Czterdziestek - do niedawna od kilku lat stosowałem Flexible Dieting bez stałego schematu i korzystałem z apek na telefon, głównie Potreningu, ale też Fitatu i MyFitnesspal. Od kilku miesięcy jem wg stałych schematów w dzień treningowy/nietreningowy, sporadycznie odpalam apkę i czasem jem coś innego pod wyznaczone makro.
Dieta na redukcji wygląda obecnie:
DT
1. Kleik z mąki ryżowej, jabłko, pestki dyni, WPC
2. Pierś z kurczaka, kasza jaglana/makaron, oliwa, warzywa
3. Pierś z kurczaka, kasza jaglana/makaron, oliwa, warzywa
Na treningu EAA
4. Kasza manna, WPC, mleko bez laktozy, banan, płatki śniadaniowe
5. Tosty pszenne z chudą wędliną i mozzarellą 8%, warzywa
DNT
1. Naleśniki: Jaja, białka jaj, twaróg chudy, mąka(jaglana, ryżowa, pszenna)
2. Filet z ud kurczaka, ziemniaki, warzywa, oliwa
3. Filet z ud kurczaka, ziemniaki, warzywa, oliwa
4. Płatki owsiane/jaglane, kakao, masło orzechowe, WPC, skyr
Gramatury nie podaję, bo średnio co 2 tygodnie coś zmieniam.