SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowanie mięsa w wodzie

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 855

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 107 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 698
Siema,

mimo, że wrzuciłem mięsko do gotującej się wody to po chwili pojawiła mi się piana? To jest białko? Czy podczas gotowania w wodzie ponosimy duże straty jeśli chodzi o w/w białko?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nie ponosimy aczkolwiek proponuje zamiast gotowania w wodzie,gotowac na parze. O wiele lepsze mięso mamy a czas przygotowania nie jest zbyt zróżnicowany.
Pozdrawiam

@edit
Oraz tutaj podobny temat:
https://www.sfd.pl/Straty_białka_podczas_gotowania_mięsa-t849909.html

Zmieniony przez - chackudd w dniu 2012-09-18 16:54:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jeden z kulturystów Michał Karmowski mówił , że gdy zalewamy od razu wrzątkiem zostanie więcej wartości odżywczych w mięsie/innej potrawie - ale czy to prawda , hm.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ile kalori

Następny temat

Dieta do poprawy.

WHEY premium