SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] MissInvincible w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 240070

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Placek cukiniowy ze sliwką.


Składniki:

- 90g białek jaj
- 20g wheya
- 40g skrobii kukurydzianej
- 30g mąki kokosowej
- 200g cukini
- 150g sliwek
- słodzidło, jesli potrzeba

Wykonanie:

Cukinię zetrzeć na tarce i odsączyć. Białka zmiksować z mąką, skrobią i wheyem. Dodać startą cukinię i dobrze wymieszać. Masę wlać do foremki. Na wierzch ułożyć sliwki. Piec ok 45min w +/- 165 stopniach.


Wartosci dla całosci:

512,4 kcal
B:35,5 g
W:77,8 g
T:6,5 g





Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-10-10 17:11:50
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Placek kokosowy ze sliwkami, nie pamiętam proporcji




3

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Miss, jakiej maki kokosowej używasz ? Odtłuszczonej czy nie ? Czym można zastąpić pastę kokosową , np w przepisie na brownie z dynią ? Zmielone wiórki mają inne makro jesli chodzi o węgle, ale może byłyby OK, aby zcowac konsystencje tego ciasta ?
Szkoda mi wyrzucać żółtka, więc cciałam zapytać, czy używałaskiedyś całych jaj zamist samych białek do tych przepisów ? Chcialabym spróbować, zmniejszając ogólną ilość tłuszczu w przepisie, np. olk kokosowy, pastę kokosową itp.





Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 2016-10-18 16:18:42

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
alhambra1970
Miss, jakiej maki kokosowej używasz ? Odtłuszczonej czy nie ? Czym można zastąpić pastę kokosową , np w przepisie na brownie z dynią ? Zmielone wiórki mają inne makro jesli chodzi o węgle, ale może byłyby OK, aby zcowac konsystencje tego ciasta ?
Szkoda mi wyrzucać żółtka, więc cciałam zapytać, czy używałaskiedyś całych jaj zamist samych białek do tych przepisów ? Chcialabym spróbować, zmniejszając ogólną ilość tłuszczu w przepisie, np. olk kokosowy, pastę kokosową itp.




Odtłuszczonej, moja ma 58g węgli i 14g tłuszczu. Pasta kokosowa, którą mam ja, ma 21g węgli i 68g tłuszczu. Myslę, że zmielone wiórki kokosowe dałyby radę, zawsze możesz i masła orzechowego użyć.

Smiało używaj całych jaj, ja raz używam całych, raz białek, jak mam ochotę zaoszczędzić na tłuszczu.

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Placek z batatami by MissInvincible







Składniki:

- 2 jaja
- 30g wheya nougat
- 100g kaszy jaglanej
- 250g batata
- cynamon
- śliwki


Przygotowanie:

1. Kaszę ugotować, batata ugotować. Wystudzić.
2. Wszystkie składniki zmiksować, wlać do formy, wyłożyć sliwki na wierzch i piec ok 40min w 165stopniach.


Wartości:

B: 53,3
T: 13,9
W: 121,1
Kcal
: 829











Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-10-20 19:21:32
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Jajecznica z chorizo

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Sałatka z wędzoną makrelą i oliwkami

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Wątróbka z cebulką i chorizo

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki

Następny temat

Jajka ze wsi czy z supermarketu cena-jakość?

WHEY premium