[...] - omega3 - olej z wiesiołka - wit. D - witaminy Dieta: 120/50/150 - placki z mąki gryczanej z polewą z wheya i kakao, banan Trening - chleb razowy, chudy twaróg, migdały - bataty, pierś z kurczaka, cukinia z przyprawami i serem bałkańskim http://potreningu.pl/profil/eveline#/date/2014-06-19 Miska już wykorzystana a dopiero 16:30. Mam wolne i [...]
[...] pierś z kaczki; polędwica wołowa ; jaja kurze ; twarogi półtłuste; ryby łosoś dorsz śledź Makrela ; krewetki i małże. WW w zależności od pory dnia różny IG min kaszę ryż bataty makaron razowy itp źródła tłuszczy to oliwa z oliwek, sienie lniane , orzechy (różne) olej kokosowy sezamowy smalec itp . Atutem jest to że dorabiam w restauracji i [...]
[...] wypadku trawienie przebiega mniej sprawnie. Generalnie nie należy się zmuszać do jedzenie, jedzenie powinno być przyjemnością. esquiss - kasza gryczana nieprażona, ryż brazowy i basmati oraz paraboiled, a także ziemniaki oraz kasza jaglana. Najlepiej wypadają chyba bataty. IG się nie przejmuj. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2013-01-02 16:59:41
słodkie są ok, ale dla mnie to na raz mogę tak z 150-200 g zjeść, bo potem już za słodko... mi najlepiej smakują gotowane na parze ze zwykłymi ziemniakami. Ewentualnie pieczone, ale wtedy z dużą ilością przypraw, żeby tą słodycz zabić trochę. 8 zł to tanio jak na bataty, taniej raczej nie będzie;) bardziej wzwyż
no bataty kozak tez ostatnio szamalem http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_K_PS_w_kuchni-t1081825-s16.html#post5 szkoda tylko ze cena nie taka jak za zwykle ziemniaki :-D
Krystian, jak robisz bataty ? Pytałam też jakiś czas temu o przepis na bułki orkiszowe razowe, ale chyba Ci umknęło... Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 2014-12-18 19:43:40
Bataty nacinam w paski na 3/4 wysokości, jest trochę siłowania ale te szczeliny smaruję olejem kokosowym i piekę przez 30min w ok 200C, jak zaczynają się rozwarstwiać wtedy opruszam solą. Przepis na chleb/bułki z razowej orkiszowej: 500g mąki (ofc orkisz, typ 2000) 20g miodu, 20g drożdży, sól 260ml wody Do całości wody (w "letniej" temp) wrzucam [...]
Widziałem, że w Biedronce pojawiły się bataty. Dużo dobrego o nich słyszałem, ale nie kupiłem ponieważ nie mam absolutnie pojęcia jak je przyrządzić. Może ktoś poradzić w jak najprostszy sposób przygotować je do konsumpcji? :)
Widziałem, że w Biedronce pojawiły się bataty. Dużo dobrego o nich słyszałem, ale nie kupiłem ponieważ nie mam absolutnie pojęcia jak je przyrządzić. Może ktoś poradzić w jak najprostszy sposób przygotować je do konsumpcji? :) Oliwa, balsamico, gruba sól morska i rozmaryn- świeży ! I do pierarnika ...
[...] mieć a teraz to ciężko z takim zwyczajnym składem znaleźć. Nie zawierają ani syropu glokozowo-fruktozowego ani żadnych tłuszczy utwardzonych i skład w zależności od opcji to mniej więcej: kakao ( 50-92%), niewielka ilosc cukru trzcinowego nierafinowanego, masło, masło kakaowe + ew. orzechy itd. w zależności od smaku/opcji czekolady Tak to bataty.
[...] utwardzonych i skład w zależności od opcji to mniej więcej: kakao ( 50-92%), niewielka ilosc cukru trzcinowego nierafinowanego, masło, masło kakaowe + ew. orzechy itd. w zależności od smaku/opcji czekolady Tak to bataty. Czyli w sumie skład zwyczajnie nadzwyczajny %-) Jak je przygotowujesz na grillu? Do tej pory robiłam tylko w piekarniku.
Ja probowalem bataty piec, gotowac, frytki robic ale ciezko mi zjesc bo smakuja jakbym do marchewki dowalil tone slodzika. Tez masz(cie) takie wrazenie ?
Ja tam czekoladę jem bardzo sporadycznie także zawsze wybieram taką, która mi po prostu smakuje :D Kiedyś udało mi się bataty zrobić w piekarniku jak frytki i były kozackie aczkolwiek było to chyba z rok temu i nie wiem dzięki czemu wyszły takie dobre. Ostatnio już niestety nie miałam tyle szczęścia :D
Mnie bataty też nie szokują, smakują trochę jak rozgotowana marchewka jak się je ugotuje :) Piec nie próbowałem, a co do czekolady Doris, próbowałaś może tej z lidla 81% cacao :) Nieeeeee... Jakaś wyjątkowa? Pobije np milkę oreo?%-) Jeżeli nie to nawet sobie nią głowy nie zawracam :-D