Zmieniony przez - james28 w dniu 2013-05-17 12:37:22
...
Napisał(a)
ze sklepu :) powiedzmy biedronka
Zmieniony przez - james28 w dniu 2013-05-17 12:37:22
Zmieniony przez - james28 w dniu 2013-05-17 12:37:22
...
Napisał(a)
Ok mam jeszcze pytanie odnosnie stos kw tłuszczowych omega 3 do omega 6 jak 1 do 4 tak ? a co z omega 9 ?
...
Napisał(a)
Połączenie białek w peptydy w piersi z kurczaka jest o wiele korzystniejsze niż tych z puchy
"Go Train, or go Home"
...
Napisał(a)
Jeżeliby zastąpić białko z kurczaka w dużej mierze białkiem z puchy może ucierpieć trochę na tym układ pokarmowy- kurczak oprócz białka zawiera inne składniki (chociażby wodę), sam w sobie kurczak jest w postaci kawałka mięsa- po jego wstępnym strawieniu w żołądku następuje przejście do jelita- tam jest wchłaniane. Jelito samo w sobie aby dobrze funkcjonować musi być napełnione w jakimś stopniu- co gwarantuje regularne wypróżnienia. Takie kawałki kurczaka przemieszczają się w jelicie, pomagając lepiej się wypróżnić, i uniknąć bolesnych obstrukcji, żylaków na tyłku itp. Białko z puchy niejako zakłóca te procesy. Aczkolwiek jest jeszcze kwestia wchłanialności białka- te z kurczaka jest wolniej wchłanialne, jednak uważam, że jest to lepsze niż szybkowchłanialne z puchy
"Go Train, or go Home"
...
Napisał(a)
Oprucz kurczaka jem przecież inne rzeczy w "kawałkach", więc problemu raczej nie będzie bo i tak przez kilkanaście lat nie jadłem tak dobrze jak od kilku i wiele osób też tak je/jadło. Swojego czasu 2/3 -3/4 mojego całego żarcia była z odżywek i nie było problemu.
Czy na zastąpieniu kury w 2,3 posiłkach straci na tym moja sylwetka?
Dlaczego jest to lepsze?
Czy na zastąpieniu kury w 2,3 posiłkach straci na tym moja sylwetka?
Dlaczego jest to lepsze?
...
Napisał(a)
Sylwetka nie straci- przecież trzymasz bilans ;). Tu trzeba patrzeć na takie odżywianie z perspektywy czasu- efektów zastępowania jedzenia które "urosło" jedzeniem "produkowanym" nie sposób przewidzieć, dlatego wychodzę z założenia że to co "urosło" jest zdrowsze- aczkolwiek kiepsko karmiony kurczak też może być niezdrowy. Dopiero po latach można się przekonać, czy takie odżywianie było właściwe. Ludzie od tysięcy lat jedli kurczaka (i nie tylko) i jakoś żyli. A suple pojawiły się dopiero w XX wieku. Ci co jedli kurczaka żyli i umierali, ci co jedzą suple też żyją i też umierają- kwestią jest jak długo można żyć jedząc w ten lub inny sposób.
"Go Train, or go Home"
...
Napisał(a)
Trzymanie bilansu nic nie da jeżeli nie ma odpowiednich btw (przynajmniej w miare).
Tylko teraz kurczaki karmione są takimi paszami w których jest tyle chemii, że kiedyś się o takim czymś nawet nie sniło (estrogeny itp.).
A takie np. wpc jest produkowane z mleka.
Tylko teraz kurczaki karmione są takimi paszami w których jest tyle chemii, że kiedyś się o takim czymś nawet nie sniło (estrogeny itp.).
A takie np. wpc jest produkowane z mleka.
...
Napisał(a)
A mleko z krowy- wracamy do sedna ;P. Jest coś takiego jak HACCP- jeden z elementów systemu kontroli jakości ISO bodajże 22000. Ma za zadanie chronić bezpieczeństwo wytwarzanej żywności. A wymyslają go ludzie. I widząc na półce ser koloru żółtego, wyprodukowanego ze skrobi, w którym mleko jest dodawane w postaci proszku i barwione na żółto- nasuwa się pytanie? kto pozwolił na dopuszczenie tego typu produktu do handlu? Ci co wymyslają reguły (np wyżej podane HACCP). A jak wiadomo kierują się oni ekonomią, nie zdrowiem. Dlatego uważam że ograniczanie syntetyków na rzecz naturalnej zywności jest lepsze (i nie mówię o eko-żywności bo jest to termin też naduzywany). Co do odżywiania- wybór należy do Ciebie :) Kończę bo offtop się robi.
"Go Train, or go Home"
Poprzedni temat
Sprawdzenie diety.
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- ...
- 299
Następny temat
Aktualne spalacze i wybór z oferty rynkowej.
Polecane artykuły