SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] MissInvincible w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 239998

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Zagadka - jakie to pestki ?

1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Omlet białkowo - tłuszczowy

Składniki:

- 2 jaja
- 50g jogurtu
- 10g wheya SFD o smaku słony karmel
- 10g zmielonych migdałów
- 5g błonnika babka jajowata
- słodzidło do smaku
- odrobina proszku do pieczenia lub sody

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie pozostałe składniki łączymy i dokładnie miksujemy. Można odstawić na parę minut, wtedy błonnik lepiej napęcznieje. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy aż dokładnie połączą się z masą. Można zostawić masę na
Patelnię skrapiamy olejem kokosowym lub tylko przecieramy natłuszczonym papierem - wedle uznania. Smażymy na wolnym ogniu, pod przykryciem.

U mnie polewa z 10g wheya i 10g tahini + odrobina wody.

Makro:
267,8 kcal
B:24,8 g W:3,8 g T:17,0 g





""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Nie mam pojęcia co to za pestki , zdradź tajemnicę

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
z arbuza nowy wynalazek, były na wyprzedaży to kupiłam; smaczne są

w ogóle mają ciekawe makro

Energy kcal 585
Fat (g) 48.5
of which saturates (g) 11.6
Carbohydrates (g) 6.8
of which sugars (g) 2.3
Fibre (g) 9
Protein (g) 34.1
Salt (g) 0.01





Zmieniony przez - missInvincible w dniu 05/06/2017 14:18:18
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 45 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 37641
Masz najlepszy kubek na świecie.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Germanotta
Masz najlepszy kubek na świecie.


A no. Mój ulubiony

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
No nie zgadłabym

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Kalmary nadziewane szpinakiem, chorizo, pomidorami suszonymi i pestkami arbuza

2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Grillowany stek wołowy (u mnie sirloin)

jak by się ktos jeszcze zastanawiał jak zrobić steka

1. Mięso wyjąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem.
2. Rozgrzać patelnię grillową do maxymalnej temperatury (można lekko natłuscić)
3. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron.
4. Aby uzyskać steka sredniowysmażonego smażyć z obu stron:
- dla steka ok 2cm grubosci (230g wagi) do 4min z jednej strony
- dla steka ok 1cm grubosci (230g wagi) ok 2min z jednej strony
5. Zdjąć z patelni i dać mięsu odpocząć przez kilka minut.






""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
iiii jeszcze

Grillowany stek wołowy z rozmarynem i czosnkiem (u mnie sirloin)


1. Mięso wyjąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem.
2. Rozgrzać patelnię grillową do maxymalnej temperatury (można lekko natłuscić)
3. Przygotować 3 gałązki swieżego rozmarynu (suszony też będzie ok)
4. Przygotować 5 ząbków czosnku, rozgniesć końcówką noża, nie trzeba zdejmować łupinki
5. Czosnek i rozmaryn wrzucić na patelnię.
6. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron.
7. Aby uzyskać steka sredniowysmażonego smażyć z obu stron:
- dla steka ok 2cm grubosci (230g wagi) do 4min z jednej strony
- dla steka ok 1cm grubosci (230g wagi) ok 2min z jednej strony
8. Pod koniec smażenia położyć na steka kawałek masła.
9. Zdjąć z patelni i dać mięsu odpocząć przez kilka minut.
10. Polać tłuszczem z patelni.

2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki

Następny temat

Jajka ze wsi czy z supermarketu cena-jakość?

WHEY premium