnie te bogate w błonnik (np: razowe pieczywo, kasza gryczana) oraz nasiona roślin strączkowych (fasola, groch, soczewica). warzywa spożywaj je w ilości 350 - 500 g na dobę. Mają one niewielką wartość energetyczną, dają uczucie sytości, są źródłem witamin, soli mineralnych i [...]
Właśnie! Zapomniałam o czymś takim jak placki ze strączkowych z jajkiem - ja czasem robię takie: soczewica/ciecierzyca/fasola/groch+jajko - i masz bezglutenowe placki mogące służyć jako "podkładka" do kanapek - przy okazji źródło białka ;-]
Oj nie za bardzo, organizm siega po wegle bo po pierwsz to turbo doladowanie a po drugie latwe i proste w obrobce zrodlo energi.A ty niestety zrobiles groch z kapusta ,zastanow sie czy wolisz low-carb czy standartowa masowa,Bo laczysz wode z ogniem no i bedzie z tego tluszcz.Jestem zwolenikem low-carbu ale mase na nim robi sie srednio(zalezy od [...]