...
Napisał(a)
no pewnie o jednym smaku by sie przejadlo a tak to 13 wersji smakowych mozesz zrobic
...
Napisał(a)
mogłoby być o smaku Bekonu ahha
...
Napisał(a)
Ja żadnego tracenia nie zauważyłem, najadłem się plackiem Bonie też były
Na takim Lightowym Ogniu co robiłem, nic na to nie wpłyneło.
Chyba że ktoś w ogień to wrzuci albo zawinie w sreberko to na bank sie coś stanie.
Na takim Lightowym Ogniu co robiłem, nic na to nie wpłyneło.
Chyba że ktoś w ogień to wrzuci albo zawinie w sreberko to na bank sie coś stanie.
...
Napisał(a)
Nitro przesadzasz ciut - takie moje zdanie. Znaczy że co? że w czasie cieplenej obróbki białko wyparowuje???? Czy nie martisz się tak samo o pierś kurczaka, którą grillujesz? Procesy denaturacji białka w wyniku cieplenj obróbki dotyczą każdego rodzaju białka. To może zaczniemy jeść surowe mięso i jaja? to będzie gwarant nieskażonej struktury białka?
Owszem stosowanie zbyt wysokich temperatur czyni białko mniej przyswajalnym, ale to nie znaczy że jest ono w ogóle nie przyswajane. Wystarczy przestrzegać w miarę niskich temperatur i tyle.
Też robie omlety białkowe z dodtakiem NItroprogenu i jest oki.
MOja rada: nie na pełnj parze ogień, ale bardzo mały. jak coś smażycie, to w celu obniżenia temperatury smażenia warto podlać potrawę na patelni zimną wodą.
Owszem stosowanie zbyt wysokich temperatur czyni białko mniej przyswajalnym, ale to nie znaczy że jest ono w ogóle nie przyswajane. Wystarczy przestrzegać w miarę niskich temperatur i tyle.
Też robie omlety białkowe z dodtakiem NItroprogenu i jest oki.
MOja rada: nie na pełnj parze ogień, ale bardzo mały. jak coś smażycie, to w celu obniżenia temperatury smażenia warto podlać potrawę na patelni zimną wodą.
...
Napisał(a)
Zgadzam się z Kasią...kiedyś gdzieś wyczytałem że podczas obróbki cieplnej odżywki białkowe tracą zaledwie "do" 10% wartości jeżeli są przestrzegane te rzeczy o których napisałaś,czyli nie smażyć za długo i na małym ogniu.
...
Napisał(a)
Następne są NALEŚNIKI - KASIA trzymaj za mnie kciuki i resztę palców , Ide na kucharza HA.
...
Napisał(a)
Specjalnie duże, odczuwalne zmiany nie zajdą, najważniejsza to delikatnie uszkodzona struktura frakcji białek, wydłużenie czasu trawienia.
Poprzedni temat
Ocena Diety/Treningu
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- ...
- 123
Następny temat
TREC NUTRITION na Pucharze Strongman w Śremiu
Polecane artykuły