SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ODCHUDZANIE POJEDYNCZE PYTANIA. vol11

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 208610

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 432 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11565
ze sklepu :) powiedzmy biedronka

Zmieniony przez - james28 w dniu 2013-05-17 12:37:22
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 432 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11565
Ok mam jeszcze pytanie odnosnie stos kw tłuszczowych omega 3 do omega 6 jak 1 do 4 tak ? a co z omega 9 ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1603 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24079
Dlaczego odżywka białkowa jest gorszym źródłem białka niż kurczak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 73 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4208
Połączenie białek w peptydy w piersi z kurczaka jest o wiele korzystniejsze niż tych z puchy

"Go Train, or go Home"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1603 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24079
co dokładnie skorzytsam?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 73 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4208
Jeżeliby zastąpić białko z kurczaka w dużej mierze białkiem z puchy może ucierpieć trochę na tym układ pokarmowy- kurczak oprócz białka zawiera inne składniki (chociażby wodę), sam w sobie kurczak jest w postaci kawałka mięsa- po jego wstępnym strawieniu w żołądku następuje przejście do jelita- tam jest wchłaniane. Jelito samo w sobie aby dobrze funkcjonować musi być napełnione w jakimś stopniu- co gwarantuje regularne wypróżnienia. Takie kawałki kurczaka przemieszczają się w jelicie, pomagając lepiej się wypróżnić, i uniknąć bolesnych obstrukcji, żylaków na tyłku itp. Białko z puchy niejako zakłóca te procesy. Aczkolwiek jest jeszcze kwestia wchłanialności białka- te z kurczaka jest wolniej wchłanialne, jednak uważam, że jest to lepsze niż szybkowchłanialne z puchy

"Go Train, or go Home"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1603 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24079
Oprucz kurczaka jem przecież inne rzeczy w "kawałkach", więc problemu raczej nie będzie bo i tak przez kilkanaście lat nie jadłem tak dobrze jak od kilku i wiele osób też tak je/jadło. Swojego czasu 2/3 -3/4 mojego całego żarcia była z odżywek i nie było problemu.
Czy na zastąpieniu kury w 2,3 posiłkach straci na tym moja sylwetka?
Dlaczego jest to lepsze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 73 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4208
Sylwetka nie straci- przecież trzymasz bilans ;). Tu trzeba patrzeć na takie odżywianie z perspektywy czasu- efektów zastępowania jedzenia które "urosło" jedzeniem "produkowanym" nie sposób przewidzieć, dlatego wychodzę z założenia że to co "urosło" jest zdrowsze- aczkolwiek kiepsko karmiony kurczak też może być niezdrowy. Dopiero po latach można się przekonać, czy takie odżywianie było właściwe. Ludzie od tysięcy lat jedli kurczaka (i nie tylko) i jakoś żyli. A suple pojawiły się dopiero w XX wieku. Ci co jedli kurczaka żyli i umierali, ci co jedzą suple też żyją i też umierają- kwestią jest jak długo można żyć jedząc w ten lub inny sposób.

"Go Train, or go Home"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1603 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24079
Trzymanie bilansu nic nie da jeżeli nie ma odpowiednich btw (przynajmniej w miare).
Tylko teraz kurczaki karmione są takimi paszami w których jest tyle chemii, że kiedyś się o takim czymś nawet nie sniło (estrogeny itp.).
A takie np. wpc jest produkowane z mleka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 73 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4208
A mleko z krowy- wracamy do sedna ;P. Jest coś takiego jak HACCP- jeden z elementów systemu kontroli jakości ISO bodajże 22000. Ma za zadanie chronić bezpieczeństwo wytwarzanej żywności. A wymyslają go ludzie. I widząc na półce ser koloru żółtego, wyprodukowanego ze skrobi, w którym mleko jest dodawane w postaci proszku i barwione na żółto- nasuwa się pytanie? kto pozwolił na dopuszczenie tego typu produktu do handlu? Ci co wymyslają reguły (np wyżej podane HACCP). A jak wiadomo kierują się oni ekonomią, nie zdrowiem. Dlatego uważam że ograniczanie syntetyków na rzecz naturalnej zywności jest lepsze (i nie mówię o eko-żywności bo jest to termin też naduzywany). Co do odżywiania- wybór należy do Ciebie :) Kończę bo offtop się robi.

"Go Train, or go Home"

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Sprawdzenie diety.

Następny temat

Aktualne spalacze i wybór z oferty rynkowej.

WHEY premium