SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

SMAŻENIE

  • Redukcja, pomoc i pytania

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wahania wagi w zakresie 1kg to rzecz naturalna. Głównie przez metabolizm wody w organizmie. Raz wypijesz więcej, raz mniej. Ot cała tajemnica. Spróbuj redukować. Jak waga będzie leciała słabo/stagnacja wpadnie, to odcinasz następne 10%. Wzdęcia może powodować wiele czynników. Agresywna, nieodpowiednia obróbka termiczna (szybkie smażenie), warzywa [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 1311 Data: 2016-09-09 19:58:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ważenie mięsa przed czy po smażeniu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    j\w ograniczaj smażenie na oleju tym bardziej w panierce jesli juz odpuść paniere i smaż normalne wtedy mniej wsiąknie a smak pozostanie praktycznie taki sam. aha i wazymy przed obrobką termiczną bo z miesa wyparuje woda ale b\w\t pozostaną bez zmian. Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:20:46 Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 5616 Data: 2012-01-30 17:18:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ważenie mięsa przed czy po smażeniu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Na pewno lepsze niz smazenie miesa z panierką w tluszczu.

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 5616 Data: 2012-02-01 17:01:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • To jedzenie ma wogóle jakoś smakować??

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Trzeba użyć wyobrazni :) eksperymentowac w kuchni :) azzz sie chce Tobie cos ugotowac . Serio :) Mieszasz, lączysz . Masz mase posilków na sfd w dziale kuchnia np. Owsianki,omlety,ciasta fit ciasteczka puddingi shake noo masa tego ,kasze makarony i wiele innych .nawet te miksy gotowych warzyw mrozonych w domu zrobisz sam np marchewka papryka [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 3389 Data: 2017-06-04 08:39:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dieta masowa za 300 zl.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Schab taniej wychodzi niz piersi^^.. takze jak bede robil zakupy to kupie sobie. Moze masz jakies pomysly na przygotowanie kurczaka oprocz gotowania? bo juz mam dosc gotowania tego xd.. smazenie takie normalne nie wchodzi w gre bo to podobniez nie zdrowe

    Odpowiedzi: 51 Ilość wyświetleń: 5729 Data: 2010-06-17 22:56:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pomocy :(

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Z podwieszonego tematu "Khaine" wysżło mi tak: Twoja Podstawowa Przemiana Materii: 2427.1 kcal/doba Zmiejszyć o 500 kalorii tą wartość czy pozostać przy niej? Czy węglowodanów nie zadurzo ja chciałbym zjechać praktycznie z Tłuszczami i węglami do wartości bliskiej 0 ... Wątróbę a jak ją przyrządzać bo smażenie chyba odpada...

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 890 Data: 2004-05-04 18:42:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pomocy :(

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Twoja Podstawowa Przemiana Materii: 2427.1 kcal/doba a z czynnosciam i które wykonujesz Zmiejszyć o 500 kalorii tą wartość czy pozostać przy niej?możesz pozostac sodze zebedzie dobra Czy węglowodanów nie zadurzo ja chciałbym zjechać praktycznie z Tłuszczami i węglami do wartości bliskiej 0 ... to masa mięśniowa ci poleci zostaw przynajmiej 1g [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 890 Data: 2004-05-04 18:57:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak jest z produktami surowymi i gotowanymi

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wartość dla gotowego produktu może być różna. Np może być podana pierś z kurczaka smażona z wliczoną jakąś ilością tłuszczu użytego do usmażenia. Smażenie może być dłuższe lub krótsze, więc ilość wody w produkcie może być inna. Przed obróbką jest zdecydowanie wygodniej.

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 879 Data: 2015-08-30 17:07:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak to jest z ważeniem?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Bialko w czasie obrobki termicznej nie (smazenie gotowanie) nie ulega zniszczeniu, no chyba, ze spalisz na wegiel . Ulega denaturacji, czyli zniszczeniu ulega struktura 4 i 3 rzedowa bialka, pierwszorzedowa (pojedyncze, liniowe lancuchy aminokwasowe pozostaja nienaruszone). Mniejsza waga po obrobce termicznej wynika z utraty wody, dlatego np. 100g [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 3564 Data: 2007-09-28 09:16:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta LOW CARB do oceny i poprawki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    kolejne moje pytanie odnośnie obróbki produktów. w jakim stopniu obróbka cieplna (pieczenie, smażenie, gotowanie) wpływa na kaloryczność produktu? Czy do bilansu lepiej dodawać produkty "surowe" czy już po obróbce?

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 1792 Data: 2014-12-09 13:31:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wpływ jedzenia i obróbki

    Post
    Kuchnia SFD

    A kto Ci powiedział że placki ziemniaczane to śmieci? W ogóle co uważasz za 100% zdrowe jedzenie, kurczaka, ryż, brokuł? A reszta do kosza? Poczytaj dziennik Szmexego u nas na forum i zainteresuj się IIFYM. Cukier cukrowi nie równy, w mleku masz laktozę, biały cukier jest rafinowany, to tak jakbyś powiedział że Snickers i olej lniany to to samo, [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1036 Data: 2016-02-11 17:08:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jakie oleje do potraw a jakie do smażenia?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Do smażenia daj smalec, ew. masło. Najlepiej postaraj się całkowicie wyeliminować smażenie na rzecz gotowania na parze, pieczenia czy grillowania. Oliwa z oliwek do polewania na warzywa czy ryż jest jak najbardziej okej.

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 4294 Data: 2012-01-04 19:49:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jakie oleje do potraw a jakie do smażenia?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    smażenie smalec ew olej rzepakowy rafinowany reszta do polewania i niekt nie siedzi 24 na forum i nie ma na to wyłaćzności weź to pod uwagę jeśli następnym razem dasz głupią uwagę pod

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 4294 Data: 2012-01-04 21:06:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jakie oleje do potraw a jakie do smażenia?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Oczywiscie mozna tak robic ale to bedzie duszenie a nie smazenie.

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 4294 Data: 2012-01-06 14:03:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Problem z sercem

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Powinieneś jak najszybciej skonsultować się z kardiologiem. Kolejki są długie w miedzy czasie zrób morfologie oraz zbadaj wątrobę. Postaraj się o lepszą dietę i trochę ruchu. Na początku może być ciężko jednak gdy zaczniesz dostarczać odpowiednią ilość minerałów i witamin z pożywienia powinieneś czuć się coraz lepiej. Polecam dużą ilość surowych [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 2924 Data: 2009-11-22 10:28:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dietka do oceny/poprawy + pytanko

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Smażenie na oliwie jest szkodliwe bo wydzielaja sie wowczas substancje toksyczne. Jesli chcesz smazyc to na normlanym oleju. Oczywiscie oliwke tez lykaj w ciagu dnia (tylko nie w posilkach okolotreningowych).

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1003 Data: 2009-01-05 20:20:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dietka do oceny/poprawy + pytanko

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    BanH obojetnie czy smazy na oleju, czy oliwie, to tworzą sie tłuszcze trans i wolne rodniki.. smażenie imo powinieneś wykluczyc w ogole z diety i stosować w razie znudzenia/monotonii i w pełnowartościowych posiłkach które da sie wylacznie usmazyc.. ogolnie nalezy unikac smazenia.

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1003 Data: 2009-01-05 23:34:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DIETA DO OCENY / POPRAWKI

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Panierke i smażenie na głebokim tłuszczu powinno się unikać. Lepiej piec, gotować lub dusić.

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 1212 Data: 2015-01-02 17:12:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tłuszcze do smażenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    dziekuje o to mi szło. Sam staram sie trzymać wlasnie zblizonego do 1:1:1 a stosunek o-3 do o-6 do o-9 ? proporcja omega-3 do 6 powinna wynosić 2:1 albo 3:1, a reguły bywa nawet 40:1 Omega- 9 to jednonienasycone /SFD/Images/2016/2/22/8ffc8bfb477d464f982ecaf3f44be047.jpg podłączę się z moim pytaniem typu NOOB: Czy lepiej dla zdrowia i diety [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 3185 Data: 2016-02-22 09:38:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko a mikrofalówka ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Nie znam dokladnej zasady dzialania, prawdopodobnie mamy tu do czynienia ze wzbudzaniem czasteczek produktu do drgan, im wieksze drgania tym wiecej ciepla sie wytwarza i mamy odgrzany produkt. Zaleta mikrofali jest ze przenika przez praktycznie wszystko - z wyjatkiem metali. Napewno zachodzi tam proces denaturacji bialka no ale taki proces [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 9273 Data: 2003-12-26 10:17:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)