Hello. Mam dostęp do darmowej albuminy białka kurzych jaj z ovopolu. Ale nie ma na worku składu. Jakiej jakości może być to białko. Ma ktoś jakieś opinie? Rozpuszcza się tragicznie . Blenderem trzeba i w smaku jak cement byś jadl. Ale trochę kakao lub mleko i jest lepiej
Kupiłem białko Ostrovii WPC i chciałbym się zapytać w czym najlepiej rozpuszczać i jak.Czy to ma być mleko całkiem odtłuszczone czy może byc np 2% i czy powinno być ciepłe czy zimne? Z góry dzięki za odpowiedź
chce zpalac troche masy ale nie mam kasy na bialko mam krete i glukoze i pomyslelem ze bede pil mleko w proszu z mlekiem na sniadanie bo rano nic mi nie przechodzi przez gardlo.....
Czołem mam uczulenie na laktozę oraz na (uwaga) mleko krowie, I kieruje pytanie czy istnieje jakieś białko na bazie mleka od krowy lub owcy? Chce zacząć trenować a mój organizm ma wymagania :P Pozdro i dziękuje
Co jest lepsze?mleko w proszku czy białko??dostałęm ostatnio 5kg mleka w proszku i nie wiem czy mam je wyrzucac i kupic sobie odzywke czy zostawic i brac?
Po treningu wypijam WPC, 30 min później w domu kurak i ryż. Nie lepiej jak po treningu od razu dostarczę też węgli, czy tylko białko? Mowa tu o shake'u (mleko, wpc i banan).
[...] z glutenem to osoby z grupą krwi O oraz B. Kulturyści pijący znaczne ilości mleka rosną raczej bardziej od IGF-1 niż ze względu na zawarte w nim wysokowartościowe białko. Mleko często zawiera szkodliwe hormony i antybiotyki. Europejskim standardem jest zalecanie dużej ilości krowiego mleka i nabiału w diecie. Tłumaczy się to tym: [...]
Przyszło mi jeszcze do głowy, żeby przed snem wypić jeszcze 0.5 l ciepłego mleka 2% albo 3,2%. To podobno pomaga zasnąć, dodatkowo białko mleko składa się głownie z kazeiny, która się wolno wchłania. Co o tym sądzicie?
Białko/gainer zmieszany z wodą jest bardziej lekkostrawny(szybciej się wchłania) niż zmieszany z mlekiem. Dlatego najlepiej pić białko/gainera z wodą po treningu, a z mlekiem jeżeli zastępujesz tym jakiś posiłek(w ciągu dnia). Ogólnie białko(mleko itp.) przechodzą przez wątrobę, gdyż tam białko zostaje rozłożone na aminokwasy, a dopiero póżniej [...]