SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Optymalni na bombie

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 432588

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
KruQ
Nie wiem czy w tej sytuacji nie należy brać poprawki na to, że masa tłuszczu się wytopiła z mięsa, więc czy to faktycznie było 4,5kcal czy ze 2.5 to nie wiadomo.

Ja na jeden z posiłków mam 300g łopatki albo szynki wieprzowej, smażonej na smalcu a do tego kapustę kiszoną ze 150g smalcu i ledwo to zjadam.


Tluszcz jak mi sie wytopi to po skonczeniu smazenia/pieczenia wylewam go spowrotem na mieso,
300g miesa to ja mam na 2 dni
1

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 1166 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 11411
Milczex

"Jeżeli w naczyniach krwionośnych długo krąży zbyt dużo takiego niezagospodarowanego cholesterolu LDL, zaczyna on odkładać się w ich ścianach Dotyczy to również tętnic wieńcowych doprowadzających krew do serca. W miarę upływu lat te cholesterolowe złogi wapnieją, twardnieją, tworząc tzw. blaszki miażdżycowe. W rezultacie tętnice stają się mało elastyczne, zwężają się. A jeśli są zbyt wąskie, a ich ściany nie dość elastyczne, do mięśnia sercowego dopływa za mało krwi i tlenu, co zakłóca to jego pracę. Taki niedobór krwi po jakimś czasie bardzo często prowadzi do niedokrwienia mięśnia sercowego, czyli do choroby wieńcowej.
Co gorsza, blaszki miażdżycowe mają tendencję do pękania. Tworzące się wówczas skrzepy mogą całkowicie zablokować dopływ krwi do jakiegoś obszaru serca lub mózgu. To właśnie tworzenie się takich skrzepów jest najczęstszą bezpośrednią przyczyną zawałów oraz udarów."
to mówi nauka.
cyt, za http://pamietajosercu.pl/profilaktyka/biblioteka_zdrowego_serca/cholesterol_nie_jest_zly_2.html

w każdym też opisie środków saa praktycznie są informację, że podnoszą zły LDL np. winstrol i żeby uważać na dietę.

zgadzam się z Tobą w kwestii opuchlizny itp, bo lubię low carby itp.
ale mam wtedy mniej energii tak mi się wydaje.
ale sylwetka lepsza. ja nie mam kulturystycznej sylwetki, ale diety nawet taką są w stanie szybko zmienić na lepsze i gorsze.
u mnie widać po twarzy diety.

a moja rada była po to byś uważał,
cholesterol ldl to zabójca, a w Polsce mamy największą umieralność na zawały serca w Europie.
Nawet za Rumunią.

sam cholesterol nie jest zły, ale nadmiar już tak.

każdy z nas jest inny...
dlatego każdy powinien być traktowany indywidualnie...
w dopingu najważniejsza jest profilaktyka, by doping dawał to po co został stworzony, czyli radość, a nie szybszą śmierć

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
LDL to nie jest cholesterol, sorry ziomus musisz sie baaaardzo duzo doksztalcic w tym temacie

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 1166 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 11411
Miczelx - zapytaj kardiologa czy nie mam racji i zerknij jak nazywa sie LDL od lat w medycynie i gdziekolwiek.
Myślę, że słowo potoczne - używane także przez Mojego Kardiologa jest całkiem słusznym określaniem i gdzie nie spojrzysz to się pokrywa wiedzą akurat z moją,
nawet medyczne opracowania nie podlegają dyskusji.
to jakby się kłócił, że meta to meta, a żaden steryd.

Zły cholesterol” to potoczne określenie na cholesterol LDL, czyli lipoproteiny o niskiej gęstości (ang. ang. low density lipoproteins). Zadaniem lipoprotein LDL jest transportowanie cholesterolu z wątroby do komórek ciała (w przeciwieństwie do lipoprotein HDL), tam gdzie jest potrzebny, bo bierze udział w ważnych procesach.
1

każdy z nas jest inny...
dlatego każdy powinien być traktowany indywidualnie...
w dopingu najważniejsza jest profilaktyka, by doping dawał to po co został stworzony, czyli radość, a nie szybszą śmierć

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
oSKI_TM88
Miczelx - zapytaj kardiologa czy nie mam racji


Nie masz racji, nie musze nikogo pytac,
Szkole medyczna ukonczylem osobiscie
Jestes daleko od prawdy jesli chodzi o wiedze na temat cholesterolu, nie Twoja wina, padles ofiara cholesterolowej mitologii
Temat jest bardzo obszerny, proponuje na dobry poczatek obejzyj sobie chociaz taki mini filmik, zeby zalapac temat,
potem proponuje lekture "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov



oSKI_TM88

nawet medyczne opracowania nie podlegają dyskusji.
to jakby się kłócił, że meta to meta, a żaden steryd.


Medyczne opracowania jak najbardziej podlegaja dyskusji

Co do nazewnicta to nie ma sensu o tym gadac, lipoproteina jak sama nazwa wskazuje nie jest cholesterolem ,a proteina i tyle
potocznie niech tam sobie ludzie mowia jak chca
1

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 1433 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 18719
Oskim zacznij jadac tluste mieso,zagryzaj boczkiem idz zmierzyc swoj cholesterol i wyciagaj wnioski. Ps: przestan czytac przyjaciolki i pania domu.



Zmieniony przez - zapomnijx4 w dniu 2016-02-19 10:57:41

Zmieniony przez - zapomnijx4 w dniu 2016-02-19 10:58:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 26317 Wiek 110 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 135735
Zobacz sobie badania które wrzucił barano na początku tematu


Ja póki co zacząłem, nie wiem tylko co to za takie czerwone cętki miałem na ramionach na treningu, wyglądały jak naczynka krwionośne.

>Trening czyni mistrza<

Zabija nas to co najbardziej kochamy..


SFD Team

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 395 Napisanych postów 9627 Wiek 47 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 133458
miczelx


Tluszcz jak mi sie wytopi to po skonczeniu smazenia/pieczenia wylewam go spowrotem na mieso,

Ale jak się robi na grillu to ciężko coś wlać Chyba, że się robi na tackach ale dla mnie to już nie grill.

miczelx


300g miesa to ja mam na 2 dni

To chyba się coś zmieniło, bo jak pamiętam, to wspominałeś o dwóch porcjach po ok 170g

Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia

ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html

Mój dziennik:

http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
oSKI_TM88 40 lat temu już pewien lekarz obalił te mity teraz poprostu to wychodzi na światło dzienne ;)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
KruQ

To chyba się coś zmieniło, bo jak pamiętam, to wspominałeś o dwóch porcjach po ok 170g

Zgadza sie, jakos mi dnia brakowalo na zjedzenie tej drugiej porcji, a ze zaczalem kupowac opakowania po 500g to zrobilo sie wygodniej jesc po 150g na porcje no i poki co tak zostalo i jest ok

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy to ginekomastia albo lipomastia?

Następny temat

problem z masa

WHEY premium