...
Napisał(a)
Cześć Michał chcialbym się Ciebie zapytać co sadzisz o spożywaniu podczas treningu siłowego carbo/vitago zamiast wody w celu zmniejszenia katabolizmu podczas treningu.I czy jeżeli jest to dobry pomysł to czy po treningu jest jeszcze potrzeba wypicia carbo bądź vitargo oprócz tego co wypiłem podczas treningu?
...
Napisał(a)
xxxlol , można pod warunkiem że dieta będzie dopięta na ostatni guzik i masz dużo czasu bo wtedy niestety wszystko trzeba robić z duzą rozwagą aby zachować masę mięsniową na jak najwyzszym poziomie
michalkarmowski.pl
trecteam.pl
energy-club.pl
...
Napisał(a)
miz89, nie jestem za spożywaniem podczas treningu ani carbo ani vitargo, mimo wielu debat na temat kortyzolu zapomniano o najważniejszym czyli hormonie wzrostu!!!! jego uwalnianie blokuje insulina która towarzyszy przyjmowaniu węgli, co innego po trenigu kiedy zapasy glikogenu są już uszczuplone to wtedy jak najbardziej polecam vitargo!!!
michalkarmowski.pl
trecteam.pl
energy-club.pl
...
Napisał(a)
Dlatego chciałem zasięgnąć porady eksperta dlatego ze tez myślałem o hormonie wzrostu czy nie jest hamowany przez te węgle no i teraz już wszystko jasne.Dziękuje bardzo za odpowiedz.
...
Napisał(a)
Witam Michał.Mam do Ciebie pytanie codo leku na wątrobe glutation"immunocal" czy to nie jest przypadkiem glutamina . Z tego co wyczytałem to glutation powstaje z przekształcenia glutaminy , a glutation jako taki sam na zewnątrz jest nietrwały. jeszcze chciałbym dodać jeśli można że na wątrobę w moim przypadku zadziałała lecytyna sojowa nieutleniona "potwierdzone badaniami prób wątrobowych przed i po braniu tejże lecytyny"przy niezbyt ścisłej djecie , słodycze itd.
Zmieniony przez - kubaty3 w dniu 2013-02-13 20:37:30
Zmieniony przez - kubaty3 w dniu 2013-02-13 20:37:30
...
Napisał(a)
CO TO JEST GLUTATION?
Glutation to niezbędna dla organizmu, powstająca w ciele niewielka proteina wykazująca trzy niezwykle ważne funkcje:
Przeciwutleniacz
Stymulator odporności
Detoksykant
Bez glutationu komórki podlegałyby nieustającemu utlenianiu i niszczeniu, organizm wykazywałby słabą odporność na zakażenia bakteryjne, wirusowe i rozwój komórek nowotworowych, a wątroba ulegałaby uszkodzeniu pod wpływem gromadzących się w niej toksyn.
Każda komórka w organizmie jest sama odpowiedzialna za produkcję glutationu i musi posiadać niezbędne do tego substraty. Zapotrzebowanie na glutation jest zawsze wysokie, gdyż jest on szybko zużywany pod wpływem wielu bodźców – choroby, stresu, zmęczenia, a nawet wysiłku fizycznego. Do powszechnych niedoborów glutationu prowadzą:
stres
zanieczyszczenie środowiska
zła dieta
promieniowanie
zakażenia, urazy, skaleczenia
starzenie się organizmu
GŁÓWNY PRZECIWULTENIACZ
Nieustannie narażani jesteśmy na atak wolnych rodników. Wolne rodniki biorą udział w rozwoju wielu chorób takich jak m.in. choroby serca, nowotwory, cukrzyca, a także w samym procesie starzenia.
Powszechnie znane i stosowane antyutleniacze (np. witamina C, E, selen) unieszkodliwiają wolne rodniki. Muszą być jednak dostarczane organizmowi z zewnątrz - w zbilansowanej diecie. Biorąc pod uwagę podstawowe znaczenie antyutleniaczy w zachowaniu zdrowia, nie dziwi fakt, że organizm sam je wytwarza. Najważniejszym z nich jest glutation. To właśnie od niego zależy prawidłowe funkcjonowanie innych antyoksydantów (np. wit. C, wit. E) i dlatego naukowcy nazywają go „głównym przeciwutleniaczem”.
ODŻYWKA DLA UKŁADU ODPORNOŚCIOWEGO
Zadanie układu odpornościowego polega na wykrywaniu i niszczeniu szkodliwych mikroorganizmów, obcych antygenów, a także komórek nowotworowych. Organizm, w którym glutation obecny jest w wysokim stężeniu, z łatwością zwalcza takie zagrożenia.
Dr Gustavo Bounous, główny ekspert z zakresu wiedzy o glutatione, mówi: „Podstawowym czynnikiem decydującym o aktywności limfocytów (białych krwinek) w organizmie jest obecność glutationu”. Innymi słowy od obecności glutationu zależy prawidłowa proliferacja i aktywność komórek układu odpornościowego. A upraszczając jeszcze bardziej - glutation stanowi „odżywkę” dla układu immunologicznego.
NATURALNA DETOKSYKACJA
Nieustannie wdychamy i spożywamy toksyny pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego – bez względu na to, czy jesteśmy tego świadomi czy nie. We współczesnym świecie – przy takim zanieczyszczeniu środowiska i obecności zmodyfikowanej genetycznie żywności – jest to nieuniknione.
Zdrowy i prawidłowo odżywiony organizm chroni się, nieustająco pozbywając się toksyn, ale rosnące zanieczyszczenie środowiska coraz bardziej zmniejsza zapasy glutationu w organizmie. Głównym organem odtruwającym organizm jest wątroba – największe źródło glutationu. Badania pokazują, że niskie stężenie glutationu upośledza funkcjonowanie wątroby, a w rezultacie sprzyja kumulacji toksyn w organizmie oraz uszkadzaniu pojedynczych komórek i całych organów.
GLUTATION W ZDROWIU I W CHOROBIE
Uważa się, że glutation może odgrywać zasadniczą rolę w leczeniu i zapobieganiu setkom chorób. W przyszłości może okazać się tak ważny dla zachowania zdrowia jak dobrze zbilansowana dieta, ćwiczenia i zdrowy tryb życia. Badania kliniczne pokazują, że wysoki poziom glutationu może pomóc w leczeniu wielu powszechnie występujących chorób – chorób serca, udaru mózgu, cukrzycy, podwyższonego poziomu cholesterolu, astmy, uzależnienia od tytoniu, chorób wątroby, AIDS i wielu innych. Glutation stanowi dla organizmu narzędzie do walki z wieloma zagrożeniami, wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zwalczać infekcje.
Wysoki poziom glutationu ma korzystny wpływ także u ludzi zdrowych przez zwiększanie zdolności unieszkodliwiania toksyn, zwalczania czynników zakaźnych, komórek przedrakowych i kontrolowanie procesów starzenia. Obniżenie poziomu glutationu jest skutkiem starzenia się, co uwidacznia się szczególnie mocno w takich przypadkach jak choroba Parkinsona i Alzheimera. Glutation wykazuje bardzo pozytywne działanie także u ludzi aktywnych fizycznie. Wielu światowej klasy atletów zauważyło, że utrzymanie stężenia glutationu na wysokim poziomie zapewnia im większą siłę i wytrzymałość, skracając czas rekonwalescencji po urazie, ograniczając ból i zmęczenie mięśni, a także pobudzając ich aktywność.
JAK PODNOSIĆ POZIOM GLUTATIONU?
Glutation produkują komórki organizmu. Nie można go po prostu zjeść. Jeśli połkniemy glutation, w większości zostanie on po prostu usunięty z naszego organizmu. Aby podwyższyć poziom glutationu, należy dostarczyć organizmowi prekursorów, czyli budulców glutationu.
Istnieją sposoby, by w naturalny sposób podnieść poziom glutationu. Do nich należą spożywanie pewnych produktów spożywczych jak awokado, surowe mięso, surowe mięso ryb morskich, surowe jajka, surowe mleko krowie. Można również skorzystać z farmaceutycznego żródła glutationu, podawanie w celu „odżywienia organizmu to 600mg na tydzień. Glutation w formie zastrzyków produkowany jest przez włoskie firmy i nietylko lecz jest to lek na recepte niedostępny niestety w polskich aptekach.
Glutation to niezbędna dla organizmu, powstająca w ciele niewielka proteina wykazująca trzy niezwykle ważne funkcje:
Przeciwutleniacz
Stymulator odporności
Detoksykant
Bez glutationu komórki podlegałyby nieustającemu utlenianiu i niszczeniu, organizm wykazywałby słabą odporność na zakażenia bakteryjne, wirusowe i rozwój komórek nowotworowych, a wątroba ulegałaby uszkodzeniu pod wpływem gromadzących się w niej toksyn.
Każda komórka w organizmie jest sama odpowiedzialna za produkcję glutationu i musi posiadać niezbędne do tego substraty. Zapotrzebowanie na glutation jest zawsze wysokie, gdyż jest on szybko zużywany pod wpływem wielu bodźców – choroby, stresu, zmęczenia, a nawet wysiłku fizycznego. Do powszechnych niedoborów glutationu prowadzą:
stres
zanieczyszczenie środowiska
zła dieta
promieniowanie
zakażenia, urazy, skaleczenia
starzenie się organizmu
GŁÓWNY PRZECIWULTENIACZ
Nieustannie narażani jesteśmy na atak wolnych rodników. Wolne rodniki biorą udział w rozwoju wielu chorób takich jak m.in. choroby serca, nowotwory, cukrzyca, a także w samym procesie starzenia.
Powszechnie znane i stosowane antyutleniacze (np. witamina C, E, selen) unieszkodliwiają wolne rodniki. Muszą być jednak dostarczane organizmowi z zewnątrz - w zbilansowanej diecie. Biorąc pod uwagę podstawowe znaczenie antyutleniaczy w zachowaniu zdrowia, nie dziwi fakt, że organizm sam je wytwarza. Najważniejszym z nich jest glutation. To właśnie od niego zależy prawidłowe funkcjonowanie innych antyoksydantów (np. wit. C, wit. E) i dlatego naukowcy nazywają go „głównym przeciwutleniaczem”.
ODŻYWKA DLA UKŁADU ODPORNOŚCIOWEGO
Zadanie układu odpornościowego polega na wykrywaniu i niszczeniu szkodliwych mikroorganizmów, obcych antygenów, a także komórek nowotworowych. Organizm, w którym glutation obecny jest w wysokim stężeniu, z łatwością zwalcza takie zagrożenia.
Dr Gustavo Bounous, główny ekspert z zakresu wiedzy o glutatione, mówi: „Podstawowym czynnikiem decydującym o aktywności limfocytów (białych krwinek) w organizmie jest obecność glutationu”. Innymi słowy od obecności glutationu zależy prawidłowa proliferacja i aktywność komórek układu odpornościowego. A upraszczając jeszcze bardziej - glutation stanowi „odżywkę” dla układu immunologicznego.
NATURALNA DETOKSYKACJA
Nieustannie wdychamy i spożywamy toksyny pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego – bez względu na to, czy jesteśmy tego świadomi czy nie. We współczesnym świecie – przy takim zanieczyszczeniu środowiska i obecności zmodyfikowanej genetycznie żywności – jest to nieuniknione.
Zdrowy i prawidłowo odżywiony organizm chroni się, nieustająco pozbywając się toksyn, ale rosnące zanieczyszczenie środowiska coraz bardziej zmniejsza zapasy glutationu w organizmie. Głównym organem odtruwającym organizm jest wątroba – największe źródło glutationu. Badania pokazują, że niskie stężenie glutationu upośledza funkcjonowanie wątroby, a w rezultacie sprzyja kumulacji toksyn w organizmie oraz uszkadzaniu pojedynczych komórek i całych organów.
GLUTATION W ZDROWIU I W CHOROBIE
Uważa się, że glutation może odgrywać zasadniczą rolę w leczeniu i zapobieganiu setkom chorób. W przyszłości może okazać się tak ważny dla zachowania zdrowia jak dobrze zbilansowana dieta, ćwiczenia i zdrowy tryb życia. Badania kliniczne pokazują, że wysoki poziom glutationu może pomóc w leczeniu wielu powszechnie występujących chorób – chorób serca, udaru mózgu, cukrzycy, podwyższonego poziomu cholesterolu, astmy, uzależnienia od tytoniu, chorób wątroby, AIDS i wielu innych. Glutation stanowi dla organizmu narzędzie do walki z wieloma zagrożeniami, wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zwalczać infekcje.
Wysoki poziom glutationu ma korzystny wpływ także u ludzi zdrowych przez zwiększanie zdolności unieszkodliwiania toksyn, zwalczania czynników zakaźnych, komórek przedrakowych i kontrolowanie procesów starzenia. Obniżenie poziomu glutationu jest skutkiem starzenia się, co uwidacznia się szczególnie mocno w takich przypadkach jak choroba Parkinsona i Alzheimera. Glutation wykazuje bardzo pozytywne działanie także u ludzi aktywnych fizycznie. Wielu światowej klasy atletów zauważyło, że utrzymanie stężenia glutationu na wysokim poziomie zapewnia im większą siłę i wytrzymałość, skracając czas rekonwalescencji po urazie, ograniczając ból i zmęczenie mięśni, a także pobudzając ich aktywność.
JAK PODNOSIĆ POZIOM GLUTATIONU?
Glutation produkują komórki organizmu. Nie można go po prostu zjeść. Jeśli połkniemy glutation, w większości zostanie on po prostu usunięty z naszego organizmu. Aby podwyższyć poziom glutationu, należy dostarczyć organizmowi prekursorów, czyli budulców glutationu.
Istnieją sposoby, by w naturalny sposób podnieść poziom glutationu. Do nich należą spożywanie pewnych produktów spożywczych jak awokado, surowe mięso, surowe mięso ryb morskich, surowe jajka, surowe mleko krowie. Można również skorzystać z farmaceutycznego żródła glutationu, podawanie w celu „odżywienia organizmu to 600mg na tydzień. Glutation w formie zastrzyków produkowany jest przez włoskie firmy i nietylko lecz jest to lek na recepte niedostępny niestety w polskich aptekach.
michalkarmowski.pl
trecteam.pl
energy-club.pl
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Sniadanie wyglada smacznie
a jak waga z rana?

I dont stop when im tired
I stop when im done!
...
Napisał(a)
Michał jesteś dla mnie MŚ za te 250gr płatków owsianych:)
...
Napisał(a)
Sam bym zjadł z 200 spokojnie, gdybym tylko mógł :(
p****** wszystko co mówią na Twój temat...
Kulturystka jest całym Twoim życiem,Twoją pasją, której poświęcasz 24h na dobę.
Dzięki Tobie ten sport żyje i bądź z tego dumny...
Prędzej czy później osiągniesz swój cel tylko konsekwentnie do niego dąż
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
trening
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
-
Następny temat