Szacuny
3
Napisanych postów
410
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12168
Witam.
Dziś rano zrobiłem sobie ten placuszek no i w sumie to ładnie wchodził, ale był cały rozsypany :(
Jak zrobić bardziej "zbity" placek ?
Czegoś mniej/więcej?
Szacuny
168
Napisanych postów
4456
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
65753
Do wszystkich ktorzy maja problem z przewracaniem - zainwestujcie w dobra patelnie teflonowa, mi ostatnio udalo sie kupic w promocji w Realu za 25zl patelnie 24cm (niestety nie pamietam nazwy).
Wlewam cala mase a potem jak sie zetnie (widac po bokach czy juz) to przerzucamy z pomoca szerokiej lopatki.
Rozwiazuje to tez problem robienia malych placuszkow bo smazymy jeden wielki a potem tniemy na male (osobiscie nie wiem po co sie bawic w smazenie kilka malych).
Szacuny
168
Napisanych postów
4456
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
65753
Nie musisz tego dodawac wcale, to sa dodatki smakowe. Ja np daje skorke pomaranczy, rodzynki, platki migdalowe i siemie lniane.
Pamitejacie, ze baza to platki owsiane i jajko a reszte dodajecie wg smaku/zapotrzebowania.