Duralas to bylo dawno ;) hehehe Spoko jak znajde czas moze ci jakis przepis podrzuce :) Bo teraz kiepsko z czasem ale swita ida i zarazem dlugi weekend wiec moze sie cos wolnego znajdzie Gotowanie fajna sprawa a teraz jeszcze w szkole doszly mi Diety obliczanie kalori dzienne zapotrzebowanie i takie tam :) hehehe Dyc sakramencko :) Yuzzum
[...] czym oszukasz głód i jednoczesnie nie nażresz się jak swinia. Polecam jakąś zupę czy coś lekkiego ( sałatkę). Po ćwiczeniach to możesz jeść oczywiście co chcesz. Byle z głową ( bo kubełka z kfc to równiez nie polecam). Jesli nie masz czasu na gotowanie to możesz kupić sobie jakieś danie gotowe ale zwracaj uwagę na skład.Powinno być zdrowe.
Czy Wy wszyscy nie macie innych problemow???? Masa Wam spadnie. Robcie tak zeby smakowalo. 1. smazenie na oliwie z oliwek, 2. smazenie na PAM-ie 3. gotowanie (same, w bulionie, z warzywami) 4. a to moj sposb: wlewam troche wody do brytfanki, wkladam piersi (obsypuje przyprawami) i do pierkarnika na ok. 20 min. ______________________________ I [...]
Chodzi o to, że mój ojciec jest poza granicą, moja mama pracuje do 20/21 a ja jeszcze sobie "zarabiam" przez grafikę komputerową na swoje hobby :) i jakoś tak schodzi, że czasu nie ma na gotowanie. Nawet w wakacje. Po prostu chciałem jak najszybciej robić potrawy ale zdrowe :D
[...] na bialko z diety, to dodatek odzywki bialkowej nic tutaj nie zmieni;-) jest to na pewno spore ułatwienie i czasem pomaga w pospiechu walnąć sobie bialko i miec z glowy gotowanie, jednak nie jest to element wymagany aby Twoje efekty na silowni byly dobre:-) to ma sluzyc jedynie uzupenienia pewnych niedoborow, a nie przyspieszyc budowanie [...]
Gotowanie niszczy wiele witamin np. witamina C ginie w całości, kwas foliowy w połowie itp. Im dłużej gotujesz, tym straty większe. Dlatego najlepiej poświecić trochę więcej czasu i jeść świeże warzywa. Może spróbuj je zakisić ? Odbywa się to bez strat dla wartości odżywczych, ponadto bakterie prowadzące proces fermentacji wytwarzają dodatkowo [...]
hmm no pewnie że przez poł roku nie można wcinać wyłącznie gotowanego kurczaka, ale pieczenie odbywa sie w temperaturze około 2x wyższej niż gotowanie a wtedy jak wczesniej pisałem uciekaja nam te cenne mikroelementy.Możesz w tygodniu gotować a w wekendy pozwolić sobie na pieczenie i smażenie z małą ilością oliwy lub podduszanie co jest w miare [...]
Piórko z dupy może np wyrosnąć ;) A tak na poważnie, zależy jak się przygotuje taki drób. Gotowanie na parze albo grill wypłukują/wytapiają większość śmieci z tego mięsa. Poza tym to przecież najzdrowsze mięso dla każdego. Poleca się je nawet ludziom z bardzo uszkodzoną wątrobą.
To chyba wegetarianin, dlatego skupia się na białku roślinnym. Jak dla mnie to trochę pokręcona ta teoria, coś tu jest pomieszane. Bo tak dla przypomnienia - aminokwasy to składowe białek, można powiedzieć cegiełki z których są zbudowane białka. A enzymami nie są aminokwasy, tak jak twierdzi ten facet, ale białka - połączone aminokwasy które mają [...]
Bardzo duże, czyli ile? Możesz podać wartości? Bo ja się założę, że 1,5% to maks. Poza tym strączkowe przed przygotowaniem należy moczyć, najlepiej 12-24 godziny, żeby pozbyć się nadmiaru oligosacharydów (substancje fermentujące). Potem gotowanie... I ilość tych fityn spada do poziomu nieistotnego. Jak ktoś nie lubi moczyć to można korzystać z [...]
i dobrze ze lubisz wymyslac.w kuchni trzeba miec wyobraznie bo gotowanie jest sztuka nie tylko suchym przygotowaniem niezbednikow do zycia:-0 pozdrawaim
[...] są rozgotowane, im dłużej gotowane tym mają wyższy indeks(lepszy makaron al dente). Dla zachowania jak największej ilości składników odżywczych gotuj NIE W WORECZKU (takie gotowanie powoduje wypłyniecie witamin i składników mineralnych do wody..którą wylewasz). Lepiej wsypać kasze czy ryż do wody w odpowiedniej proporcji (tj: kasza gryczana w [...]
[...] Szynkę zamieniłbym na lepsze źródło białka (mniej przetworzone) no chyba że masz pewność co do jakości wyrobu. Poszukaj innego sposobu obróbki kurczaka, grillowanie, para, gotowanie, pieczenie, duszenie etc wszystko tylko nie smażenie. W kolacji brakuje źródła tłuszczu zdrowego. Myślę że jeśli robisz kanapki to smalec albo masło dobrej jakości [...]
[...] tak jak napisaliście, to to jest odpowiedź jakiej oczekiwałem. Czyli wsypuje wszystko na raz zalewam i w rezultacie robie jednego szejka. Jestem bardzo dobrym kucharzem i gotowanie sprawia mi dużo radości, lecz robienie szejków traktuje jako coś ponadprogramowego. Czyli jak w moim przypadku robie pierwszy posiłek o 3:30 , a później szejka i [...]