W numerze 21 na stronie 103 jest przedstawiona analiza pewnego białka.
Wysnuto wnioski "[...] wynik można rozpatrywać jako następstwo niewłaściwych
warunków przechowywania surowca czy produktu gotowego [...] które mogły się
przyczynić do degradacji białka". chciałem zatem zapytać, jaki jest sens
wypowiedzi o degradacji białka, skoro bada się PRZETERMINOWANY produkt? Na
raporcie z analiz podana jest data ważności białka 2012-07-15 natomiast data
analiz 05-20.08.2012. Jest to logiczne, że produkt po terminie przydatności
do spożycia traci część swoich właściwości (po to się nadaje mu datę
przydatności do spożycia) i eksponowanie wyników jako dowodu na
zdemaskowanie słabej jakości surowca mija się trochę z celem i nie tylko
sprawia wrażenie manipulowania wnioskami - z całą pewnością niewiele osób
zauważyło - że PB dał zepsute białko do analizy - ale także jest krzywdzące
dla producenta.