gdy gotujecie przykladowo ryż, to gotujecie go na kilka dni od razu i wsadzacie do lodówki? Czy codziennie te 2 worki ryzu przykladowo gotujecie na świeżo? i czy takie wsadzanie do lodówki na dzień/dwa odbije się na utracie wartości pokarmu? :)
niby ryz powinno sie gotowac 12 minut, inny ryz 20 a ryz brazowy 30;o czy przez to ze bede gotowal go 20 minut zamiast 30 moze tracic on na wartosciach odzywczych?
Czy pierś z kurczaka/warzywa ugotowane w mikrofalówce z opcją gotowania zachowują taką samą jakość porównując to do gotowania tradycyjnie lub na parze? Czy mikrofale mają jakiś szkodliwy wpływ podczas gotowania?
witam, powiedzcie mi ile weglowodanow ma UGOTOWANE 100 g ryzu bialego... szukalem w wyszukiwarce i tam ciagle cos innego, raz 25 raz 50 pare potem znow 70 +..
Czy będzie duża różnica pod względem sytosci albo przykładowo wartości odżywczych po przyrządzeniu np mięsa/ ziemniaków w frytkownicy beztłuszczowej zamiast np klasycznego ugotowania ziemniaków i ugotowania piersi z kurczaka? Smak to wiadomo bez porównania :-PP
Witam. Mam takie banalne pytanie - czy przyrządzoną już odżywkę (rozpuszczoną w mleku czy wodzie) można wstawić na gaz i troche podgrzać żeby była ciepła ?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Siema, mimo, że wrzuciłem mięsko do gotującej się wody to po chwili pojawiła mi się piana? To jest białko? Czy podczas gotowania w wodzie ponosimy duże straty jeśli chodzi o w/w białko?
Witam, czy też tak macie że po ugotowaniu pierś się zmniejsza ? Np daję 100 g piersi, wrzucam a po ugotowaniu jest tak z 30% mniej.. Nie wiem może mi się tak wydaję tylko, a może to normalne ?
mam pytanie czy zagotowanie owsianych platkow zwyklych albo gorskich do momentu az beda miekkie na tyle ze pojawia sie taki jakby sluz ma wplyw na jej IG?
Czy gotowanie dwóch rodzajów ryżu (brązowego i białego) w jednym garnku, gdzie ryż biały wyjmę po 15 min. a brązowy po 30 zmieni wartości odżywcze/IG/smak tych ryżów? Czy mogę gotować w jednym garnku obydwa rodzaje?