""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Składniki:
- 2 jaja
- 50g jogurtu
- 10g wheya SFD o smaku słony karmel
- 10g zmielonych migdałów
- 5g błonnika babka jajowata
- słodzidło do smaku
- odrobina proszku do pieczenia lub sody
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie pozostałe składniki łączymy i dokładnie miksujemy. Można odstawić na parę minut, wtedy błonnik lepiej napęcznieje. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy aż dokładnie połączą się z masą. Można zostawić masę na
Patelnię skrapiamy olejem kokosowym lub tylko przecieramy natłuszczonym papierem - wedle uznania. Smażymy na wolnym ogniu, pod przykryciem.
U mnie polewa z 10g wheya i 10g tahini + odrobina wody.
Makro:
267,8 kcal
B:24,8 g W:3,8 g T:17,0 g
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
w ogóle mają ciekawe makro
Energy kcal 585
Fat (g) 48.5
of which saturates (g) 11.6
Carbohydrates (g) 6.8
of which sugars (g) 2.3
Fibre (g) 9
Protein (g) 34.1
Salt (g) 0.01
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 05/06/2017 14:18:18
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
GermanottaMasz najlepszy kubek na świecie.
A no. Mój ulubiony
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
jak by się ktos jeszcze zastanawiał jak zrobić steka
1. Mięso wyjąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem.
2. Rozgrzać patelnię grillową do maxymalnej temperatury (można lekko natłuscić)
3. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron.
4. Aby uzyskać steka sredniowysmażonego smażyć z obu stron:
- dla steka ok 2cm grubosci (230g wagi) do 4min z jednej strony
- dla steka ok 1cm grubosci (230g wagi) ok 2min z jednej strony
5. Zdjąć z patelni i dać mięsu odpocząć przez kilka minut.
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Grillowany stek wołowy z rozmarynem i czosnkiem (u mnie sirloin)
1. Mięso wyjąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem.
2. Rozgrzać patelnię grillową do maxymalnej temperatury (można lekko natłuscić)
3. Przygotować 3 gałązki swieżego rozmarynu (suszony też będzie ok)
4. Przygotować 5 ząbków czosnku, rozgniesć końcówką noża, nie trzeba zdejmować łupinki
5. Czosnek i rozmaryn wrzucić na patelnię.
6. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron.
7. Aby uzyskać steka sredniowysmażonego smażyć z obu stron:
- dla steka ok 2cm grubosci (230g wagi) do 4min z jednej strony
- dla steka ok 1cm grubosci (230g wagi) ok 2min z jednej strony
8. Pod koniec smażenia położyć na steka kawałek masła.
9. Zdjąć z patelni i dać mięsu odpocząć przez kilka minut.
10. Polać tłuszczem z patelni.
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- ...
- 159