Wprowadzenie Program ten został‚ stworzony jako kompletny program skoków pionowych, aby umożliwić ciężko trenującym koszykarzom, takim jak Ty, poprawę skoczności i szybkości w możliwie krótkim czasie. Przeznaczony był‚ głównie dla młodych koszykarzy ligi uniwersyteckiej Stanów Zjednoczonych - NCAA. Zapewnia on dobre rezultaty. I jest [...]
[...] jest tyle, że tylko was to ogłupi i wkońcu zaczniecie wątpić czy odżywiacie się dobrze czy zle. Więc nie warto zawracać sobie głowy. Podstawowym budulcem dla mięśni jest białko oraz węglowodany. Tego pierwszego powinniście spożywać 2g/kg masy ciała. Popularnymi produktami zawierającymi duże ilości białka są: kurczak, fasola, mleko, jaja, [...]
[...] odpowiednią ilość białka. Przy intensywnym wysiłku fizycznym, należy zwiększyć jego ilość. Według Brewstera (Brewster, 2009) powinno się spożywać posiłek zwierający białko co 3-4 godziny od przebudzenia. Ponadto, ilość białka na kilogram ciała winna wynosić od 2 do 3 kg na kg/m. Jak sugeruje Lyle McDonald (McDonald, 2008) spożywanie [...]
[...] karmiony piersią uzyskuje nie więcej niż 2% białka z mleka matki, ostrożnie wiec przyjmujemy, że dzieci i dorośli nie wymagają regularnych dostawek jedzenia bogatszego w białko niż awokado. Nasze ciała zużywają przeciętnie 80% białek, gotowane pożywienie jest denaturowane i w większości bezużyteczne, tak więc nasze zapotrzebowanie na białko [...]
[...] Jest jeszcze jeden punkt, którego nie wolno pominąć przy omawianiu kwestii białek. Mianowicie świat jest pętany fobią białka. Wszędzie dookoła słychać tylko wołanie o białko. Jednak 99% ludzi nie ma zielonego pojęcia czym są białka i "do czego służą". Tymczasem dla dorosłego człowieka jest ono niemal całkowicie zbędne. Wystarczą jego [...]
[...] człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym. - Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi. - Jeśli wierzymy, że mleko to źródło wapnia chroniącego przed osteoporozą [...]
[...] człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym. - Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi. - Jeśli wierzymy, że mleko to źródło wapnia chroniącego przed osteoporozą [...]
[...] człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym. - Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi. - Jeśli wierzymy, że mleko to źródło wapnia chroniącego przed osteoporozą [...]
Dolegliwości i schorzenia przy niedoborach w organiźmię, które możemy zapobiegać / zwalczać za pomocą Witamin i Minerałów. Jak wiadomo, z Witaminami i Minerałami (w postaci tabl. / kaps.) trzeba postępować ostrożnie, jak i z każdym Lekiem, czy Suplementem, który może doprowadzić do nadmiaru w organizmie, dzięki któremu mogą pojawić się [...]
[...] człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym. - Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi. - Jeśli wierzymy, że mleko to źródło wapnia chroniącego przed osteoporozą [...]
Jakie białko wybrać? Kiedy je stosować? Wiele osób uprawiających sport zadaje sobie właśnie to pytanie. WSTĘP Dawniej dostarczenie organizmowi dodatkowej porcji białka wymagało nie lada wyczynów - od jedzenia ogromnych ilości mięsa, ryb i soi aż do picia mleka i surowych jaj. Na szczęście te czasy już minęły. Przez ostatnie dwadzieścia lat [...]
[...] i funkcjonowaniu organizmu i jest stanem nienaturalnym. Czy są jakieś naturalne źródła szczególnie bogate w argininę? Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, [...]
[...] człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym. - Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi. - Jeśli wierzymy, że mleko to źródło wapnia chroniącego przed osteoporozą [...]
Fałszowane odżywki białkowe cześć 2 Dr inż. Maciej Nastaj Adiunkt, pracownik naukowy Zakładu Technologii Mleka i Hydrokoloidów na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Technolog żywności i żywienia człowieka, dietetyk, autor wielu publikacji z zakresu właściwości funkcjonalnych białek serwatkowych, [...]
[...] że „przeciętna" starożytna dieta zawierała 55% pożywienia zwierzęcego i 45% pożywienia roślinnego. W skład pokarmów zwierzęcych wchodziły zdrowe tłuszcze jak również białko i pożywienie roślinne, w skład którego wchodziły liście, łodygi , owoce, ziarna, bulwy i korzenie. Zboża i mleko krowie nie wchodziły w grę aż od 7000 do 10000 tyś lat [...]
[...] podstawowych zasad. Często na forum na pytanie ‘jaka dieta’ pada odpowiedź low carb. Uważam, że jest ok., jeśli ktoś dokładnie wie co robi. Dieta wysokotłuszczowa i wysokobiałkowa mają więcej negatywnych wpływów na organizm, niż ‘zwykła’ zbilansowana. Oczywiście proporcje składników można zmieniać, wręcz należy - lecz w granicach rozsądku. [...]
[...] - jest to, aby spożywać ‘czyste’ kalorie, unikać wysoko-przetworzonych produktów zawierających duże ilości cukrów , spożywać wysokiej jakości, dobrze przyswajalne białko i zdrowe tłuszcze, takie jak tłuszcze wielo-nienasycone i jedno-nienasycone, spożywając tłuszcze trans w minimalnych ilościach Czyli nasza dieta powinna bazować na [...]
[...] i funkcjonowaniu organizmu i jest stanem nienaturalnym. Czy są jakieś naturalne źródła szczególnie bogate w argininę? Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, [...]
[...] istotne jest, aby zaraz po ustaniu tego wysiłku i dostarczeniu odpowiedniej ilości białka, wywołać z powrotem stan anaboliczny. Dla uzyskania tego stanu konieczne jest, aby białko zawierało w swoim składzie odpowiednią ilość aminokwasów egzogennych, czyli takich które nie mogą być syntetyzowane w organizmie. W przeciwnym razie brak jakiegoś [...]