Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
To kup tran i łykaj w dni, w których nie występują przynajmniej dwa elementy z wspomnianej wcześniej przeze mnie żywności. Pewnie też się narażę wielu osobom, ale odradzam smażenie na oliwie. Szkoda marnować jej potencjał obróbką termiczną, do smażenia używaj oleju rzepakowego, smalcu albo masła klarowanego. Oliwę dodawaj sobie np. do ryżu, wtedy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
nie korzystaj z mikrofalówki, tak mi się wydaje ;P Najgorsza z możliwych obróbek ;p zdecydowanie gorsze jest smażenie na głębokim tłuszczu :P mikrofala jest ok, bardzo przydatna rzecz :)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ja piszę tak jak jest i jak jest to potwierdzone - nie przez pryzmat indywidualny. 1. Gotowanie/duszenie 2. Pieczenie/grillowanie 3. Smaźenie Kwestia indywidualnego wyboru jest dla każdego z osobna - w końcu każdy ma swój rozum ;-) Osobiście też dość mocno lubię smażone więc jeśli sobie na nie pozwalam to zdecydowanie na smalcu i na nim polecam [...]
Moje dotychczasowe błędy: - kupowanie w smażalni gotowych ryb - smażenie na patelni częste - zbyt dużo jedzenia na jeden posiłek (np. 200g ryżu + jajecznica z 4 jaj + nasiona słonecznika + oliwa + warzywa); tym samym posiłek trwający 2 - 3h - jedzenie masła, jasnego pieczywa, słodzenie herbat itp. - posiłki spożywane w domu; w szkole głodówka - za [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Tez o tym myślałem lecz niezbyt mi sie uśmiecha kupno patelni oliwy i smażenie . A po za tym tyle osób i jedna kuchnia . Więc nawet mogę nie mieć dostępu do niej . A taki ser w miskę dodać słodzika i zalać troszke wodą i da rade
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Tez o tym myślałem lecz niezbyt mi sie uśmiecha kupno patelni oliwy i smażenie . A po za tym tyle osób i jedna kuchnia . Więc nawet mogę nie mieć dostępu do niej . A taki ser w miskę dodać słodzika i zalać troszke wodą i da rade tez kiedyś mieszkałem w akademiku, też była jedna kuchnia - był to okres najlepszej diety w moim zyciu, ponieważ nie [...]
tak kujawski czy inny rzepak zwykły, np z biedry. Ja natomiast używam do smażenia wszystkiego tłuszczu zwierzęcego (smalec wieprzowy) uważam, że taki tłuszcz był od zawsze w diecie człowieka (mięso) i taki powinno się używać, a już szczególnie do smażenia mięs. Wyciskanie ze zbóż oleju nie jest "naturalne" dla człowieka i to niepotrzebne [...]
Myślę, że jedząc tłuszcz zwierzęcy jesz tak jak jedli ludzie zanim zaczął się mniej lub bardziej rozwinięty przemysł spożywczy (i zanim powstało wiele zbędnych i negatywnych nawyków - używanie mleka i jego produktów, używanie zboża, używanie produktów skrobiowych itd), jesz to samo co jest w mięsie, jedząc olej jesz dodatkowy, zbędny składnik, [...]
gin, ja czekam na radosne zakwasy i pewnie beda za jakies 3 tyg, poki co brak mozliwosci podniesienia patelni nie nastraja mnie pozytywnie ani dobrze diecie nie wrozy ;] I bardzo dobrze, po co Ci smażenie od razu #-P
ryz + gotowany kurczak to odrzuca mnie, smazenie na sprayu + ryz surowka srednie, hoj wie jak to przyrzadzac jest troche tych przepisow w kuchni sfd ale jakos nie chce mi sie, twarog sam jak chce zjesc na noc to tez odrzuca, popitka woda ratuje sprawe