ZAkladasz 2 ze tak powiem bezsensowny temat..... Nie mzoesz uzyc wyszukiwarki?Poszukac troche na forum? MOje zdanie w tym temacie: Golabki hmm...Nie barzdzo. dlaczego? -Smazenie -zeby byly dobre golabki przydal by sie jakis sosik -Kiespsiutkiej jakosci mieso.(mowa tu o mielonym) -I przed treningiem odpada(tluszce)
Nadciśnienie to duży problem ale wiem sporo na ten temat wiec może coś co napisze to Ci się przyda. Pierwsza zasad to taka że dwie szklanki soku pomarańczowego dziennie obniżają ciśnienie o 10 pkt...albo lepiej przedstawie taki krotki opis dnia dla ciebie (ćwiczysz wkoncu na siłowni):np. godzina 700 śniadanie wypij sok pomaranczowy cisnienie [...]
Hmm taka ilość tłuszczów to mi w głowie została po low carbie jak coś mogę zmienić ofc, a białka hmm masy mięśniowej nie buduje, więc myślałem, że aż tak dużo nie potrzebuje. Warzywa i owoce oczywiście będę umieszczał w rozpiskach. Co do oleju chodzi głównie o smażenie schabu :)
Ogólnie che ograniczyć smażenie /pieczenie/duszenie potraw do minimum głównie wszystko co na parze. Jestem dość zdeterminowany do zastosowania diety przez dłuższy okres czasu Wiem ze sama dieta to nie wszystko ale zawsze coś :) za 2 miesiące wracam do Polski i tam wezmę się na całego (siłownia/aeroby/tenis/rower)
Nie znam dokladnej zasady dzialania, prawdopodobnie mamy tu do czynienia ze wzbudzaniem czasteczek produktu do drgan, im wieksze drgania tym wiecej ciepla sie wytwarza i mamy odgrzany produkt. Zaleta mikrofali jest ze przenika przez praktycznie wszystko - z wyjatkiem metali. Napewno zachodzi tam proces denaturacji bialka no ale taki proces [...]
dziekuje o to mi szło. Sam staram sie trzymać wlasnie zblizonego do 1:1:1 a stosunek o-3 do o-6 do o-9 ? proporcja omega-3 do 6 powinna wynosić 2:1 albo 3:1, a reguły bywa nawet 40:1 Omega- 9 to jednonienasycone /SFD/Images/2016/2/22/8ffc8bfb477d464f982ecaf3f44be047.jpg podłączę się z moim pytaniem typu NOOB: Czy lepiej dla zdrowia i diety [...]
Smażenie na oliwie jest szkodliwe bo wydzielaja sie wowczas substancje toksyczne. Jesli chcesz smazyc to na normlanym oleju. Oczywiscie oliwke tez lykaj w ciagu dnia (tylko nie w posilkach okolotreningowych).
BanH obojetnie czy smazy na oleju, czy oliwie, to tworzą sie tłuszcze trans i wolne rodniki.. smażenie imo powinieneś wykluczyc w ogole z diety i stosować w razie znudzenia/monotonii i w pełnowartościowych posiłkach które da sie wylacznie usmazyc.. ogolnie nalezy unikac smazenia.
Powinieneś jak najszybciej skonsultować się z kardiologiem. Kolejki są długie w miedzy czasie zrób morfologie oraz zbadaj wątrobę. Postaraj się o lepszą dietę i trochę ruchu. Na początku może być ciężko jednak gdy zaczniesz dostarczać odpowiednią ilość minerałów i witamin z pożywienia powinieneś czuć się coraz lepiej. Polecam dużą ilość surowych [...]
Do smażenia daj smalec, ew. masło. Najlepiej postaraj się całkowicie wyeliminować smażenie na rzecz gotowania na parze, pieczenia czy grillowania. Oliwa z oliwek do polewania na warzywa czy ryż jest jak najbardziej okej.
smażenie smalec ew olej rzepakowy rafinowany reszta do polewania i niekt nie siedzi 24 na forum i nie ma na to wyłaćzności weź to pod uwagę jeśli następnym razem dasz głupią uwagę pod
A kto Ci powiedział że placki ziemniaczane to śmieci? W ogóle co uważasz za 100% zdrowe jedzenie, kurczaka, ryż, brokuł? A reszta do kosza? Poczytaj dziennik Szmexego u nas na forum i zainteresuj się IIFYM. Cukier cukrowi nie równy, w mleku masz laktozę, biały cukier jest rafinowany, to tak jakbyś powiedział że Snickers i olej lniany to to samo, [...]
kolejne moje pytanie odnośnie obróbki produktów. w jakim stopniu obróbka cieplna (pieczenie, smażenie, gotowanie) wpływa na kaloryczność produktu? Czy do bilansu lepiej dodawać produkty "surowe" czy już po obróbce?
Bialko w czasie obrobki termicznej nie (smazenie gotowanie) nie ulega zniszczeniu, no chyba, ze spalisz na wegiel . Ulega denaturacji, czyli zniszczeniu ulega struktura 4 i 3 rzedowa bialka, pierwszorzedowa (pojedyncze, liniowe lancuchy aminokwasowe pozostaja nienaruszone). Mniejsza waga po obrobce termicznej wynika z utraty wody, dlatego np. 100g [...]
Wartość dla gotowego produktu może być różna. Np może być podana pierś z kurczaka smażona z wliczoną jakąś ilością tłuszczu użytego do usmażenia. Smażenie może być dłuższe lub krótsze, więc ilość wody w produkcie może być inna. Przed obróbką jest zdecydowanie wygodniej.
Z podwieszonego tematu "Khaine" wysżło mi tak: Twoja Podstawowa Przemiana Materii: 2427.1 kcal/doba Zmiejszyć o 500 kalorii tą wartość czy pozostać przy niej? Czy węglowodanów nie zadurzo ja chciałbym zjechać praktycznie z Tłuszczami i węglami do wartości bliskiej 0 ... Wątróbę a jak ją przyrządzać bo smażenie chyba odpada...
Twoja Podstawowa Przemiana Materii: 2427.1 kcal/doba a z czynnosciam i które wykonujesz Zmiejszyć o 500 kalorii tą wartość czy pozostać przy niej?możesz pozostac sodze zebedzie dobra Czy węglowodanów nie zadurzo ja chciałbym zjechać praktycznie z Tłuszczami i węglami do wartości bliskiej 0 ... to masa mięśniowa ci poleci zostaw przynajmiej 1g [...]
Schab taniej wychodzi niz piersi^^.. takze jak bede robil zakupy to kupie sobie. Moze masz jakies pomysly na przygotowanie kurczaka oprocz gotowania? bo juz mam dosc gotowania tego xd.. smazenie takie normalne nie wchodzi w gre bo to podobniez nie zdrowe