Wahania wagi w zakresie 1kg to rzecz naturalna. Głównie przez metabolizm wody w organizmie. Raz wypijesz więcej, raz mniej. Ot cała tajemnica. Spróbuj redukować. Jak waga będzie leciała słabo/stagnacja wpadnie, to odcinasz następne 10%. Wzdęcia może powodować wiele czynników. Agresywna, nieodpowiednia obróbka termiczna (szybkie smażenie), warzywa [...]
j\w ograniczaj smażenie na oleju tym bardziej w panierce jesli juz odpuść paniere i smaż normalne wtedy mniej wsiąknie a smak pozostanie praktycznie taki sam. aha i wazymy przed obrobką termiczną bo z miesa wyparuje woda ale b\w\t pozostaną bez zmian. Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:20:46 Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu [...]
Trzeba użyć wyobrazni :) eksperymentowac w kuchni :) azzz sie chce Tobie cos ugotowac . Serio :) Mieszasz, lączysz . Masz mase posilków na sfd w dziale kuchnia np. Owsianki,omlety,ciasta fit ciasteczka puddingi shake noo masa tego ,kasze makarony i wiele innych .nawet te miksy gotowych warzyw mrozonych w domu zrobisz sam np marchewka papryka [...]
Schab taniej wychodzi niz piersi^^.. takze jak bede robil zakupy to kupie sobie. Moze masz jakies pomysly na przygotowanie kurczaka oprocz gotowania? bo juz mam dosc gotowania tego xd.. smazenie takie normalne nie wchodzi w gre bo to podobniez nie zdrowe
Z podwieszonego tematu "Khaine" wysżło mi tak: Twoja Podstawowa Przemiana Materii: 2427.1 kcal/doba Zmiejszyć o 500 kalorii tą wartość czy pozostać przy niej? Czy węglowodanów nie zadurzo ja chciałbym zjechać praktycznie z Tłuszczami i węglami do wartości bliskiej 0 ... Wątróbę a jak ją przyrządzać bo smażenie chyba odpada...
Twoja Podstawowa Przemiana Materii: 2427.1 kcal/doba a z czynnosciam i które wykonujesz Zmiejszyć o 500 kalorii tą wartość czy pozostać przy niej?możesz pozostac sodze zebedzie dobra Czy węglowodanów nie zadurzo ja chciałbym zjechać praktycznie z Tłuszczami i węglami do wartości bliskiej 0 ... to masa mięśniowa ci poleci zostaw przynajmiej 1g [...]
Wartość dla gotowego produktu może być różna. Np może być podana pierś z kurczaka smażona z wliczoną jakąś ilością tłuszczu użytego do usmażenia. Smażenie może być dłuższe lub krótsze, więc ilość wody w produkcie może być inna. Przed obróbką jest zdecydowanie wygodniej.
Bialko w czasie obrobki termicznej nie (smazenie gotowanie) nie ulega zniszczeniu, no chyba, ze spalisz na wegiel . Ulega denaturacji, czyli zniszczeniu ulega struktura 4 i 3 rzedowa bialka, pierwszorzedowa (pojedyncze, liniowe lancuchy aminokwasowe pozostaja nienaruszone). Mniejsza waga po obrobce termicznej wynika z utraty wody, dlatego np. 100g [...]
kolejne moje pytanie odnośnie obróbki produktów. w jakim stopniu obróbka cieplna (pieczenie, smażenie, gotowanie) wpływa na kaloryczność produktu? Czy do bilansu lepiej dodawać produkty "surowe" czy już po obróbce?
A kto Ci powiedział że placki ziemniaczane to śmieci? W ogóle co uważasz za 100% zdrowe jedzenie, kurczaka, ryż, brokuł? A reszta do kosza? Poczytaj dziennik Szmexego u nas na forum i zainteresuj się IIFYM. Cukier cukrowi nie równy, w mleku masz laktozę, biały cukier jest rafinowany, to tak jakbyś powiedział że Snickers i olej lniany to to samo, [...]
Do smażenia daj smalec, ew. masło. Najlepiej postaraj się całkowicie wyeliminować smażenie na rzecz gotowania na parze, pieczenia czy grillowania. Oliwa z oliwek do polewania na warzywa czy ryż jest jak najbardziej okej.
smażenie smalec ew olej rzepakowy rafinowany reszta do polewania i niekt nie siedzi 24 na forum i nie ma na to wyłaćzności weź to pod uwagę jeśli następnym razem dasz głupią uwagę pod
Powinieneś jak najszybciej skonsultować się z kardiologiem. Kolejki są długie w miedzy czasie zrób morfologie oraz zbadaj wątrobę. Postaraj się o lepszą dietę i trochę ruchu. Na początku może być ciężko jednak gdy zaczniesz dostarczać odpowiednią ilość minerałów i witamin z pożywienia powinieneś czuć się coraz lepiej. Polecam dużą ilość surowych [...]
Smażenie na oliwie jest szkodliwe bo wydzielaja sie wowczas substancje toksyczne. Jesli chcesz smazyc to na normlanym oleju. Oczywiscie oliwke tez lykaj w ciagu dnia (tylko nie w posilkach okolotreningowych).
BanH obojetnie czy smazy na oleju, czy oliwie, to tworzą sie tłuszcze trans i wolne rodniki.. smażenie imo powinieneś wykluczyc w ogole z diety i stosować w razie znudzenia/monotonii i w pełnowartościowych posiłkach które da sie wylacznie usmazyc.. ogolnie nalezy unikac smazenia.
dziekuje o to mi szło. Sam staram sie trzymać wlasnie zblizonego do 1:1:1 a stosunek o-3 do o-6 do o-9 ? proporcja omega-3 do 6 powinna wynosić 2:1 albo 3:1, a reguły bywa nawet 40:1 Omega- 9 to jednonienasycone /SFD/Images/2016/2/22/8ffc8bfb477d464f982ecaf3f44be047.jpg podłączę się z moim pytaniem typu NOOB: Czy lepiej dla zdrowia i diety [...]
Nie znam dokladnej zasady dzialania, prawdopodobnie mamy tu do czynienia ze wzbudzaniem czasteczek produktu do drgan, im wieksze drgania tym wiecej ciepla sie wytwarza i mamy odgrzany produkt. Zaleta mikrofali jest ze przenika przez praktycznie wszystko - z wyjatkiem metali. Napewno zachodzi tam proces denaturacji bialka no ale taki proces [...]