Szacuny
2
Napisanych postów
3556
Wiek
44 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
25680
A dlaczego to Ci ma zastąpić akurat mięso? Biorąc tak czysto matematycznie to te strączkowe trochę węglowodanów mają i białko, mięso to raczej białko i tłuszcz. No i rzeczywiście tak jak pisze Darth to te ilości są niewielkie. Nie wiem czy szparagową się wpisuje, ale chyba raczej nie zastąpi mięska.
Szacuny
293
Napisanych postów
4340
Wiek
39 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
24892
Bo właśnie siedzę nad jutrzejszą miską, a już nie mogę patrzeć na te wszystkie ryby i kurczaki, chyba zaczynam mieć moment lekkiego zniechęcenia :( Fakt wartości to to ma mało, teraz zerknęłam do dziennika. Idę dalej kombinować. Właśnie zamawiam szynkowar ma któraś z Was takie cudo?
Szacuny
0
Napisanych postów
635
Wiek
33 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
31509
Ale fasolka szparagowa nie zalicza się do strączkowych. Fasola, groch, soczewica, ciecierzyca tak. I one moga zastapić źródło białka w pewnym zakresie. Ale nie szparagowa
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.