mimo, że wrzuciłem mięsko do gotującej się wody to po chwili pojawiła mi się piana? To jest białko? Czy podczas gotowania w wodzie ponosimy duże straty jeśli chodzi o w/w białko?
...
Napisał(a)
Siema,
mimo, że wrzuciłem mięsko do gotującej się wody to po chwili pojawiła mi się piana? To jest białko? Czy podczas gotowania w wodzie ponosimy duże straty jeśli chodzi o w/w białko?
mimo, że wrzuciłem mięsko do gotującej się wody to po chwili pojawiła mi się piana? To jest białko? Czy podczas gotowania w wodzie ponosimy duże straty jeśli chodzi o w/w białko?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie ponosimy aczkolwiek proponuje zamiast gotowania w wodzie,gotowac na parze. O wiele lepsze mięso mamy a czas przygotowania nie jest zbyt zróżnicowany.
Pozdrawiam
@edit
Oraz tutaj podobny temat:
https://www.sfd.pl/Straty_białka_podczas_gotowania_mięsa-t849909.html
Zmieniony przez - chackudd w dniu 2012-09-18 16:54:35
Pozdrawiam
@edit
Oraz tutaj podobny temat:
https://www.sfd.pl/Straty_białka_podczas_gotowania_mięsa-t849909.html
Zmieniony przez - chackudd w dniu 2012-09-18 16:54:35
...
Napisał(a)
Jeden z kulturystów Michał Karmowski mówił , że gdy zalewamy od razu wrzątkiem zostanie więcej wartości odżywczych w mięsie/innej potrawie - ale czy to prawda , hm.
Polecane artykuły