[...] w kuchni można przygotować prawie wszystko. Najczęściej jadamy je na surowo, gotowane albo pieczone. Można je też dusić. Bardzo ciekawą metodą obróbki cieplnej warzyw jest gotowanie na parze - wówczas dochodzi do małych strat wartości odżywczych, a smak takich warzyw jest bardzo oryginalny. Niektóre warzywa poddaje się procesowi blanszowania, [...]
[...] zebym zjadła)-choc tez nie zawsze.// dea filety rybne z surówka//gotowana piers kurczaka z surówka (czasem surówke dokąłdam do potraw czasem brokuły) Kolacja 18.30 jajko gotowanie + pomidor +kromka chleba ciemnego// szklanka maskanki naturalniej i kromka chleba// jogurt nat kromka chleba// czasem jabłko lub pomarancz..zalezy co jadłam w [...]
[...] raka żołądka u osób z niedokwaśnością - charakterystyczna dla osobników z gr. A. Ryby i owoce morza. Dopuszczalne ilości to 250 g 3-4 razy w tygodniu. Zaleca się pieczenie, gotowanie i grilowanie. Najbardziej korzystnymi w tej grupie są: karp, dorsz, makrela, pstrąg, łosoś (świeży), sardynki i ślimaki (gatunek Helix pomatia zawiera silną [...]
[...] zbyt zajęty żeby jeść. Kiedy coś robię, nie odczuwam głodu w ogóle, a uwierzcie mi mam co robić na uczelni, dlatego często zjadam dopiero kiedy wracam. Robienie jedzenia gotowanie sobie , krojenie , kupowanie to nie są rzeczy na które mam czas i które potrafił bym robić, wiem również że nie znajdę nikogo kto by to robił za mnie. Upraszczając [...]
[...] uzywam parowaru. Gotuje w nim wszystko kurczaki ryby jajka warzywa. Dla mnie piękna sprawa leje wode wkladam warzywa ubijam piers z kurczaka troche przyprawy do tego ryż przygotowanie posilku zajmuje mi moze 5 min. Gotowanie to zalezy co jajka od 8-15 min piers od 15-20 ryba od 10-15 min itd itd. pytanie moje takie czy przez takie gotowanie [...]
[...] przyczyną ich pojawiania się jest brak odpowiedniej higieny w życiu codziennym. Tak prozaiczne czynności, jak dokładne mycie rąk po opuszczeniu toalety lub staranne gotowanie mięsa, mogą według lekarzy zapobiegać pojawieniu się w naszym mózgu czegoś tak obrzydliwego. Sama Rosemary Alvarez zapytana o to, jak miewa się po operacji, [...]
[...] spróbuję FBW. Są może jakieś ćwiczenia ukierunkowane na pozbycie się brzucha, które do ACT mógłbym dorzucić? - Czy smażenie/grillowanie mięs wchodzi w grę, czy tylko gotowanie? - Jakieś warzywa, których lepiej unikać? - Czytałem, żeby ryb wędzonych nie jeść za często, bo zawierają jakieś tam szkodliwe składniki. Prawda to czy mit? Jest [...]
[...] warzywa (surówki) są zawsze lepsze od gotowanych. Jest to prawdziwe jeśli przed przyrządzeniem warzyw moczysz je długo w wodzie lub gotujesz je za długo. Jednak zdrowe gotowanie (na parze) sprawia, że warzywa są łatwiejsze do strawienia, nie tracąc wartości odżywczych. Umysł Mit: Grubi ludzie są szczęśliwsi. To zgrabni ludzie są [...]
[...] Problem w tym, ze studiuję zaocznie i wyjeżdżam raz na 2 tyg albo cześciej na weekendy pt,sob,nie. Co najlepiej w te dni jeść, zaby zminimalizowac straty. Odrazu mówię, ze gotowanie piersi itp odpada gdyż nie ma na to po prostu warunków. Z domu też nie nabiorę nie wiadomo czego, bo wiado upały idą szybko się psuje. W te weekendy często wpada [...]
Witam. Mam taki problem mianowicie chciałbym schudnąć jednak moja praca nie pozwala mi na gotowanie co dzień sobie posiłków. I teraz pytanie czy jest możliwość schudnięcia bez gotowania sobie posilkow. Gotować mogę dwa dni w tygodniu tj sobota niedziela i z niedzieli na poniedziałek mogę przygotować posiłek. Od pon do piątku nie mam czasu na [...]
Witam Chciałbym powrócić do ścisłej diety. Problem w tym, że dojeżdzam codziennie do pracy do Berlina i nie mam czasu na gotowanie. Czy jest możliwość zrobienia diety coś ala 'gotuj raz na tydzień' z uwzględnieniem tego, że jedyne treningi w tygodniu to bieganie, a siłownia w weekendy? Czy taka mało zróżnicowana dieta ma sens? Ewentualnie coś co [...]
[...] ze sobą do jedzenia, oczywiście chodzi mi o zdrowe jedzenie bogate w białka i węglowodany? Oczywiście jak każdy chyba wie w interku jedzenie nie jest zbyt dobre ale chociaż obiad jest pożywny. Aha nie mam tam dostępu do jakieś kuchni czyli gotowanie czy smażenie odpada;/ Jedyną rzeczą jak mi przychodzi do głowy to gotowanie parówek w czajniku
[...] 4: Jezeli nudza Cie te same potrawy,lub chcesz cos odpowiednio przygotowac aby urozmaicic troche diete,nizej masz pare tematow w ktorych znajdziesz cos dla siebie na przygotowanie czegos zarowno zdrowego jak i smacznego: http://www.sfd.pl/Przepisy_kulinarne-t52358.html http://www.sfd.pl/Dla_znudzonych_twarogiem-t315225.html [...]
Jak to w końcu jest. Gotowanie płatków powoduje utratę ich wartości - twierdzą jedni. A tu w przepisach z kolei widzę gotowanie, nawet 10 minut. Bądź tu mądry i pisz wiersze!!
Jak to w końcu jest. Gotowanie płatków powoduje utratę ich wartości - twierdzą jedni. A tu w przepisach z kolei widzę gotowanie, nawet 10 minut. Bądź tu mądry i pisz wiersze!!
[...] chyba typem ektomorficznym, bo wyliczylam,ze w ostatnim roku jadalam po 2000-3600 kcal dziennie w 2 posilkach i podjadaniu i zero ruchu (tylko sprzatanie i gotowanie w domu)pracuje nieregularnie w domu(manikurzystka) wiec wiekszosc czasu siedze. Dlatego mysle, ze i tak nie przybralam na wadze tak strasznie... Od 4 tygodni jestem [...]
[...] • nie spożywać produktów instant (dotyczy także ryżu i makaronów) • wybierać produkty bogate w błonnik pokarmowy oraz z pełnego ziarna • gotując ryż i makarony skracaj gotowanie, tak aby „doszły“ • ziemniaki gotuj w łupinkach Przykłady „dobrych“ i „złych“ węglowodanów: * to powinno dominować: Produkty pełnoziarniste: nie łuskany ryż, ryż [...]
[...] brzoskwinie, wiśnie, kiwi, cytrusy, ananas, melon, avokado) i warzywa (seler, pomidory, koper włoski, marchew, papryka): Większość tych alergenów jest termostabilna tzn. gotowanie, mrożenie lub konserwowanie znacznie osłabia ich aktywność. Objawy alergii na owoce i warzywa są zazwyczaj ograniczone do jamy ustnej i gardła. Zespół [...]
Chciałbym przytoczyć pewien artykuł z magazyny "żyjmy dłużej" - w odpowiedzi na spore zainteresowanie produktami sojowymi. Myślę, że spotka się on z niemałym zainteresowaniem ( - pozdro 4 smoczek ) Soja i produkty sojowe artykuł mgr. Magdaleny Makarewicz-Wujec i dr. n. med. Małgorzaty Kozłowskiej-Wojciechowskiej z Instytutu Żywności i [...]